Programok

2015.06.14. 14:57

Programok, rendezvények Zala megyében június 15-től

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 15-től. Böngésszen, és válogasson!

Szülinapi megakoncerttel ünnepel Velencén az EFOTT!

Extrán tuningolt meglepetésekkel készülnek a szervezők. Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. Magyarország talán legszerethetőbb bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha: Punnany Massif, Quimby, Somló Tamás, Wellhello, Dub FX, Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz, Ganxsta Zolee és a Kartel 20. szülinapi nyitókoncert és még sokan mások! (x) Részletek ide kattintva

JÚLIUS 4.

Idén is lesz keszegfesztivál

Gyenesdiás - Az önkormányzat és a civil szervezetek idén is megrendezik a keszegfesztivál a hal- és termelői piacon. Július 4-én és 5-én tartják a rendezvényt, amelyen a keszegsütés mellett halészléfőző versenyt rendeznek, melyre várják a csapatok jelentkezését. A fesztivál vasárnapi házigazdája Benke László mesterszakács lesz, szombaton fellép Gerendás Péter és zenekara, s eljön előadást tartani a halászléfőzésről és a halfogyasztásról Miklós Beatrix, a 2014. év gasztronómusa.

JÚNIUS 27.

Népi vigalom és táncház

Zalaegerszeg - Tüzet viszek címmel rendeznek programot június 27-én, azaz jövő szombaton a kertvárosi Városrészek Művelődési Központjában. A meghívó szerint népi vigadalom és táncház kezdődik 15 órakor néptánc bemutatókkal, 16.15-től Kanta Judit lép fel, 19.30-kor Motiva koncert kezdődik, 21 órától pedig táncházra kerül sor. A programot kézműveskedés, íjászat, baranta bemutató, valamint kirakodó vásár teszi teljessé.

 

JÚNIUS 24.

Holdfény szonáta

Zalaegerszeg - Holdfény szonáta címmel szabadtéri zongorakoncertet rendez Szent Iván éjszakáján a kertvárosi Apáczai Téren a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára. A program június 24-én (jövő szerda) húsz órakor kezdődik, az esőnap június 25. A programban Chopin, Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann és Liszt művei szerepelnek, melyeket Tóth László zongoraművész ad elő. A meghívó szerint az esten minőségi vörösborokat is kínálnak majd a közönségnek, a zenei élmény fokozására.

Szentivánéji vigasságok

Nagykanizsa - Szentivánéji vigasságra kerül sor 24-én 19.30-kor a Medgyaszay Ház környezetében, rossz időjárás esetén a házban. A rendezvény jó hangulatáért a M.É.Z. Együttes és a Nagykanizsai LEM ang URIA csoport felel. Amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik, lesz szakrális tűzgyújtás és tűzugrás is hiszen ezek nélkül elképzelhetetlen a Szent Iván éj.

Tűzzsonglőr show a végén

Lenti - A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Kerka-parti településen a Szent Iván-éji vígasságokat. Ez alkalommal szerdán 20 órától a Templom téren várja kulturális műsor az érdeklődőket. A programban fellépnek Bódics Bettina énekes, a nagykanizsai Magic Ritmo Club táncosai, a sümegi Zafira hastánccsoport, valamint György Rózsa Sándor énekel ismert operett és musical slágereket. A est látványos tűzzsonglőr showal zárul majd.

Szent Iván-éj az iskolaudvaron

Zalaegerszeg - Szent Iván-éji mulatságot szervezett mára az andráshidai Öveges-iskola udvarára a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára. A programok 15 órakor főzőversennyel és pálinkaversennyel indulnak, majd az iskolások és az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a Szélrózsa Tánckör, illetve a Kalimpa Színház szórakoztatja a vendégeket. 19 órakor lép fel Janicsák Veca, éjfélkor tűzugrás következik.

 

JÚNIUS 23.

Kemence-házi csillagnézés

Teskánd – A település Kemence-házának udvarán minden érdeklődőt szeretettel várnak június 23-án (a jövő héten kedden) este egy kis Vénusz- és Jupiternézésre. A program – amely hagyományosan díjmentes – a megyeszékhelyi Vega Csillagászati Egyesület vezetőségének tagja, Bánfalvi Péter amatőrcsillagász szakértő irányításával zajlik majd le, és 21 órakor kezdődik. Ha borús lesz az idő, a program elmarad, hiszen a felhőkön a távcsövek nem „látnak át”.

Kitelepítettek tiszteletére

Szentgyörgyvölgy - A hortobágyi kényszermunkatáborba kitelepítettek tiszteletére tartanak megemlékezést az őrségi településen. Az ötvenes évek során a térségből több családnak is el kellett kiköltöznie koholt vádak miatt. A program este hat órakor kezdődik az elhurcoltak tiszteletére állított emlékműnél, majd ezt követően a helyi többfunkciós szolgáltató központban az Egy & Más Vándorszínház előadásában a dr. Göncz László történész azonos című regényéből készült Olvadó jégcsapok egyfelvonásos drámát tekinthetik meg az érdeklődők.

 

JÚNIUS 21.

Búcsú és bérmálás

Zalaszentiván - Június 21-én (vasárnap) 10 órakor kezdődik a község templomának nyilvános búcsúja. A főpapi szentmisén huszonhét fiatal részesül a Szentlélek ajándékában, a bérmálás szertartását Márfi Gyula veszprémi érsek végzi.

Gyalogtúra Börzöncére

Zalaszentbalázs - Gyalogtúrát szervez a zalaszentbalázsi önkormányzat vasárnap a börzöncei hegyi kápolnához. Gyülekező a kultúrház előtt 13 órakor, pihenő és vendéglátás a börzöncei önkormányzat udvarán lesz, innét indul a csapat tovább a kápolnához. Aki esetleg már itt fáradtnak érzi magát, vagy ha a gyerekek szívesebben játszanának, maradhatnak az udvaron, ők sem fognak unatkozni. A túra kényelmes sétának ígérkezik, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Falunap

Gombosszegen vasárnap, a 11 óra 30-as szentmisével indul a falunap. Délelőtt többek között bábszínház lesz, majd kóstoló helyi tejtermékekből, délután az iskolások néptánc előadása, s a Takács család zenéje szórakoztatja a közönséget.

Generációk kézfogása

E címmel szerveztek nagyszülő-unoka találkozót Zalaegerszeg Besenyő városrészében, a közösségi házban. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik.

Érem- és bélyeggyűjtő találkozó

Vasárnap 8 órától Keszthelyen a Goldmark Károly Művelődési Központban tartja érem-és bélyegcserével egybekötött országos találkozóját a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete keszthelyi csoportja és a helyi Bélyeggyűjtő Kör.

Hastáncgála

Vasárnap 18 órától a hastáncgálát rendeznek a zalakarosi kertmoziban. A rendezvényen a Zhafira Oriental Stúdió formációi lépnek fel.

 

JÚNIUS 20.

Szombaton ismét „ragadoznak"

Zalaegerszeg – Egy hét múlva, június 20-án, szombaton ismét pályára lép a megyeszékhelyen a Zala Predators. A mérkőzéssel kapcsolatban egyelőre ennél több konkrétum nem nagyon tudható, legfeljebb a kezdési időpont, a 15 óra. A Divízió II-es bajnokság alapszakaszában minden bizonnyal 4. helyen záró Ragadozók még várják ellenfelüket (ennek kiléte a jelöltek hétvégi mérkőzései után derül ki), illetve még keresik a helyszínt is: az otthonuknak tekintett Városi Sportcentrumban ugyanis atlétikaverseny lesz. Bár még egy konkrétum azért van: a szombati találkozó a Divízió II-es elődöntőbe jutásról dönt majd.

A várkastély is csatlakozik

Egervár - Az egervári várkastély első alkalommal csatlakozik a Múzeumok éjszakájához. 20-án 23 órakor tárlatvezetés indul a barokk és reneszánsz jegyében, éjfélkor kiállítás nyílik Főző Laura mandaláiból (zenével), hajnali kettőkor a Magyarucca Egyesület ad elő verseket, háromkor pedig Katona Tibor, lapunk fotóriportere képeit mutatják be.

Múzeum éjjel

Keszthely - A múzeumok éjszakáján, szombaton színes programokkal várják a látogatókat Keszthelyen, 15 helyszínen. A Balatoni Múzeumban 19 órakor megnyílik a Balatoni csata című kiállítás, előtte a gyerekek játékos katonai programokon vehetnek részt, barikádot is építhetnek az épület előtt. A Helikon Kastélymúzeumban, a Georgikon Kiállítóhelyen és a Balaton Színházban 18 órától várják az érdeklődőket koncerttel, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, játékokkal.

A járás értékei

Lenti – Szombaton járási értéktár napot rendeznek a templom táren. Délelőtt 10 órától kézműves kirakodó vásár, gasztronómiai bemutató, és kiállítás várja a látogatókat, akiknek helyi termelők kínálják portékáikat. A 14.30-kor kezdődő kulturális műsorban amatőr művészek lépnek fel, valamint kézművesfoglalkozás keretében agyagozás, kosárfonás és népi játékok várják az érdeklődőket. Az egész napos program során házi jellegű ételek és italok is kóstolhatók lesznek.

Ária és dalest

Zalaegerszeg  – A múzeumok éjszakája országos programsorozat keretében a Zalaegerszegi Törvényszék komolyzenei koncertnek ad otthont. Június 20-án, szombaton este fél kilenckor Farkas Alexandra (szoprán), Csalló Gergely (tenor) énekes és Pánczél Kristóf zongoraművész hangversenyén az áriairodalom jeles darabjai szólalnak meg. Az érdeklődők hallhatják Händel, Carissimi, Mozart, Puccini, Verdi és Tosti egy-egy dalművét.

Magyar zsidó képzőművészet

Zalaegerszeg  – Magyar zsidó képzőművészet a 20. században címmel nyílik kiállítás június 20-án, szombaton este nyolc órakor a zsinagógában. A kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti gyűjteményének anyagát láthatjuk augusztus 31-ig. Az alföldi múzeum fő gyűjtési területe a 20. század első felének magyar művészete. Kiemelkedő magángyűjtemények anyagai lettek a részei, mint Nemes Marcellé és Wolfner Józsefé, Farkas Istváné és Glücks Ferencé. Maguk a műgyűjtők is zsidó származásúak voltak, így nem meglepő, hogy általuk számos magyar zsidó festő és szobrász alkotása került a kecskeméti múzeumba.

Gyalogtúra Börzöncére

Zalaszentbalázsról gyalogtúrát szervez a helyi önkormányzat ma a börzöncei hegyi kápolnához. A gyülekező 13 órakor lesz a kultúrház előtt.

Off-road triál verseny

Pusztaedericsen szombaton és vasárnap off-road triál futamokat rendeznek. A verseny mindkét nap délelőtt kilenc órakor kezdődik. Az eredményhirdetést vasárnap délután két órakor tartják.

Falunap és kirakodóvásár

Zalaszentmihály - Közép-zalai kirakodóvásárt és falunapot rendeznek ma Zalaszentmihályon. 13 órakor átadják a közösségi házat, majd helytörténeti tárlat nyílik, illetve Czigányné Németh Márta festményeit és Keresztes Gyuláné gobelinjeit tekintheti meg a közönség. Délután süteménysütés, kulturális program, 20 órától bál kínál élményt.

 

JÚNIUS 19.

Közösségek gálaestje

Nagykanizsa – Pénteken 17 órakor kerül sor a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban az intézményben működő közösségek, a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad, a Magic Ritmo és a „Mit tehetnék érted?" karitatív közösség gálaestjére „Így telt az évünk" címmel. A műsort Nikolics Zsanna, Fási Barnabás, Antal Alexandra, Pávlicz Erika, Gelsei Zsófia és Varga Patrik szerkesztette.

Az alma éve a skanzenban

Zalaegerszeg - A göcseji alma népszerűsítését célul tűzve idén a falumúzeum valamennyi rendezvényén szerepet kap e gyümölcs. Az alma éve jegyében Tóth Norbert, az Ady-iskola művésztanára barátaival és növendékeivel a skanzen előtti parkolóban létrehozott egy képzőművészeti alkotást, amely folyamatos alakváltoztatással örvendezteti meg a látogatókat. A legközelebbi metamorfózis pénteken 9.30 és 10.30 között zajlik, Monok Balázs közreműködésével.

Helyi termelők kínálata

Lenti -  Szombaton járási értéktár napot rendeznek a Templom téren. Délelőtt 10 órától kézműves kirakodó vásár, gasztronómiai bemutató és kiállítás várja a látogatókat, valamint helyi termelők kínálják portékáikat. A 14.30 órakor kezdődő kulturális műsorban amatőr művészek lépnek fel, közben kézművesfoglalkozás keretében agyagozás, kosárfonás és népi játékok várják az érdeklődőket. Az egésznapos program során házi jellegű ételek és italok fogyasztására is lehetőség nyílik.

Közösségek gálaestje

Nagykanizsa - Pénteken 17 órakor kerül sor a Honvéd Kaszinóban az intézményben működő Városi Diákszínpad, a Magic Ritmo és a Mit tehetnék érted? karitatív közösség gálaestjére Így telt az évünk! címmel. A műsort szerkesztette: Nikolics Zsanna, Fási Barnabás, Antal Alexandra, Pávlicz Erika, Gelsei Zsófia és Varga Patrik.

Angyalok, csavargók

Hévíz  – Angyalok és csavargók estéi – ezzel az elnevezéssel tartanak három napos programot mától vasárnapig a zalai fürdőváros 17 különböző helyszínén. Az utcákat és tereket zenészek, artisták és táncosok veszik birtokba, hogy este este hét órától egészen 11-ig szórakoztassák közönségüket. A program egyik közreműködője az ötvenes-hatvanas évek rock and roll zenéjét játszó zalaszentgróti Rollet Rockers lesz.

 

JÚNIUS 18.

Egyházzenei művek estje

Hévíz - A helyi protestáns templomban Péntekné Vizkelety Márta lelkész igehirdetése után lép fel  este hét órakor a keszthelyi Helikon kórus. A műsorban közreműködik Bánhidai Tamás (cselló), és dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna (zongora), míg Varga Zsuzsa szólót énekel. A kórust Kendeh Gusztávné vezényli. Az egyházzenei esten összegyűlő adományokat a templomi orgona felújítására fordítják majd.


JÚNIUS 17.

Haltelepítés miatti tilalom

Kerkafalva, Kerkaszentkirály – Haltelepítést végez szerdán a kezelésében lévő zalai vizeken – a Kerka holtágon Kerkaszentkirálynál, illetve a Kéthatár-tavon Kerkafalvánál – a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Emiatt június 17-én 9 órától június 20-án 5.30-ig általános horgászati tilalom lép életbe az érintett állóvizeken.

 

JÚNIUS 16.

Nyáresti szerenád

Nagykanizsa – Kedden 19.30-kor az Erzsébet téri zenepavilonban az Orff Ütőegyüttes ad koncertet.

Zenés nyári esték sorozat

Hévíz – Folytatódik a zenés nyári esték sorozat Hévízen, a Festetics téren. Kedden 19 órakor a Re-folk népzenei együttes szórakoztatja a közönséget.

 

JÚNIUS 15.

Domborművé vált a festmény

Keszthely – Új technikával, a kerámiafestészettel kísérletezett Oravecz Viktória helyi festőművész, s kiállításon mutatja be legújabb munkáit. A kerámia maga a kép: az alkotó átlépte a festészet sík határait és domborműszerű műveket készített, melyek saját galériájában, a Művész Caféban egy hónapig láthatóak.

Molnár István kiállítása

Lenti – A művelődési központban hétfőn 18 órakor nyílik meg Molnár István tervező grafikus Életút című kiállítása. A tárlatot Tantalics Béla helytörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

 

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Móricz Galéria: Lóránt Zsolt: A fraktálok világa című kiállítás (június 19-ig)

Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: Bátor Margit szövő, népi iparművész kiállítása (június 30-ig)

Keresztury Dezső VMK: „GébArt – visszatekintés" válogatás a Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep anyagából kiállítás (június 27-ig)

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Zsupán József festőművész és a letenyei festők köre kiállítása (június 20-ig); „Mandalák, oroszlánok és lélektájak" címmel kiállítás a Battyány-gimnázium diákjainak alkotásaiból

Képzőművészetek Háza: Tájak, korok címmel Z. Soós István állandó kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek

Balatoni Múzeum: Aranyhíd – Fejezetek a Balaton történetéből; „Amiről a kövek mesélnek" című kiállítás (római és középkori kőtár); Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); „Hetvenen innen és túl" Szilágyi Imre grafikusművész kiállítása (június 20-ig)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: „Barangolás a népi hímzések világában" – a hévízi Díszítőművészeti Szakkör tárlata (június 17-ig); A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B" osztály)

Gyenesdiás

Községháza, nagyterem: Baráth Imre festőművész kiállítása (július 2-ig)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 14.30, 18.00 Saul fia (magyar filmdráma); 16.30 Kardfog kapitány és a Lama Rama kincse (norvég családi kalandfilm); 20.00 Távol a világ zajától (amerikai-angol filmdráma); Cinema City: 14.40, 17.20, 20.00 Jurassik world (amerikai kalandfilm); 13.00, 15.30, 18.00, 20.30 A kém (amerikai filmvígjáték); 13.20, 17.50, 20.10 Törésvonal (amerikai katasztrófafilm); 16.50 Holnapolisz (amerikai sci-fi); 15.50, 19.30 Poltergeist: Kopogó szellem (amerikai horror); 14.15 Mad Max – A harag útja (ausztrál akciófilm)

Kanizsa: Cinema: 15.45 Végre otthon (amerikai animációs film); 17.30, 20.30 Jurassic world (amerikai kalandfilm); 16.00 Holnapolisz (amerikai sci-fi); 20.00 Törésvonal (amerikai akció-thriler); 18.15 A kém (amerikai akció-filmvígjáték)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 15.00, 17.00 Jurassic world (amerikai kalandfilm); 20.00 Operettgála (Oszvald Marika és Peller Károly műsora); Kisterem: 17.00, 19.00 Toszkánai esküvő (holland film)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvétele: Kormányhivatal, Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10: 08.00-14.30

Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Vérellátó, Keszthely: 13.00-16.00

TRAFFIPAX

Itt számíthat traffipaxra Zala megye útjain!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!