Programok

2017.09.06. 13:23

Vicces férfiakból nem lesz hiány a zalaegerszegi zsinagóga őszi kínálatában

ZALAEGERSZEG - A Városi Hangverseny és Kiállítóterem őszi terveiről tartottak szerdán sajtótájékoztatót az intézményben.

Magyar Hajnalka

Elsőként Flaisz Gergő, az anyaintézmény, a Keresztury VMK igazgatója szólt a hangversenytermet érintő elektronikai fejlesztésekről, majd Majer Piroska közművelődési csoportvezető adott áttekintést az évad őszi attrakcióiról.

Az ősz számos zenei csemegét kínál, a Klasszikus bérlet első produkciója például ősbemutató lesz, amiben a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral ad közös koncertet a Kaláka. A szeptember 22-ei est családi programnak is beválhat, hiszen az együttes gyerekdalai is felcsendülnek.

Október elseje, a zene világnapja egyben orgonaünnep is a zsiniben. Elekes Zsuzsa és a zalaegerszegi származású Mátyás István zenei párbaja köszönti ugyanis a 30 éve átadott hangversenyorgonát. Az est különlegessége, hogy a két orgonaművész négykezest is bemutat, ami e hangszernél meglehetősen ritka. A becses instrumentum ünnepi felújítására külön forrást biztosított a megyeszékhely önkormányzata, így hamarosan megkezdődik a munka.

Az új néven - Zalaegerszegi Titánok Jazz Szerda - futó világzenei sorozat a Rákfogó emlékzenekar estjével nyit októberben, a későbbiekben többek között Szőke Nikoletta, Nika, Gubás Gabi és Pély Barna is fellép.

Az ősz több vicces férfi érkezését is ígéri - hangzott el a tájékoztatón. Az Egerszegi Páholy vendége lesz október elején Bödőcs Tibor, aki ez alkalommal nem stand up estet tart, hanem Szálinger Balázs költő közreműködésével új könyve (Addig se iszik) megszületéséről mesél. A folytatásban novemberben a Mucsi-Scherer páros érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!