Púder Nélkül

2011.12.30. 10:50

Van, aki inkább nem eszik, de jár kozmetikushoz

Hiába a szűkösebb pénztárca, a szépségre mindenki áldoz kortól, nemtől függetlenül. Idén is voltunk kozmetikusnál, válogattunk parfümök között, vásároltunk ajándékokat.

Kiss Anna

– Bár idén nincs annyi pénzük, szépségápolási cikkekre, kozmetikumokra most is költenek az emberek – tudtuk meg Bereczki Lászlónétól, az egyik zalaegerszegi illatszerbolt eladójától. – Ám ésszel vásárolnak, sok szempontot mérlegelnek, fontos, hogy a kiválasztott termék minőségi, egyedi és kedvező áru legyen. Mostanában jellemző a kisebb értékű vásárlás. A hölgyek könnyebben elcsábulnak, ám gyakran nem maguknak, hanem ajándéknak szánják a kiválasztott terméket, krémet, parfümöt. Az illatszerek terén különbözőek az igények. Azért vagyok itt, hogy a vevővel közösen kitaláljuk, kiválogassuk, kinek, milyen illat illik a személyiségéhez. Az életkor, temperamentum jó kiindulópont. Ezek ismeretével könnyebben megtaláljuk az igazit. Kétféle vásárló van: aki ragaszkodik a „jól beválthoz”, egy-egy márkához, és aki szeret kísérletezni, újítani.


Kálmán Petra kozmetikus is azt meséli, a szépségre mindig van pénz.

– Persze vannak nők, akik elsősorban a családjukra költenek, saját magukat állítják a fontossági sorrend legvégére. Ám olyan is akad, aki inkább nem eszik, de rendszeresen eljár kozmetikushoz. Vannak slágerkezelések, melyek nem kerülnek sokba, mégis jobban érzi magát tőlük a vendég. Egyre többen érdeklődnek, kérdeznek az általam használt krémek összetevőiről, eredetéről. Lényeges számukra, hogy természetes eredetű legyen, ne legyenek benne „műanyagok”. Férfivendégeim is vannak, érdekesség, hogy a legtöbben a tinikorosztályból kerülnek ki. Tapasztalatom szerint a szépség érzetére kortól, nemtől, pénztárcától függetlenül mindenkinek szüksége van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!