Programok

2016.02.14. 16:44

Programok, rendezvények Zala megyében február 15-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények február 15-étől. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

MÁRCIUS 5.

Biblia-maraton - várják a  felolvasókat

Gyenesdiás – Olvassuk együtt a Bibliát – az ökumené jegyében! mottóval idén ismét Újszövetség maratont szervez a gyenesdiási József Attila Klubkönytár a katolikus egyházközség együttműködésével. Március 5-én, szombaton 13.00 órakor veszi kezdetét a program a Községházán, mely másnap reggel 9.45-kor fejeződik be. Öt – tíz perces felolvasásra várják az érdeklődőket, jelentkezni a klubkönyvtárban lehet személyesen, telefonon vagy emailben. Hársfalvi Györgyné szervező lapunknak elmondta: a cél a húsvétra való készülődés a lelki elmélyülés és a Biblia népszerűsítése. A felolvasást mindannyiunk lelki egészségért ajánlják fel.

FEBRUÁR 23.

Táncjátékot adnak elő

Zalaszentgrót  – A budapesti VSG Táncszínház február 23-án, kedden 14 órára a zalaszentgróti Városi Művelődési Központba várja a gyerekeket és a mesét kedvelő felnőtteket. Vass Sándor Gergely rendezésében és koreográfiájával A Rendíthetetlen ólomkatona című táncjátékot adják elő.

Kalandozó kanizsaiak

Nagykanizsa - A fenti címet viselő programsorozat keretében kedden 18 órától Kovács Krisztián tart vetített képes élménybeszámolót Norvégiáról vagyis az északi fény országáról.

Szőlészeti előadás

Nagykanizsa - A miklósfai dr. Kotnyek István Kertbarátkör szervezésében a szőlő aranyszínű sárgulásáról, a fitoplazma betegségéről, és az ellene történő védekezésről tart szakmai előadást kedden 18 órától a Mindenki Házában Kósa Béla növényvédelmi felügyelő. A rendezvényre minden kanizsai és környékbeli gazdát várnak a szervezők.

 

FEBRUÁR 22.

A falu  élete régi képeken

Zalaistvánd  –  A település önkormányzata kiállításra hívja az érdeklődőket: a Zalaistvánd élete régi képeken című tárlatot  február 22-én, hétfőn 9.30-kor nyitja meg Petőfi Lászlóné polgármester. A zalaistvándi kultúrházban rendezett kiállítást február 26-ig, naponta 10 és 16 óra között tekinthetik meg a látogatók.

Vidnyánszky rendezésével

Lendva – Hétfőn este hétórai kezdettel a lendvai Városi Színház- és Hangversenyben mutatja be a Nemzeti Színház társulata a Vitéz lélek című háromfelvonásos példázatot. Tamási Áron első világháború után játszódó színművét Vidnyánszky Attila rendezte, a főbb szerepeket pedig Trill Zsolt, Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Reviczky Gábor, Nagy Anna és Trokán Nóra alakítják.

FEBRUÁR 21.

Szépkorúak köszöntése

Belsősárdon, a faluházban vasárnap délután fél egykor tartják a község szépkorú lakóinak ünnepségét. Műsort a helyi általános iskolás diákok adnak.

FEBRUÁR 20.

Szépkorúaknak

Lenti - Szombaton Lentiben a mumori városrészben a szépkorúakat köszöntik 16 órakor a művelődési házban. Köszöntőt mond Horváth László polgármester, a műsorban fellépnek az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai.

Népfőiskolai előadás

Zalatárnokon, az IKSZT-ben szombaton este hatórai kezdettel folytatódik a Kelemen Imre Népfőiskola sorozata. Ezúttal Bekő Tamás levéltáros lesz a vendég, aki Zalatárnokiak az I. világháborúban címmel tart előadást.

Irodalmi szalon

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központban szombaton este ötórai kezdettel tartják az Irodalmi szalon sorozatának következő programját. Ezúttal Barasits Zsuzsa látó lesz a vendég, aki A jövő a mi kezünkben van? címmel tart előadást.

Rönkhúzás

Keménfán szombaton délután négy órakor tartják a hagyományos farsangi rönkhúzást. A program délután négy órakor kezdődik a településen, a résztvevőket birkaraguval, palacsintával is várják.

Kézműves-tanácskozás

A zalaegerszegi Keresztury VMK-ban szombaton Ami él, annak meg kell újulnia címmel, a népi kézművességről szóló regionális tanácskozást szerveznek. A Zala Megyei Népművészeti Egyesület által rendezett konferenciára mintegy 130-an jelezték részvételüket. A konferenciával egy időben nyílik a Mesterek és tanítványok a tárgyalkotó hagyományőrzésben a Nyugat- Dunántúlon című kiállítás, amire 70 alkotó jelezte érkezését.

Kockafeszt

Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban két napra beköszönt a Lego-rajongók ünnepe. Szombaton és vasárnap kerül ugyanis sor a népszerű építőjátékról szóló Kockafeszt nevű programsorozatra. A VMK-ban szombaton 9-kor, vasárnap pedig 10 órakor nyit a rendezvény, aminek során különféle építőversenyek, saját, egyedi tervezésű terepasztalokból nyíló kiállítás, és természetesen az építőjátékból rendezett börze várja az érdeklődőket.

Pálinkamustra

Miklósfa - Regisztrált termelőknek rendeznek pálinkamustrát szombaton a miklósfai Mindenki Házában. A megmérettetésre bárki jelentkezhet, a mintákat legkésőbb pénteken 19 óráig lehet leadni a helyszínen. A mustra szombaton 15 órától kezdődik, eredményhirdetésre várhatóan 18 óra körül kerül sor.

Lefitymálva

Keszthely - A kibeszéletlen, eltemetett történelmi emlékezet feldolgozására tesz kísérletet a Gólem Színház Lefitymálva című előadásával február 20-án, 17 órakor a Balaton Színházban, Keszthelyen. Az ingyenes előadás után párbeszédre hívják a közönségből erre vállalkozókat, amely betekintést ad abba, hogy hogyan szembesülnek a zsidóság, cigányság kérdésének frontális feszegetésével egy-egy település lakosai. A cél nem kevesebb, mint a feldolgozatlan egyéni és közösségi emlékezet homályos, előítéletekkel terhes zugainak feltárása. A helyi közösségen belül a provokatív témafeldolgozás alkalmas arra, hogy közös gondolkodást indítson el, amely várhatóan nem lesz indulatmentes, de a kollektív hallgatás megtörésével alapot adhat a további párbeszédre.

A Balaton festményeken

Keszthely - Az én Balatonom címmel nyílik meg Gécseg András festőművész kiállítása Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban szombaton 15.00 órakor. Az eseményen köszöntőt mond Havasi Bálint, a múzeum igazgatója, a tárlatot Czibor Imre fazekas, népi iparművész nyitja meg.

Tűzoltóbált rendeznek

Balatongyörök - Tűzoltóbált rendez Balatongyörökön a "Györöki Hamutiprók" Önkéntes Tűzoltó Egyesület február 20-án, szombaton 19 órától a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. A tizenharmadik alkalommal sorra kerülő rendezvényen vacsora, 22 órától a Hamutiprók műsora, zene, tánc és tombola várja a kikapcsolódni vágyókat. A bálon a Casino együttes zenél.

Péntek estére várják a borokat

Nova – Február 20-án, szombaton délután háromórai kezdettel tartja hagyományos borminősítőjét a göcseji település. A versenyre benevezni kívánó  gazdák a megelőző napon, péntek este öt és hat óra között a Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban adhatják le a mintákat. A korábbi évek gyakorlatához képest ezúttal egy fontos változás lép életbe, a gazdák kérésének is engedve idén már külön kategóriában versenyeznek a Nova környéki és a távolabbi szőlőhegyek termései.

Fantasy regényt mutatnak be

Lendva – Dorothy E. Winer, azaz a muravidéki születésű Pozsonec Mária Dorothea közelmúltban kiadott fantasy regényét mutatják be szombat este öt órai kezdettel a Bánffy Központban. Az Ezüst sárkány – Remény című kötet szerzőjével egykori magyar szakos tanára, Lázár Lenke beszélget a találkozón.

FEBRUÁR 19.

Velem vagy nélküled

Lenti - Pénteken Lentiben, a városi művelődési központban dr. Csernus Imre pszichiáter tart előadást 18 órától Velem vagy nélküled címmel a párkapcsolati krízisekről.

Népfőiskolai programsorozat

Gutorfölde – Idén is elindult a településen a Népfőiskola programsorozat. Az előadásokat péntekenként 17 órakor tartják a művelődési házban. Első alkalommal dr. Szinku Mihály állatorvos Alaszkáról tartott előadást. 19-én Lelkes András természetvédelmi őr Zala megye természeti értékeit mutatja be. Február 26-án Vízvári Sándor a szőlészetről és borászatról, majd március 4-én dr. Balogh Bibiána Diána belgyógyász a betegségeket kiváltó okok felderítéséről beszél. Március 11-én Kiss László túravezető és Németh Ferenc zenetanár a természet és a zene harmóniájába avatják be a hallgatóságot.

FEBRUÁR 18.

Egészségvédelmi előadások

Bocfölde - Folytatódnak az egészségvédelmi előadások Bocföldén. Február 18-án 18 órakor belgyógyászati és kardiológiai témákról beszél a hallgatóságnak dr.Czipóth Magdolna háziorvos, majd egy hét múlva, február 25-én 18 órakor a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Az előadásokat a kultúrházban tartják.

FEBRUÁR 17.

Vasgyűjtés az iskoláért és az óvodáért

Gyenesdiás - Idén is megszervezi a vasgyűjtést a gyenesdiási önkormányzat. Az akció áprilisban lesz, a bevételt a tavalyihoz hasonlóan az iskola és az óvoda támogatására, fejlesztésére fordítják. Ezért kérik a lakosokat, hogy a vashulladékot ne helyezzék ki az utcára, hanem tegyék félre, s akinek ilyen hulladéka van, jelezze a községházán, a műszaki csoportnál. Az önkormányzat dolgozói fel fogják keresni a lakosokat a vashulladék begyűjtése miatt.

Fotópályázat Zalabérről

Zalabér - Fotópályázatot hirdetett az önkormányzat "Az én Zalabérem" címmel. Március 21-ig várják az alkotásokat, a fotósokat arra biztatják, hogy Zalabér értékeiről, az ott lakókról, s a faluban történt eseményekről küldjenek felvételeket. A képeket az önkormányzat honlapján, valamint internetes közösségi oldalán szeretnék bemutatni. A pályamunkákat háromtagú zsűri bírálja el, de szavazni is lehet majd a munkákra a közösségi oldalon. A fődíj egy digitális fényképezőgép.

A konyhakerti mozgalomról

Zalatárnok – Szerdán este hat órakor Fercsák Lászlóné beszámolójával folytatódik a Kelemen Imre Népfőiskola sorozata. Az előadás során az érdeklődők megismerhetik a Magyarország legszebb konyhakertjei mozgalmat, valamint annak környékbeli eredményeit is. A programnak az IKSZT biztosít helyet.

FEBRUÁR 16.

Az áldozatok emlékére

Zalaistvánd – A Magyar Nemzeti Művelődési Intézet megyei kirendeltsége és az önkormányzat emléknapot tart február 16-án, kedden 9.30-kor a  kultúrházban a zalaistvándi első világháborús áldozatok előtt tisztelegve. A rendezvényen felszólal Konczér Katalin, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Irodájának területi koordinátora és Petőfi Lászlóné polgármester.

Dumaszínház Dombóvárival

Zalaegerszeg – Az egyik legnépszerűbb hazai stand up comedy humorista, Dombóvári István 120021 gramm című előadásával folytatódik kedd este hét órai kezdettel a Zalaegerszegi Dumaszínház sorozata. A Széchenyi téri Art Moziban tartandó előadás műsorvezetője Bellus István lesz.

Vidékfejlesztés lehetőségei

Kerkaszentkirály – Az elkövetkezendő napok során négy különböző helyszínen tart tájékoztató fórumot a vidékfejlesztési elképzelésekről és a Leader pályázati lehetőségekről a Zala Zöld Szíve Egyesület. A kerkaszentkirályi központtal működő civil szervezet szakemberei ma este hat órakor Semjénházán, az IKSZT épületében, szerdán délután kettőkor Letenyén, a közös önkormányzati hivatal házasságkötő termében, öt órakor Bázakerettyén, a Déryné Művelődési Házban, csütörtökön este hatkor pedig Pusztamagyaródon, a gondozási központban várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!