Programok

2016.05.22. 10:23

Programok, rendezvények Zala megyében május 23-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 23-tól. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

JÚLIUS 14.

Gyógynövények a természetben

Lispeszentadorján – Gyógynövény ismereti tábor lesz július 14. és 18. között a dél-zalai településen. A résztvevők a négy napos kurzus során dr. Babulka Péter etnobotanikus és kertészmérnök vezetésével ismerkedhetnek a szabadban előforduló, különösen a megyénkben gyakori, illetve a termesztett gyógynövényekkel

JÚNIUS 18.

Vetélkedő Kerecsenyben

Kerecseny - Vetélkedőt rendez gyerekeknek a Halis István Városi Könyvtár Kerecsenyben, a könyvtári információs helyen június 18-án, 16 órától. Ezt megelőzően, 14 órakor ugyanott Tüsi bohóc gyermekműsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd 15 órakor Vajda Margit és a Bojtár együttes ad műsort a kicsiknek.

A gólyalábasok Rigyácon

Rigyác - Június 18-án Rigyácon lép fel a Kanizsai Gólyalábasok együttese. A program 14 órakor kezdődik a könyvtári információs és közösségi helyen.

JÚNIUS 14.

Pulcinella szerelmes

Páka - Pákán, a Könyvtári Információs és Közösségi Helyen a Ziránó Színház társulata lép fel június 14-én 11 órakor. A Zala megyei Hottón működő bábszínház a Pulcinella szerelmes című darabot adja elő.

JÚNIUS 5.

Gyermeknap

Balatonmagyaród - Gyermeknap alkalmából vetélkedőt rendez a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár Balatonmagyaródon, június 5-én, vasárnap 13 órától a helyi könyvtárban.

JÚNIUS 4.

Családi napot rendeznek

Pakod, Dötk - Családi napot rendeznek június 4-én, szombaton a pakodi és dötki gyermekes családoknak az óvónők és a pedagógusok, valamint az önkormányzat. A délelőtt közös túrával telik, melyet izgalmas játékokkal, feladatokkal tarkítottak a szervezők. Gyülekező a pakodi óvoda udvarán 9 órakor. A célállomás a Dötki Noé Borház lesz, ahol frissítővel, harapnivalóval kínálják a résztvevőket.

Trianoni megemlékezés

Várvölgyön június 4-én megemlékezést tartanak a trianoni békediktátum aláírásának 96. évfordulóján. A  rendezvény a templomkertben lesz 18 órakor.

MÁJUS 31.

Lépcsőfutó bajnokság

Nagykanizsa  - Kedden 9 órai kezdettel kerül sor a Platán sor 4. alatt található 13 emeletes középmagas épületben az I. Zala Megyei Lépcsőfutó Bajnokságra. A verseny szervezője a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A megmérettetésen a megye tűzoltóinak teljes bevetési öltözékben, légzőkészülékkel kell a lehető legrövidebb idő alatt feljutni a 13. emeletre.

MÁJUS 29.

Gyermeknap

Kustánszeg – Gyermeknapi programokkal várja Kustánszeg önkormányzata a családokat vasárnap 10 órától a tóparton. Ugrálóvár, lovaglás, különféle ügyességi és szórakoztató programok lesznek.

Áldozatok és hősök

Keszthely - Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emlékünnepe, ezen a napon azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik az életüket áldozták Magyarországért. Keszthelyen is megemlékezést tartanak május 29-én, vasárnap ez alkalomból. Reggel 8.30-kor szentmisét tartanak a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban, ezt követően a Várkertben veszi kezdetét a megemlékezés. A rendezvényen Kardos József tanár mond beszédet, közreműködik Bereczky Szilárd.

Gyermeknap

A gyermeknap programjai Zalaegerszegen vasárnap 10 órakor kezdődnek a városi strandon. Bábelőadás, bohócműsor, koncert és rengeteg játék vár a résztvevőkre a 17 óráig tartó műsorban. Nagykanizsán vasárnap 14-18 óra között rendezik a városi gyereknapot a Medgyaszay Ház előtti parkban. Zalaszentgróton sportválasztó gyermeknapot tartanak május 28-án, szombaton 10 órától a Szent Gróth termálfürdőben. Zalalövőn, a városközpontban vasárnap 14 órától rendezik meg a „Szivárvány” gyermeknapot, szombaton rendeznek Rédicsen gyermeknapi programot 13 órától a kultúrház hátsó udvarán. Vasárnap Gutorföldén tartanak gyermeknapot a focipályán 14 órától. Vasárnap Lentiben 14 órától a gyermeknapi játszótéren tölthetik el a lurkók a délutánt.

Ezer lámpás éjszakája

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája jótékonysági programot országszerte. Egerszegen vasárnap 17 órakor kezdődik a rendezvény, a Dísz téren este fél tízkor indítják útnak a világító lufikat, hogy azok megmutassák a hazavezető utat.

Művésztelepi megnyitó

Vasárnap 19 órától ünnepélyes keretek közt nyílik meg a 24. Ludvig Nemzetközi Művésztelep Kendlimajorban. A megnyitón a résztvevő alkotók bemutatása mellett, Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Tiborcz Jazz Trió muzsikál.

Cukortasakok

„Édes” kiállítás nyílik vasárnap 9 órakor a kanizsai könyvtárban. A cukortasak gyűjtők társasága jóvoltából bárki betekintést nyerhet a cukortasakok színes, nemzetközi világába.

Orbán-nap

Bókaházán a tizedik Orbán-napi hegyi partit rendezik vasárnap 13 órától a szőlőhegyen, ahol kulturális műsorok és gyerekprogramok is élményt kínálnak.

Gyermeknap Zalacsében

Zalacséb önkormányzata gyermeknapot szervez vasárnap. A Béke utcai játszótérre várják a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket 14.30-tól. A programban ügyességi játékok és kézműves foglalkozások szerepelnek, s lesz rajzverseny és meglepetés is. A gyerekeket palacsintával és üdítővel kínálják.

A piacon  az MSZP

Zalaegerszeg – Május 29-én (vasárnap) kitelepülést tart az MSZP helyi szervezete Zalaegerszegen, a piacon 7-től 9 óráig.

Kastélyparki gyerekparti

Letenye – Vasárnap 14 órától a kastélyparkban gyereknapi programokat rendeznek. A 14 órakor kezdődő rendezvényen játszóház, arcfestés, mászófal, állatsimogató, gólyalábas bemutató várja a kicsiket. Délután 16 órától a kanizsai Napsugár Együttes muzsikál, majd Pataki Rita lép színpadra, este 18 órától pedig az Új Bojtorján ad családi koncertet.

Családi piknik a múzeumnál

Hévíz – Vasárnap 13 órától családi piknik vár kicsiket és nagyokat az egregyi múzeum előtti rendezvénytéren. A program ideje alatt kézműves játszóház kínál elfoglaltságot, de lesz mesekuckó, arcfestés, állatsimogató, pónilovaglás, kalandhajó, bungee trambulin és rallycross autó kiállítás, és fellép a Magyar Népmese Színház. A szervezők hirdetnek ügyességi vetélkedőket és aszfaltrajz versenyt, s 15 órakor átadják a megyei kereskedelmi és iparkamara tehetségkutató pályázatának díjait. A napot a Pom-Pom zenekar koncertje zárja. A rendezvény ideje alatt gyereknapi dottó szállítja a családokat a Korok és Borok Múzeumához.

MÁJUS 28.

Gyermeknap Karmacson

Karmacs - Gyermeknapot rendez Karmacs önkormányzata május 28-án, szombaton a focipályán. A program 14.30-kor kezdődik egyebek mellett kézműves foglalkozással. 15 órakor Tüsi bohóc lép fel, 16 órakor pedig ügyességi játékokra lehet benevezni. A Keszthelyi Rendőrkapitányság jóvoltából egy rendőrautóba is beülhetnek a gyerekek, s miután megérkezik a Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre, a kétkerekű járgányokat is megcsodálhatják. A kicsiket mindemellett ugrálóvár és trambulin várja.

Gyermeknap

Tófej - Május 28-án, szombaton gyermeknapi programra várják a családokat. A sportpályán tartandó rendezvény 15 órakor kezdődik "gyerekjárgányok" felvonulásával (a 10 évnél fiatalabbak csak szülői kísérettel vehetnek részt a menetben, amely a közösségi ház elől indul 14.45-kor). A délután folyamán ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés és játékos feladatok kínálnak kikapcsolódást, 16 órakor a zalaegerszegi Énekmondó együttes műsora szórakoztatja a jelenlévőket.

Családi nap

Szombaton a zalaegerszegi Alsóerdőn, az önkormányzat hétvégi házában 10 órától családi napot rendez a Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthona. A 16 óráig tartó programban a közös sütés-főzés mellett kézműves foglalkozások, zenés, játékos programok várják a résztvevőket. Kispáliban főzőversennyel indul szombaton 9 órakor a családi nap. A kézműves műhely programja 13 órától kezdődik, a kosárlabdapályát a ZTE játékosainak részvételével 15 órakor avatják, amit kulturális program követ. Szentgyörgyvölgyön a többfunkciós szolgáltató központnál vasárnap fél 10-től családi napot tartanak. Műsorokkal, játékokkal és kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket. 12.30-kor asztalitenisz-verseny, 14 órakor sorverseny kezdődik, 16 órától focitorna lesz. Kálócfán szintén vasárnap, 14 órától tartják a családi napot, amelyen az édesanyákat, a település idős lakóit, illetve a gyerekeket is köszöntik. Surdon az önkormányzat szombaton 14 órától rendez programokkal színesített családi napot a focipályánál.

A fák koronái közt

Zalaegerszeg – Zalai kezdeményezésre május 28-án első alkalommal tartanak nemzetközi légi favágó és faápoló bajnokságot a városban. Mint arról a verseny ötletgazdája és főszervezője, Tóth-Tanner Balázs lapunknak beszámolt, az alaszkai rákhalászat után a világ második legveszélyesebb foglalkozásának tartott légi favágók és faápolók számára világszerte – hazánkban is – szerveznek versenyeket, ám Zalában ezidáig nem volt hagyománya. Ezen szeretnének változtatni, ezért május 28-án, a megyeszékhelyi Dózsa ligetben egész napos izgalmas, s egyben látványos program várja a szakma képviselőit és az érdeklődőket. A verseny nyílt, vagyis arra bármely veszélyes favágással foglalkozó személy nevezhet, ám a fák koronái közt, több tíz méter magasban zajló gyakorlati feladatokon csakis azok vehetnek részt, akik sikeresen túljutnak egy előzetes elméleti feladatsoron.

Göcseji lakodalmas

Zalaegerszegen, az Izsák-iskola előtti téren szombaton 15 órától rendezi meg a csácsbozsoki nyugdíjasklub, a helyi művelődési ház és a településrészi önkormányzat a májusfa kitáncolási ünnepséget. A Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub előadja Göcseji lakodalmas programját.

Horgászverseny

Szombaton Kustánszegen a Göcsej Horgászegyesület rendez emlékversenyt 7 órától a horgásztónál. 12.30 órakor koszorúzást tartanak a kopjafánál az elhunyt horgásztársak emlékére.

Majális

A Szívbetegekért Egyesület szombaton 10 órától hagyományőrző majálist tart a kanizsai Csónakázó-tó melletti Látó-hegyen.

Vers- és prózamondók

Szombaton a kanizsai Medgyaszay Házban rendezik meg a Csengey Dénes vers- és prózamondó verseny döntőjét. Az ország legrangosabb versmondó találkozóján 9.30-tól és 13.30-tól mutatkoznak be a döntőbe jutott versmondók.

Gasztrovásár

Felsőrajkon nagyszabású vásárt, kulturális és gasztronómiai seregszemlét tartanak szombaton délután. A helyi termékek vására mellett ínyencségek is várják az érdeklődőket, sőt a megye legfinomabb süteményét is megválasztják.

Májusfát bontanak

Tornyiszentmiklóson szombaton 18 órakor kerül sor zenés program keretében a májusfa ünnepélyes lebontására és kitáncolásra.

Bunkertúra

Lovásziban a művelődési háztól szombaton 8.30-kor bunkertúra indul az egykor a „Magyar Maginot-vonal" részét képező határvédelmi és légvédelmi létesítményekhez.

Klasszikusok

Az Egerszeg Fesztivál komolyzenei hétvégéjén szombaton 18 órától népszerű klasszikusokat ad elő a Zala Szimfonikus zenekar a zalaegerszegi Dísz téren.

A régészet napja

A régészeti kutatások eredményeit népszerűsítő programot rendeznek a Göcseji Múzeumban szombaton 14 órától.

Rendhagyó földrajzóra

Nagykanizsa – Nyilvános, rendhagyó földrajzórán mutatják be ma 10 órakor a BLG-ben a Nagykanizsai Honismereti Füzetek 41. kötetét, a Varga Géza által Nagykanizsa időjárásának története 1873-2015 között címmel írt kiadványt.

Szűrések díjmentesen

Sümegcsehi  –  A néhány éve Sümegcsehiben lakó dr. Juhász Sándor, aki öt település háziorvosa és eredetileg szülész-nőgyógyász szakorvos, megismerve a körzetet, elismerésre méltó elhatározásra jutott. Öt éve a tavaszi időszakban ingyenes végbélrák-szűrést végez az öt falu lakóinak. Ugyancsak térítésmentesen elvégzi a nőgyógyászati szűrést is nőnap és anyák napja alkalmával.

Csapatjáték, arcfestés

Egeraracsa – Gyereknapot tartanak szombaton 14 órától az egeraracsai játszótéren. Lesz kézműves foglalkozás, arcfestés, csapatjáték, az érdeklődőket szörppel és palacsintával várják.

MÁJUS 27.

Faműves konferencia

A negyedik országos faműves konferencia kezdéseként május 27-én, az egerszegi Keresztury VMK-ban 18 órakor a Hagyományos tárgyak továbbélése és a gyermekvilág című kiállítást nyitják meg. Szombaton 9 órától a gébárti Kézművesek Házban folytatódnak a programok előadásokkal. Vasárnap ugyanitt 9 órakor pódiumbeszélgetés kezdődik Hol vannak a fafaragók? címmel.

Kiállítások

Május 27-én 14 órakor a 48. gyalogezred emlékművének talapzatában talált időkapszulába rejtett tárgyi emlékekből nyílik kiállítás a kanizsai múzeumban, majd dr. Ligeti Dávid, a Veritas Történelemkutató Intézet munkatársa tart előadást „Magyar győzelmek az első világháborúban" címmel. Május 27-én 18.30-kor nyílik Vörösné Pázmándi Ibolya amatőr kerámiakészítő kiállítása a kanizsai könyvtárban.

Főzőverseny

A Galamboki Roma Nemzetiségi Önkormányzat május 27-én 13.30-tól főzőversenyt rendez a helyi iskola udvarán.

MÁJUS 26.

Irodalmi est Tari Istvánnal

Lendva – A vajdasági származású József Attila-díjas költő és író, Tari István lesz a lendvai városi könyvtár csütörtökön tartandó irodalmi estjének vendége. A 19 órakor kezdődő rendezvény házigazdája dr. Bence Lajos irodalomtörténész lesz.

Szimfonikusok koncertje

Nagykanizsa – A Zala Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt május 26-án, csütörtökön 19 órakor Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban, Északi fény címmel. Népszerű skandináv szerzők művei csendülnek fel a koncerten. A közönség  Sibelius Finlandia nyitányát, Grieg Peer Gynt szvitjét, valamint a-moll Zongoraversenyét hallgathatja meg. Vezényel Sándor János, zongorán közreműködik Tóth László zenetanár, zongoraművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!