Programok

2017.08.24. 16:35

Használja ki a nyár utolsó napjait - Vadászati évadnyitó, szalmafesztivál és horgászversenyek várják

Számtalan színes program várja Zala megyében!

Zalai Hírlap

24 órás horgászverseny

A pusztaszentlászlói víztározónál szombaton 12 órától ismét megrendezik a 24 órás horgászversenyt. A versenyen pontyra, amurra és compóra lehet horgászni, személyenként 2 bottal. Az eredményhirdetést vasárnap egy órakor tartják.

 

Útavatás Becsvölgyén

Szombaton 13 órakor kezdődnek a falunapi rendezvények, melynek keretében átadják rendeltetésének a nemrégiben felújított utcákat is (Fő út, Új utca, Rózsa utca). Ezután az esti bálig utcabajnokság, gyermek- és kulturális programok szórakoztatják a becsvölgyeieket.

 

Könyvtáravató és mulatság

Szombaton délután falunapot rendeznek Kisrécsén. Lesz főzőverseny, a kulturális programok 14.45-kor kezdődnek. 15.30-kor átadják a megújult könyvtárat. 18.15-től az R-Stone lép fel, 20 órakor bál kezdődik a Bólé duóval.

 

Városrésznap

Városrésznapot tartanak szombaton Nagykanizsa bagolai részén. Az érdeklődőket 10 órától gyermekprogramok, főzőverseny, katonai ruhákat és kitüntetéseket bemutató kiállítás, valamint kulturális programok sora várja.

A Bak melletti Sohollárban szombaton rendezik meg a hagyományos Zalai Vadászati Évadnyitót. Tíz órakor kezdődik a Hubertus mise, melyet dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrál, majd ünnepi köszöntőkre kerül sor 11 órától, azután új vadászokat avatnak. A színpadi programok fél egykor kezdődnek a főzőverseny eredményhirdetésével. Vadászati bemutatót és rajzkiállítást, honvéd hagyományőrző bemutatót is láthatnak az érdeklődők. Tavalyi képünk a felvonulás pillanatainak hangulatát idézi Fotó: Archív

Ultiverseny

Szombaton 10 órától 4 Ász, 4 Kupa címmel ultiverseny lesz Bánokszentgyörgyön, a volt panzióban. Nevezni a helyszínen 9 órától lehet.

 

Szepetnek napja

Szombaton rendezik meg a falunapot Szepetneken. Fél tízkor kezdődik az ünnepség, melyen többek közt átadják a Szepetnekért emlékérmeket és bemutatják a szepetneki drótosokról készült helytörténeti füzetet, valamint átadják az ezzel kapcsolatban kialakított emlékhelyet. Az IKSZT-ben kiállítás nyílik Papócsi Zoltán festő munkáiból, délután kulturális műsor, főzőverseny és számos más program várja az érdeklődőket.

 

Gálahangverseny

Szombaton 12 órai kezdettel kerül sor a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében a III. Farkas Ferenc Zongoratábor és Mesterkurzus gálahangversenyére.

 

Prósza és tambura

Szombaton 11. alkalommal kerül sor a hagyományos prósza- és tamburafesztiválra Tótszentmártonban, a könyvtár és szolgáltató központ előtti téren. A programok 15 órakor kezdődnek, az étkek mellett horvát-magyar tamburazenekarok és tánccsoportok is fellépnek a színpadon. A rendezvényen mutatják be lapunk volt felelős szerkesztőjének, Mihovics Józsefnek Zalán innen, Murán túl című könyvét.

 

Jubilál az Őszirózsa

Az Őszirózsa Dalkör 10 éves jubileumi ünnepségére kerül sor szombaton 13 órakor Eszteregnyén, a volt iskolában.

 

Zarándoklat

Keszthelyen is csatlakoznak a Balatoni élő rózsafüzér gyalogos zarándoklathoz. A résztvevők imádkoznak a Balatonért, a településekért és idén kiemelten a gyermeket várókért. Mindazokat, akik szeretnének részt venni az úton, szombaton 7.30-ra várják a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba. A zarándokokat a szentmise után Tál Zoltán plébános indítja útnak, majd 11 óra körül a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnánál Deák Ákos és Fódi Ákos fogadja a csoportot. Ide várják a gyaloglást vállalni nem tudókat is. (Visszaút egyénileg.)

 

Bogártalálkozó

Idén is kirajzanak a bogarasok: szombaton rendezik meg Gyenesdiáson, a Karaván kempingben a Volkswagen Bogár Talit. 10 órától a gyerekeket rajzversenyre várják. A balatoni nyárbúcsúztató résztvevői a kempingből indulnak útnak 11.30 -kor. A Bogárrajzás felvonulás útvonala: Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök-Szépkilátó, Balatonederics, Szigliget, Szent György-hegy, majd ugyanezen az útvonalon érkeznek vissza a bogarasok a kiindulópontra. A 15 órakor vezetett biciklitúrához is bárki csatlakozhat. Ennek első állomása a Darnay pince, az itteni borkóstoló után a Nagymezőre érkeznek a túrázók. 18 órától a kempingben fellép az Iron Cats. Szombat délutánra időméréses tájékozódási verseny megrendezését is tervezik, erre még várják a bogaras nevezők jelentkezését.

 

Kerékpáros fesztivál

Ma kezdődik a balatongyöröki strandon az I. Országos Kerékpáros Fesztivál és találkozó. 20.30-kor rock and roll show, 22 órakor Happy Gang koncert, majd retró dj. várja a közönséget. Szombaton 10 órakor biciklis túrára lehet indulni, 14 órakor a kerékpárról hallhatnak előadást az érdeklődők. 17 órakor kalapos felvonulás indul Keszthelyre (jótékonysági kalapvásárral). 19.30-kor fellép a Mystery Gang, 22 órakor Ganxsta Zolee és a Kartel, majd dj. zenél hajnalig. Vasárnap még egy kerékpártúra indul.

 

Baksai vigalom

Zalabaksán e hét végén tartják a falunapi programokat. Ma este hét órakor ünnepi képviselő-testületi üléssel kezdődnek a rendezvények, majd a művelődési házban az Énekmondó együttes lép fel. Vasárnap délelőtt fél 12-kor ünnepi szentmisével folytatódik a program. Délután fél háromkor helyi művészek alkotásaiból nyílik kiállítás, majd négy órától a Rozmaring néptánccsoport és a Kelta Álom ír sztep tánccsoport, valamint Szak Fanni közreműködésével kulturális műsorok várnak az érdeklődőkre. Öt órakor futballmérkőzés lesz a sportpályán, héttől Pintér Tibor színész-énekes, nyolctól Adrián lép fel, de lesz a településen kirakodóvásár, egészségsátor és játszóház is.

 

Nemesnépi utakon

Nemesnépen vasárnap tartják a falunapot, itt délelőtt 10 órakor főzőversennyel indul a program, majd délután kettőkor ünnepélyes útavatót tartanak, amit kulturális műsor követ.

 

Szalmafesztivál

Kerkaszentkirályon szombaton tartják a hagyományos szalmafesztivált. A program reggel nyolckor horgászversennyel kezdődik, délután fél négykor a természetházban L. Kiss Kármen, Pordán Tímea és Kelemen Ilona műveiből nyílik kiállítás. Negyed ötkor a községből elszármazottak találkozójának résztvevőit köszöntik, közben kulturális programok is lesznek a faluban, ami a szalmaszobor-építő verseny eredményhirdetésével zárul. Este Nagy Jonatán bűvész műsorát és tűzzsonglőr show-t tekinthetnek még meg az érdeklődők.

 

Festő a fronton

Lendván, a Galéria és Múzeum Fő utcai bemutatótermében szombaton délelőtt 11 órától Egy lendvai festő a fronton címmel Faragó Márton I. világháborús frontrajzaiból nyílik kiállítás. A tárlaton a Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete tagjainak I. világháborús relikviái is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!