Programok

2017.08.29. 15:17

80 csapat vár a vadra - Pénteken rajtol az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál

ZALAEGERSZEG (mh) - Vadászati konferenciával és szüreti felvonulással nyit pénteken a megyeszékhelyen az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai teríték háromnapos forgataga.

Magyar Hajnalka

A zalai erdők értékeire építő nagyrendezvényről kedden tartottak sajtótájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester bejelentette, a Belvárosi szüretből kinőtt, Magyar Termék Nagydíjas rendezvény vadpörköltfőző versenyére már közel 80 csapat nevezett. Köztük két testvérváros, Barót és Dunaszerdahely közössége. A főzőcske idén is jótékony célt szolgál, a bevétel a kórház onkológiáját segítő Akarattal és Hittel Alapítványt illeti. A polgármester kiemelte, a vadgasztronómiát és a vadászati turizmust egyaránt zászlajára tűző rendezvény egyediségét jelzi, hogy szerepet kap a 2021-ben ismét Magyarországon megrendezendő Vadászati Világkiállításon is.

Egy hangulatos pillanat a tavalyi vadpörköltfőző versenyről

Miklós Beatrix, a Hungarikum Programiroda igazgatója a főzőverseny zsűritagjaként elmondta, az íz, illat és állag mellett az újító szellemet is keresik a tányérokon, különdíjat adnak ki, amit a leginnovatívabb étek kaphat. Tompa Gábor, a Kvártélyház igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a csatlakozó éttermek e hétvégéhez passzoló fesztiváli étlapja és a főzőverseny remekei mellett több „pörköltponton” is kóstolhatunk vadhúst. Új elemként borászati kiállítás nyílik a Kazinczy téren, s idén sem marad el a szombati vadászkutya-felvonulás, amihez a menhely gazdára váró lakói is csatlakoznak. Koncertekben, színpadi produkciókban sem lesz hiány, a 47. honvédzászlóalj hagyományőrzői pedig hadibemutatóval szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!