Programok

2015.08.22. 15:00

Programok, rendezvények Zala megyében augusztus 24-től

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 24-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

SZEPTEMBER 12.

Kutyás találkozó

Nagykanizsa  – A Nagykianizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület nyílt baráti találkozót és tréninget tart szeptember 12-13-án kiképzőpályáján.

A Récsei úti létesítményben szombaton 9 órakor kezdődik az idén harmadik alkalommal sorra kerülő program, melynek első napján a nyílt baráti találkozó zajlik majd le. Ennek keretében lesz kutya szépségverseny, többféle kutyás bemutató, engedelmességi és őrző-védő verseny, de még kutyás súly- és kötélhúzás, valamint falmászás is szerepel a kínálatban. Az érdeklődők a megyei rendőr-főkapitányság kutyás beavatkozó egységét, valamint a zalaegerszegi Göcsej Kutya Klub tagjait is láthatják.
Másnap 10 órakor ugyanitt tenyészszemle, karakterteszt és terelőösztön próba kezdődik angol pásztorkutya fajták részére. A program e részének szervezéséből az Angol és Ausztrál Pásztorkutyák Klubja is kiveszi a részét.

SZEPTEMBER 5.

Város napi ünnepség

Pacsa – Szeptember 5-én tartják Pacsán a város napját. A művelődési házban 11 órakor kezdődik az ünnepség, amelyen átadják Pacsa Város Díszpolgára és a Pacsáért Díj kitüntető címeket valamint „Gyémánt” diplomákat.

SZEPTEMBER 3.

Másokért emlékplakettet adnak át szeptember 3-án, csütörtökön 17 órakor  a zalaegerszegi zsidó hitközség Eötvös utcai közössségi házában. Az elismerést a hitközség a Remény Támogatási Közalapítvánnyal együtt alapította, s azoknak köszöni meg e módon a munkáját, akik sokat tesznek a közösségépítésért, a párbeszédért és egymás jobb megismeréséért. A hitközség jövő vasárnap 17 órakor tartja a Ros Hasana ünnepet.

AUGUSZTUS 30.

Falunap

Nemesnépen vasárnap tartják a falunapot. A program délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődik, ezzel párhuzamosan indul a főzőverseny. A délután fél háromtól a csesztregi Korhatártalanok Klubja dalköre, majd Solymos Tóni lép fel a településen. Lesz továbbá ír sztepp táncbemutató, zárásként pedig a Sorry N' együttes műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

Vasárnap Tormaföldén rendeznek falunapot. A faluházban 11.30 órakor kezdődik a szentmise, majd 15 órakor Tormafölde SE labdarúgó csapata játszik a Zalabaksa KSE együttesével. 17.15-kor lép fel a Kerka Táncegyüttes, őket követik a letenyei iskola tánccsoportjai. 18.15-kor a Leslie Night Band, majd 18.45-kor a Fourtissimo zenekar lép fel.

Jubileumi tanévnyitó

Nagykanizsa  - 17 órakor jubileumi tanévnyitó ünnepséget tartanak a Piarista Iskolában, az intézmény jogelődje ugyanis 250 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Az ünnepség keretében  a nyáron kialakított új óvodát és az iskola felújított épületét is megáldják.

AUGUSZTUS 29.

Vadászati évadnyitó

Bak - Ez évben augusztus 29-én 9 órától rendezik meg a hagyományos helyszínen, a falu melletti Sohollári Vadászház környékén a Zalai Vadászok Ünnepélyes Évadnyitóját. Tíz órakor Hubertus Mise kezdődik (celebráns dr. Márfi Gyula veszprémi érsek), 11 órakor kitüntetések átadása, 11.30-kor vadászavatás kezdődik. Délután fél 2-től gazdag kísérő program kezdődik az ingyenesen látogatható rendezvényen.

Bazitai pogácsák

Zalaegerszeg - Augusztus 29-én Bazitai Pogácsa Fesztivál címmel lesz program a város feletti településrészben. Az óvoda udvarán 14 órakor kezdődik a gazdag program.

Szerdáig várják a nevezéseket

Muraszemenye – Négy plusz egy fős csapatok számára rendeznek kispályás labdarúgó tornát augusztus 29-én, szombaton délelőtt kilenc órától a dél-zalai településen. Az érdeklődők legkésőbb augusztus 26-ig, azaz szerdáig nevezhetnek a szervezőknél.

Tárlat a vasút történetéről

Lendva  – A Galéria és Múzeum, valamint a Lindva Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete szervezésében szombat délelőtt 10 órai kezdettel A lendvai vasút 125 éve címmel nyílik kiállítás a határon túli városban. A tárlatnak a Galéria és Múzeum Fő utca 52. szám alatti terme ad helyet. A kiállítást Lázár Beáta, az intézmény  igazgatója és dr. Lendvai Kepe Zoltán főmuzeológus, a tárlat rendezője nyitják meg.

Gólyadombi fesztivál

Zalaegerszeg – Kaszaháza településrész önkormányzata szombaton 10 órától Gólyadombi Fesztivál címmel rendez vidám programot a Verőfény utcában.

Dankos Attila orgonista lép fel a németfalui templomban

Németfalu – A községi templomban szombaton este hét órakor komolyzenei koncertet tartanak. A katolikus templomban augusztus 29-én, szombaton 19 órára várják a közönséget a debreceni egyetem zeneművészeti karán végzős Dankos Attila zalaegerszegi orgonista koncertjére. A rendhagyó komolyzenei koncerten Johann Sebastian Bach, Vincent Lübeck, Johann Jacob Froberger és Felix Mendelssohn művei csendülnek fel.

Kisállat fajtabemutató kiállítás

Kisállat fajtabemutató kiállításra várja az érdeklődőket a Keszthelyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete szombaton 9.00 és 17.00 óra és vasárnap 9.00 és 15. óra között Cserszegtoarmajra,

iskola udvarán felállított rendezvénysátorba. Itt tengeri malacok, kanárik, pintyek, papagájok, fürjek, galambok, nyulak, díszbaromfiak is megtekinthetőek lesznek.

Kiállítás

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); Múltbéli arcok – Művészi arcrekonstrukciók és régészetidőszaki kiállítás

Keresztury VMK: „Az agarak dicsérete, avagy agárki agármit mondAGÁR címmel Tóth Zoltán kiállítása Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: A kecskeméti Katona József Múzeum anyagából rendezett Magyar zsidó képzőművészet a 20. sz. első felében című kiállítás

Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: „Romániai Máramaros megye ásványgyönyörűségei” című időszaki kiállítás

Nagykanizsa

Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó kiállítás)

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Mandalák, oroszlánok és lélektájak címmel a Batthyány-gimnázium diákjainak alkotásaiból kiállítás

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok címmel Z. Soós István állandó kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); A balatoni csata

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Tavak titkos kertje – tavirózsa és lótusz a művészetben

Fotókiállítás Csödén

Csöde – Az őrségi Hétrétország programsorozat keretében Nyilas Ilona fotóművész alkotásaiból, illetve képeslapjaiból nyitottak vasárnap kiállítást a csödei alkotótáborban, ami egyben „természetes oskola”. A tárlat augusztus 30-ig látogatható. A kollekció a művész 80-as 90-es évekbeli képeiből (Zalaegerszeg, Őrség, Budapest) válogatott.

AUGUSZTUS 28.

Sorstársi találkozó

Keszthely  – A Vakok és Gyengénlátók Zala megyei Egyesülete augusztus 28-án (péntek) 10 órától sorstársi találkozót szervez a Georgikon Majormúzeumba. A rendezvény keretében tájékoztató hangzik el a szervezet aktuális programjairól, a szociális szférát érintő változásokról, valamint a vendégek közösen megtekintik a múzeumot.

A magyar fotográfia napján

Zalaegerszeg – A Zalaegerszegi Fotóklub, a Magyar Fotográfia Napja alkalmából ismét kiállítást tervez a klubtagok képeiből. A tematikus tárlat helye a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára. A Zalaegerszegi Fotóklub tagjainak fényképeit felvonultató kiállítást este hatkor nyitják meg. A megnyitó közben Kertész Ibolya énekesnő műsorát hallhatja a közönség. Ezúttal kiemelt témakörként a vendég Marosvásárhelyi Fotóklub hat tagjának fényképe is szerepel a kiállításon.


RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: Németh János keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); Múltbéli arcok – Művészi arcrekonstrukciók és régészet időszaki kiállítás
Keresztury VMK: „Az agarak dicsérete, avagy agárki agármit mondAGÁR címmel Tóth Zoltán kiállítása
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: A kecskeméti Katona József Múzeum anyagából rendezett Magyar zsidó képzőművészet a 20. sz. első felében című kiállítás (zárónap)
Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum: „Romániai Máramaros megye ásványgyönyörűségei” időszaki kiállítás

Nagykanizsa    
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok, Dél-Zala évezredei (állandó kiállítás); Egyszer volt az ősember (időszaki kiállítás)
Képzőművészetek Háza: Meseszerű látomások, valóság és képzelet játékai, válogatás Z. Soós István grafikáiból; Álmok Indiában, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása
Magyar Plakát Ház: Augustin Juriga fotóművész „Lahorei arcok – Pakisztán” című fotókiállítása
Hevesi Sándor Művelődési Központ: A 25. Zalai Nemzetközi Művésztelepek zárókiállítása; „Nagyvadak és békák” címmel Tollár Eszter és Simon Bernadett fotókiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)
Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek
Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); A balatoni csata

Hévíz
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály); Tavak titkos kertje – tavirózsa és lótusz a művészetben

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Irány a bárka (német-belga-luxemburgi-ír animációs film); 18.15 Az Eichmann Show (angol filmdráma); 20.00 Saul fia (magyar filmdráma); Cinema City: 13.40, 18.00, 20.30, 22.30 (csak szombat) Hitman – A 47-es ügynök (amerikai akció-thirrel); 12.30, 17.30, 20.00, 22.30 (csak szombat) Trainwreck – Kész katasztrófa (amerikai komédia); 12.00, 16.20, 18.30 Vakáció; 11.20, 15.40, 17.40, 20.00, 22.20 (csak szombat) Az U.N.C.L.E. embere (amerikai vígjáték); 10.00, 14.50 BeSZERvezve/American Ultra (amerikai akcióvígjáték); 10.30, 13.00 Barbie, a rocksztár hercegnő (amerikai animációs vígjáték); 17.00, 19.40 Mission Impossible 5. (amerikai film); 15.00 Ted 2 (amerikai vígjáték); 10.40, 14.10 Minyonok (amerikai animációs film)
Kanizsa: Cinema: 13.45, 17.45 Vakáció (amerikai kaland-filmvígjáték); 15.30, 20.30 Hitman: A 47-es ügynök (amerikai akció-thriller); 15.45 Minyonok (amerikai animációs filmvígjáték); 18.00 Az U.N.C.L.E. embere (amerikai akció-filmvígjáték); 20.00 Sinister 2 – Az átkozott ház (amerikai horrorfilm)
Hévíz: Fontana: 1. terem: 16.00 Irány a bárka (angol-német animációs film); 18.00 Fantasztikus négyes (amerikai film); 20.00 Az U.N.C.L.E. embere (amerikai film); Kisterem: 17.00, 19.00 Válás francia módra (francia-olasz filmvígjáték)

Ezek is érdekelhetik