Púder Nélkül

2011.09.09. 05:06

Szenvedélye a zene: Kitti az az Ataru Taiko dobosa

Kovács Kitti 22 éves, törékeny lány. Ránézésre senki sem gondolná rá, hogy szinte nap mint nap ütőt fog a kezébe, s órákon át dobol. Kitti az Ataru Taiko ütőegyüttes oszlopos tagja.

PLT

- Celldömölki vagyok, s a  kőszegi gimnáziumban töltöttem a középiskolás éveimet, valójában ott kezdtem el dobolni  is  - mondja a fiatal lány.  A kollégiumban a szobatársammal együtt találtuk ki, hogy dobolni szeretnénk. Azt gondoltuk, hogy nagyon menő, ha két lány ezzel foglalkozik. Aztán a tervek megvalósultak, a felvetésből hobbi, a hobbiból pedig szenvedély lett. Elkezdtem kamarázni, majd a tagja lettem az Ataru Taiko ütőegyüttesnek. Huszonkét éves vagyok, a gimnázium befejezése után Budapestre kerültem, ott tanultam egy évig. Ám nem tudtam megszokni a nagyvárosi életet, visszavágytam a megyébe, ezért úgy döntöttem, hogy  félbehagyom a tanulmányaimat, s hazaköltözöm.

A fiatal lány Szombathelyen az elmúlt egy évben elvégzett egy OKJ-es tanfolyamot, okleveles marketing és reklámügyintéző lett. Úgy döntött, hogy nem hagyja abba a tanulmányait, a felsőoktatásba jelentkezett, éppen a napokban iratkozott be műszaki menedzser szakra. 
 
- A tanulás mellett az Ataru tölti ki a mindennapjaimat - folytatja Kitti. - Amikor a japán zenével elkezdtem ismerkedni, elkezdett érdekelni a japán kultúra is. Szabadidőmben sokat foglalkozom ezzel, valamint, ha van lehetőségem rá, akkor Japánból érkező zenekarok, együttesek fellépéseire is elmegyek. A taikot ugyanis nemcsak hallgatni, látni is kell. Bár japán zenei stílussal foglalkozom szinte minden nap, nem csak ezt hallgatom. Ha fogalmazhatok úgy, akkor zenében mindenevő vagyok. Egyetlen  zenei stílusért nem rajongok, s ez a rap. Próbálok magamra is időt szakítani, nagyon szeretek futni és kerékpározni. A kőszegi táj rabul ejt, s nemrég elkezdtem fotózni is. A képeimhez pedig ihletet mindig a természetből merítek.

Ahogy Kovács Kitti fogalmaz, az életét, a jövőjét ezen a környéken képzeli el. Tervei között szerepel, hogy az építőmérnök szakot is elvégzi az egyetemen. A zenétől semmiképp nem válik meg, továbbra is szeretné a napjait próbákkal és fellépésekkel tölteni. Ez utóbbiból a következő hetekben sem lesz hiány. Az Ataru Taiko ütőegyüttes hétvégén Zalaegerszegen lép fel, rá egy hétre pedig Salgótarjánban várja őket a közönség. Kőszegen a szüreti mulatságon játszanak majd, októberben pedig Szombathelyen a japán napon lépnek fel. 

A taiko, vagy más néven wadaiko japán szavak, eredeti jelentésük: japándob,  pontosan egy bizonyos, Japánban használt membranofon ütőhangszertípusra vonatkozik.  Az 19050-től  a taiko kifejezés már egy zenei stílust jelöl, mégpedig a japándobokon játszott csoportos dobstílust.

Kovács Kitti középiskolás évei alatt döntötte el, hogy dobolni szeretne. Álmai valóra váltak, ma az Ataru Taiko Ütőegyüttes oszlopos  tagja. A celldömölki lány napjait a próbák és a fellépések töltik ki. A napokban iratkozott be a szombathelyi egyetemre, műszaki menedzser szakon kezdi tanulmányait.Szerző: Bajdó Bettina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!