Programok

2017.03.02. 17:30

Közeleg a nőnap - Köszöntések, borversenyek, előadások

Programajánló a megyéből.

Zalai Hírlap

Borversenyek

Gelsén, az iskola ebédlőjében tartják szombaton 14 órakor a helyi termelők borainak bírálatát. A helyiek mellett a környező településekről is várják a jelentkezőket.

Zalaszentbalázson szombaton 15 órakor tartja borversenyét a helyi nyugdíjasklub. A viadalra minden környékbeli gazda nevezését elfogadják, s ezúttal újdonságként az érdeklődők is eldönthetik, hogy számukra melyik nedű a legfinomabb.

Nagyrécsén az önkormányzat és a Bacónak-Hegyért Alapítvány az Inkey-kastélyban 18 órakor borversenyt szervez, amire a vonzáskörzetben készült borokkal is lehet nevezni.

Vitorlázó repülősök nyílt napja

Szombaton 9 órától a Kanizsa Centrumban a Nagykanizsai Vitorlázó Repülő Szakosztály nyílt napot tart. Az érdeklődők testközelből csodálhatnak meg egy vitorlázó repülőt, és filmvetítésen nyerhetnek bepillantást a repülés szépségeibe.

Koncert a kaszinóban

Szombaton 18 órakor a nagykanizsai Honvéd Kaszinó tükörtermében folytatódik a népszerű Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél sorozat. A koncerten a kanizsai együttes mellett Wohner Dóra (ének) és Berkes Dániel (zongora) lép a közönség elé.

Nőnapi rendezvények

Liszón, a faluházban szombaton 19 órakor nőnap alkalmából különleges ünnepséget tartanak. Ezúttal ugyanis a meglepetésműsort és a vacsorát a lelkes férfiak készítik. A zenéről pedig Gulyás Attila és Rumci lemezlovas gondoskodik.

Galambokon ugyancsak szombaton, 20 órakor az iskola tornatermében nőnapi batyus bált szervez a helyi roma nemzetiségi önkormányzat.

Cserszegtomajon az önkormányzat ajándékműsorral kedveskedik a hölgyeknek nőnap alkalmából: fellép Koós János és Dékány Sarolta, továbbá egy meglepetés vendég is. A szervezők süteménysütő versenyt is hirdettek erre az alkalomra. A sportcsarnokban szombaton 14.30-kor kezdődő rendezvényre kisbuszt indít az önkormányzat.

Adys szemszögek

Szemszögek címmel rendhagyó tárlat nyílik március 4-én, szombaton 17 órakor Zalaegerszegen, a Móricz Galériában. A kiállítás magánkezdeményezésre született, s az Ady-iskola 2008-ban érettségizett rajztagozatos osztályának 13 öregdiákja mutatja be, miként maradt élete része az alkotás. Az április 14-ig látogatható tárlatot Pap Eszter nyitja meg, a Kieselbach Galéria színeiben.

Előadás a burgonyanemesítésről

Szombaton 16 órakor Nagyrécsén, az Inkey-kastély nagytermében a legújabb keszthelyi nemesítésű burgonyafajták kiskerti termesztési lehetőségeiről lesz előadás. A szakértő, Vaszily Zsolt fajtabemutatót is tart.

A zalaegerszegi Keresztury VMK-ban vasárnap 8 órától rendezik meg az érdekes, értékes apróságok 33. regionális cserenapját. A tavalyi rendezvényen készült fotónkon éremgyűjtők válogatnak Fotó: Archív/Pezzetta Umberto

Élet a menekülttáborban

Élet egy menekülttáborban - közelről. Egy afrikai misszióról, személyes élményeiről mesél Dabóczy Zsófia szombaton 17 órakor a hévízi Ágnes Hotel különtermében, a Zonta klub előadásán.

A kereszténység és az iszlám

A teológiai szabadegyetem keretében ma 18 órakor dr. Maróth Miklós tart előadást a hévízi polgármesteri hivatal dísztermében a kereszténység és az iszlám kapcsolatáról.

Regionális cserenap

A Zalaegerszegi Éremgyűjtők és a Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtő Kör a megyeszékhelyi Keresztury VMK-ban vasárnap 8-tól rendezi meg a 33. regionális cserenapot. Hagyományos programjukra várják az érem-, papírpénz-, kitüntetés-, jelvény-, bélyeg-, képeslap- és telefonkártya-gyűjtőket.

Arany János emlékműsor

Szentkozmadombján, a faluházban szombaton délután fél négykor Ez volt ám az ember... címmel szerveznek Arany János emlékprogramot. A műsorban dr. Szinku Mihály, a Zalai Népfőiskolai Egyesület elnöke, a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola gitár tanszakos tanárai és növendékei, valamint helyi irodalomkedvelők működnek közre.

Tavaszköszöntő túra

Felsőjánosfáról, a faluközpontból indul vasárnap délelőtt kilenc órai kezdettel az a 12 kilométeres tavaszköszöntő gyalogtúra, amely során Zalalövő térségét járják be a résztvevők. Érintik a Szentjakabi-patakot, a Borostyán-tavat, a Zala völgyét és Csödét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!