A HELYZET

2018.03.07. 06:30

Freud szelleme

Szakács Árpád

 

Kedves Olvasóink! Önök közül ki menne át a szomszédhoz valamit kölcsönkérni, ha valami okból nem szívélyes a viszony a mellettük lakóval? Ugye, sokaknak esze ágában sem lenne, de ha fontolóra veszik is, becsöngetés előtt minimum megbeszélik a problémát, és egy kézrázás után napirendre térnek az eset felett.

Az elmúlt hónapokban Vona Gábor keresztfiától, Szotyori-Lázár Zoltántól Pörzse Sándorig a jobbikosok folytatólagosan a legprimitívebb és legalpáribb kifejezésekkel illették az erdélyieket. Hétvégén pedig Vona csak úgy átment a szomszédba, elkérni ugyanezen emberek szavazatát.

A helybeliek székelyesen felvilágosították, hogy

amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Menjen máshová – egyébként is olyan, mint teknőben a víz, ide-oda csapódik. Meg persze egyebeket is mondtak, ami Vonát meghökkentette. Közösségi oldalán hétfő este szívbe markoló üzenetet tett közzé: szerinte ott van Gyurcsány és Orbán, akik az emberekben lévő rosszat és megosztottságot keresik, és ott van ő, aki „fordítva, a jót és a közöset”.

Akkor nézzük az elmúlt heteket: Vona Gyurcsány Ferenccel közös koalícióba szállt be Hódmezővásárhelyen. Együttműködik az MSZP-vel, az LMP-vel. Nemrég bejelentette, hogy Soros György kedvenc pártjával, a Momentummal alakítana kormányt.

Vona a hétfői üzenetét ezzel zárta: „Mert lehetnek közöttünk viták, előfordul, hogy valamiben nem értünk egyet, de a lényeg mindig az, hogy »történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk«.”

Jó, jó – de ki az a „mi”?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!