Programok

2015.06.28. 08:32

Programok, rendezvények Zala megyében június 29-től

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 29-től. Böngésszen, és válogasson!

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x)

 

JÚLIUS 25.

Let’s go to the Ebergény

Zalaegerszeg – Az ebergényi városrészben július 25-én, szombaton a 14 órakor kezdődő kispályás labdarúgó-tornával veszi kezdetét a hagyományos Ebergény Fesztivál. 15 órától az autóbusz-fordulóban játszóház várja a kicsiket, 16 órától kulturális program a kicsit nagyobbakat. 17 órakor nyílik a Közösségi Házban Nagy Szilvia tűzzománc-kiállítása. A rendezvényt hajnalig tartó Tomee-buli zárja.

 

JÚLIUS 18.

Gladiátorok kerestetnek

Teskánd – Július 18-án a községbe várják azon négyfős csapatok tagjait, akik erejüket-ügyességüket-bátorságukat próbára téve küzdenek meg eme kitüntető címért: TESKÁNDI GLADIÁTOROK. A jelentkezőket 13.30 órára várják a sportpályához, ahol hét versenyszámban mérkőznek meg egymással - többek közt háromlábú gyalog-galopp, habzsó viadal és hűsítő háború vár a gladiátorokra.

 

JÚLIUS 17.

Fatemplom fesztivált rendeznek Magyarföldön

Magyarföld – Az adományokból, felajánlásokból emelt ökomenikus fatemplom felszentelésének ötödik évfordulója alkalmából fesztivált rendeznek július 17. és 19. között a Zala megyei Magyarföldön. A péntek estétől vasárnap délig tartó rendezvénysorozat keretében a templomban szakrális előadásokat, irodalmi estet, ünnepi műsort tartanak, míg a szabadtéri színpadon zenei produkciók váltják egymást. A fesztivál a Technikai Szünet szabadtéri koncertjével kezdődik el az Őrségben, majd a Snétberger Quartet hangversenyével folytatódik a nagyszínpadi program, azt követően pedig Tompos Kátya és Hrutka Róbert lép színpadra. A szabadtéri program zárásaként a Hot Jazz Band ad koncertet. A fatemplomban Lázár Balázs és Tallián Marianne Piros ruhában, szerelemben címmel műsorát nézheti meg a közönség, Rátóti Zoltán pedig Becze Gáborral a Köztünk marad című legújabb lemezéből mutat be dalokat. A fatemplom fesztivál szombaton a késő délutáni órákban szabadtéri programokkal folytatódik: az Apnoé világzenét játszik a nagyszínpadon, fellép Szalonna és Bandája, valamint a PASO együttes. Koncertet ad a Kaláka, többek között Szabó Lőrinc, Arany János, Kányádi Sándor verseket énekelnek. A fatemplomban Szirtes Edina Mókus és vonósnégyese, valamint Gryllus Samu lép fel. A késő esti órákban szakrális eseménnyel zárul a nap: Szolga csak egy van, az Isten címmel Fabiny Tamás püspök és Gryllus Dániel Weöres Sándor költő, műfordító, drámaíró emlékét, verseit idézi fel. Vasárnap a Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad térzenét, majd a régió egyik kiemelt eseményének számító fesztivál ökomenikus istentisztelettel fejeződik be. A fatemplom öt évvel ezelőtt épült fel Magyarföldön. Az ország különböző pontjairól érkeztek adományok, sokan kétkezi munkájukat adták a templomépítéshez. A templom felavatása óta minden esztendőben háromnapos ünnepet tartanak az Őrség szívében. Mint ahogy összefogás nélkül nem épülhetett volna templom Magyarföldön, a fesztivál sem működhetne, ha nem motiválná évről évre az ünnepi élmény átélésének a szándéka.

 

JÚLIUS 5.

Sarlósboldogasszony-napi búcsú a rádiházi hegyen

Rádiháza – Július 5-én vasárnap, a Rádiházi-Tófeji hegyikápolna búcsúnapján délután misével és kulturális programokkal várják az érdeklődőket. A 15 órakor kezdődő istentisztelet utáni programban fellép a Csádé Zenekar, a gutorföldi felnőtt-, és fiatal tánccsoport, és koncertet ad a TMK Rock Band is.

Aranymise Nagykapornakon

Nagykapornak - Dr. Varga István a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola és a Boldog  Gizella Szeminárium  rektora pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából 2015. július  5-én 16 órakor a nagykapornaki  római katolikus templomban tartja aranymiséjét .

Hagyományok napja

Vasárnap 16 órakor kezdődik a Hagyományok Napja a kiskanizsai Móricz művelődési házban. A Kanizsai Kulturális Központ rendezvénye tartalmas szórakozást ígér minden generációnak Fellép az Árvácska Dalkör, a Zalagyöngye Táncegyüttes, valamint a Borvirág együttes. Népszerű operetteket hallhat a közönség, az est záróakkordjaként 20.30-kor Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad koncertet.

Mulatság

Csesztregen, a szabadidőparkban vasárnap tartják a hagyományos falunapot. A kulturális program délután fél háromkor kezdődik, fellép a Johara hastánccsoport, illetve koncerteket hallgathatnak az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan a Történelmi Bajvívó Egyesület tart középkori fegyverbemutatót. Negyed ötkor tartják a Femat Csesztreg SE labdarúgócsapat éremátadó ünnepségét, amit Csesztreg Budapesti Honvéd Öregfiúk labdarúgó-mérkőzés követ. Este hat órától a Honeybeast együttes ad koncertet.

Búcsú

Vasárnap rendezik a rádiházi-tófeji kápolna Sarlósboldogasszony-napi búcsúját. A program 15 órakor szentmisével kezdődik, 16 órakor kulturális műsorral folytatódik.

Leblanc is eljön

Vasárnap Zalaszombatfán falunapot tartanak a faluház udvarán felállított rendezvénysátorban. 11.30-kor kezdődik a szentmise, majd 14.15-kor polgármesteri köszöntővel, azt követően pedig Zalaszombatfa Zsitkóc barátságos női-férfi focimeccsel és kulturális műsorral folytatódik a rendezvény. Tóth Éva és Leblanc Győző operetteket és nótákat énekel, a sztárvendég Daavid lesz, aki 17 órakor lép színpadra. Este bál várja az érdeklődőket.

 

JÚLIUS 4.

Idén is lesz keszegfesztivál

Gyenesdiás – Az önkormányzat és a civil szervezetek idén is megrendezik a keszegfesztivál a hal- és termelői piacon. Július 4-én és 5-én tartják a rendezvényt, amelyen a keszegsütés mellett halészléfőző versenyt rendeznek, melyre várják a csapatok jelentkezését. A fesztivál vasárnapi házigazdája Benke László mesterszakács lesz, szombaton fellép Gerendás Péter és zenekara, s eljön előadást tartani a halászléfőzésről és a halfogyasztásról Miklós Beatrix, a 2014. év gasztronómusa.

24 órás verseny horgászoknak

Zalabaksa – Július 4-én, azaz jövő szombaton reggel hét órai kezdettel immár ötödik alkalommal rendeznek 24 órás halfogó versenyt a Baksa-tavon. A versenyen két bottal, botonként egy-egy horoggal, s tetszőleges szerelékkel vehetnek részt az érdeklődők.

Szentmise a Csácsbozsoki Szentkútnál

Zalaegerszeg-Csácsbozsok - Július 4-én (szombaton) szentmisét tartanak a Csácsbozsoki Szentkútnál. Jó idő esetén az istentisztelet 16 órakor kezdődik.

A Kisfalud-hegy oldalában lévő forrást 1934-ben építették a Lurdes-i Szűz Mária kegyhely mintájára.

Zalaegerszeg titkai

Múltidéző belvárosi sétára invitálja az érdeklődőket a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület és a Tourinform iroda szombaton 10 órai kezdettel. A túra a Széchenyi tér 4-6. alatti Tourinform irodából indul, Iványi Ildikó idegenvezető kalauzolásával. Az egykori Zalaegerszeget, a város neves épületeit, tereit és utcáit felidéző séta várhatóan 1,5-2 órát vesz igénybe.

Nóta-est

Zalalövőn, a városközponti parkban  hét órától közös nótázásra invitálja az érdeklődőket a Salla Művelődési Központ.

Bográcsparti

Hosszúvölgyön szombaton 14 órakor jótékonysági bográcsparti és főzőverseny kezdődik. A rendezvény bevételét teljes egészsében közcélra fordítják, a pénzből a játszóterek felújítását támogatják.

Zalakomári falunap

Szombaton 12 órakor kezdődik a falunap Zalakomárban. A gyermekeket arcfestés, traktor- és tűzoltókocsi-simogató, íjászat, a felnőtteket kulturális műsorok sora várja, majd ünnepélyes keretek között átadják a Zalakomárért díjat. A nap zárásaként a Belga együttes élő koncerttel szórakoztatja a közönséget.

Énekmondó koncert

Letenyén szombaton 20 órakor a Séta téri zenés esték sorozat keretében a zalaegerszegi Énekmondó Együttes ad koncertet.

Pannónia istenei

Pannónia istenei ez a témája az idei, X. Országos Kerámia és Gobelin Biennálé-nak, mely szombaton 17 órakor nyílik meg Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban.

Horgászverseny

Zalabaksán, a Baksa-tavon holnap reggel 7 órától 24 órás horgászversenyt tartanak. A versenyen két bottal, botonként egy-egy horoggal, tetszőleges szerelékkel vehetnek részt az érdeklődők.

Citerazenekarok

Dobronakon, a Dobronoki György tájháznál holnap este hat órakor muravidéki citerazenekari találkozóra várják a közönséget. Fellép a zalaegerszegi Válicka, a völgyifalusi Pünkösdi Rózsa, valamint az Új Muravidék Citerazenekar.

Határnyitás

Gyékényesen falunapot rendeznek szombaton határnyitással. Csikósok ébresztik a helyieket 7 órakor, majd 9 órától a sárkányhajók gyorsulási bajnokságával folytatódik a falunap a somogyi település búvárbázisán. 10 órakor megnyitják az ideiglenes határátkelőt, majd számos kulturális és könnyűzenei program kínál kikapcsolódást.

Iharosi vigadalom

Szombaton 8.30-kor főzőversennyel kezdődik a Somogy megyei Iharoson a 16. Iharosi Szent László Lovagi és Falunap a kastélyparkban, valamit a sportpályán. A program 11 órakor a Szent László-szobornál folytatódik, s megáldják a felújított orvosi rendelőt. A középkori templomrom felújított részének bemutatása után 12.30-kor középkori jelmezes felvonulást tartanak. A rendezvényt kulturális műsor tarkítja.

 

JÚLIUS 3.

A pozsonyi csata évfordulóján

Zalaegerszeg - A Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete a pozsonyi csata 1108. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tart a Dózsa ligetben található emlékműnél július 3-án (pénteken) 18 órakor. A rendezvény hagyományőrzők Kossuth utcai felvonulásával kezdődik 17.30-kor. Korhű ruházatban vonulnak fel a Zalai Történelmi Vitézi Rend Székkapitányságának tagjai, a Zalai 47-es honvéd-zászlóalj hagyományőrzői, a Göcsej Baranta Harci Kör, a nemesbüki Kinizsi Íjász Egyesület, a szombathelyi 11-es Huszárezred Hagyományőrző Egyesület képviselői. A ligetben emlékező beszédet mond Paál István, a rendező szervezetek elnöke, a Mindszenty-iskola tanulói pedig verses, zenés műsort adnak. Az ünnepséget megelőzően az Art Moziban 16 órakor történelmi ruházat-, egyenruha- és fegyverzet-kiállítás nyílik. 17.30-tól várhatóan 17.45-ig a Kossuth utca polgármesteri hivatal és Csány-szobor közötti szakaszát lezárják.

ZA-KO

Július 12-ig tart a III. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál, a ZA-KO. A Kvártélyházi nyár égisze alatt indult sorozatban ma 18 órától az öt éven felüli gyerekeket várja a Kvártélyház, Pálfy Kata Borka Mumusföldön című zenés bábos történetével. Vasárnap este Olt Tamás Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora című romantikus vígjátékát adja elő a váci Dunakanyar Színház társulata.

Autisták a téren

Ma 14 órakor kezdődik az Autistákért Nagykanizsán elnevezésű projekt családi napja az Erzsébet téren. A résztvevők előadást hallgathatnak meg az autizmusról, lesznek kulturális bemutatók, majd 15.30-kor a Paradance Company kerekes székes tánccsoport lép fel. A családi napon bemutatkoznak a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek, s az érdeklődők találkozhatnak autista fiatalokkal is.

Bornapok

Ma kezdődik a X. Cserszegtomaji bornapok háromnapos rendezvénysorozata az ünnepélyes megnyitóval 18.15-kor az általános iskola udvarán. A hegyközségi borverseny eredményhirdetése után ma, valamint szombaton és vasárnap este hat órától folklórműsorok, fellépők, koncertek szórakoztatják a közönséget, akik hajnalig tartó utcabálokon rophatják a táncot. Természetesen borházak és pecsenyesütők is várják a vendégeket, mindennap délután négy órától.

Ütősök a színpadon

Lentiben ma 20 órától a Rendezvénytéren a nagykanizsai Orff Ütőegyüttes lép fel a nyári esték programjában, majd Galambos Lajos és barátai szórakoztatják a közönséget.

Szabadtéri mozi

Lendván, a Színház- és Hangversenyterem szabadtéri színpadán ma este fél 10-kor kezdődik a nyári mozisorozat. Elsőként a Pedro Almadóvar által rendezett Mit vétettem, hogy ezt érdemlem? című spanyol drámát mutatják be, másnap pedig A hipnotizőr című svéd krimit láthatják az érdeklődők.

Színjátszó előadás

Hosszúfaluban, a muravidéki település faluotthonában ma este fél nyolctól az Alsólakosi Színjátszó Társulat előadásában a Helén s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh és A kis Bözsike és a kis Belluska című színdarabot tekinthetik meg az érdeklődők.

Ghymes fesztivál

Hegymagason ma kezdődik a háromnapos Ghymes fesztivál. Népzenei és régi zenei koncerteket rendeznek, Ghymes koncert lesz szombaton 21.30-kor, és számos irodalmi program.

 

JÚLIUS 2.

Sokszínű fesztivál Keszthelyen

Keszthely – Minden korosztály számára szórakozási lehetőséget kínál július 2. és 5. között a KeszthelyFest. A fesztivál több helyszínén koncertek, bemutatók is szórakoztatják a közönséget. Nyugat-balatoni néptáncos találkozó, Szalonna és Bandája, MagyarVista Social Club, Babos-Piller Jazz Duó, Ladánybene 27, helyi termékek vására a Fő téren – csak néhány program és koncert a KeszthelyFest kínálatából. Idén a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ célja – a műfaji sokszínűség megőrzése mellett – a hagyományos népi, nemzeti kultúra minél szélesebb körű bemutatása. A fellépők sorában a magyar autentikus népzenét vagy népzenei alapokra épülő fúziós és világzenét játszó zenekarok dominálnak. A belváros kis utcáit és tereit látványos folklór bemutatók, utcaszínházak vásári komédiái és bábelőadásai töltik meg élettel. Népi játékokkal, ízletes balatoni borokkal és finom ételekkel is találkozhatnak a látogatók. A Balaton-parton esténként koncertekre várják a közönséget. A komolyzenei programoknak – a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel Kórus fellépésének és a Stabat Mater előadásának – a kastély és a Fő téri templom ad otthont. A programok többsége (két komolyzenei hangverseny kivételével) ingyenes.

 

JÚNIUS 30.

Szép Veronika kiállítása

Zalaegerszeg – Szép Veronika grafikus és festőművész munkáiból nyílik kiállítás június 30-án, kedden 17.30-kor a Keresztury VMK galériájában. Az alkotó nagyméretű linómetszeteket és vászonképeket mutat be a tárlaton, munkáin emberi alakokat és mozdulatokat jelenít meg belső intuíciói alapján. A július 22-ig látogatható kiállítást Monok Balázs művésztanár ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Lokálpatrióták összejövetele

Zalaegerszeg – A Lokálpatrióta Klub június 30-án, kedden 17 órakor tart összejövetelt a Göcseji Múzeumban. Ez alkalommal Balaicz Zoltán polgármester lesz a vendég, akinek kérdéseket is feltehetnek az érdeklődők.

Zenés esték:. jazz következik

Hévíz – A Festetics téri zenés nyári esték programsorozat keretében június 30-án, kedden Gayer Mátyás lép fel a jazz quartettjével. A koncert 19 órakor kezdődik.

Táncház és sütemény

Páka – Kedden nyárnyitogató táncházat rendeznek a településen a művelődési házban délután három órától. A programban résztvevők ez alkalommal nem csak táncolni tanulhatnak, hanem kézműves foglalkozásba is bekapcsolódhatnak. A táncház ideje alatt sütemények is készülnek majd.

 

JÚNIUS 29.

Hétfő esti csillagok

Teskánd – Csillagászati távcsöves bemutatót hirdettek ma este kilenc órára a falu Kemence-házának udvarára. A rendezvényen Bánfalvi Péter megyeszékhelyi amatőrcsillagász lesz a házigazda, az érdeklődőknek ő segít majd eligazodni a nyári égbolt aktuális látnivalói között. A közönség sok érdekeset hallhat Vénuszról, Holdról, Jupiterről, Szaturnuszról, illetve a nyári csillagképekről – illetve távcsővel természetesen meg is nézheti ezeket. A programmal kapcsolatban jó hír, hogy ingyenes – rossz, hogy borús időben sajnos elmarad.

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Agymanók (amerikai animációs film); 18.15 Szex, szerelem, terápia (francia-belga romantikus vígjáték); 20.00 Megőrjít a csaj (amerikai vígjáték); Cinema City: 10.00, 11.30, 13.40, 15.50, 18.00, 20.10 Agymanók (amerikai animációs film); 14.10, 18.20, 20.30 Törtetők (amerikai filmvígjáték); 12.10, 16.20 Megőrjít a csaj (amerikai filmvígjáték); 10.20, 15.00 Superfast! Haláli iramban (amerikai vígjáték); 12.00, 14.40, 17.20, 20.00 Jurassik world (amerikai kalandfilm); 17.00, 19.30 A kém (amerikai filmvígjáték); 12.30 Holnapolisz (amerikai sci-fi); 10.00 Sam kismadár nagy kalandjai (francia animációs film)

Kanizsa: Cinema: 15.30, 18.15 Agymanók (amerikai animációs film) 17.45 Törtetők (amerikai filmvígjáték); 20.00 Valami követ (amerikai thriller-horror); 20.30 Insidious – Gonosz lélek (amerikai horrorfilm)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.00, 16.00 Agymanók (amerikai animációs film); 18.00 Jurassic world (amerikai kalandfilm); 20.00 Superfast! – Haláli iram (amerikai filmvígjáték); Kisterem: 17.00 Az utolsó éjszaka Párizsban (francia-német film); 19.00 Rió, szeretlek! (brazil film)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvétele: Vérellátó, Zalaegerszeg: 08.00-15.00; Pusztaszentlászló, kultúrház: 16.00-18.00

Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Vérellátó, Keszthely: 13.00-16.00

 

 

KIÁLLÍTÁS

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások)

Móricz Galéria: Vágóné dr. Iván Katalin festménykiállítása (július 24-ig)

Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: Bátor Margit szövő, népi iparművész kiállítása (június 30-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: A kecskeméti Katona József Múzeum anyagából rendezett Magyar zsidó képzőművészet a 20. sz. első felében című kiállítás (augusztus 30-ig)

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: „Romániai Máramaros megye ásványgyönyörűségei” című időszaki kiállítás (szeptember 10-ig)

Nagykanizsa

Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó kiállítás)

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok címmel Z. Soós István állandó kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály)

Gyenesdiás

Községháza: Baráth Imre festőművész kiállítása (júl. 2-ig)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!