Programtipp

2020.11.06. 10:00

Trófeaszemle, térzenekoncert és éremgyűjtő találkozó is vár a hétvégén Zalában!

Mutatjuk, milyen programok lesznek a hétvégén Zala megyében.

ZH

Vasárnap éremgyűjtő találkozót és kiállítást rendeznek Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Közlekedésbiztonsági program motorosoknak

Zalaegerszegen, az olaj- és gázipari múzeumban mo­torosok számára közlekedésbiztonsági programot tartanak szombaton 9.30-tól 13 óráig. Motormustra, a múzeum megtekintése ingyenes tárlatvezetéssel, egyebek mellett ez szerepel a programban. A közlekedési balesetben elhunytak emlékére 11 órakor megkoszorúzzák a kopjafát, 11.30-kor indul a közös gurulás.

A napot 13 órakor a résztvevők és járműveik megáldása zárja.

Herendi porcelán

Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben ma (péntek) délután négy órakor nyílik meg a Hétköznapi és ünnepi szertartásosság című kiállítás, amely a herendi porcelánok történetébe kalauzolja a látogatót. A tárlaton Kiss

Szilárd pillangógyűjteménye lesz látható. A kiállítást Németh János keramikusművész nyitja meg, a világhírű gyárról dr. Simon

Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója beszél.

A pilisi pálosokról

A pilisi pálosok címmel tart előadást pénteken 17 órakor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem keretében Kiss

Mao-Tun István művelődéskutató.

Emléktáblát avatnak

Pénteken 11 órakor a nemrég váratlanul elhunyt lokálpatrióta várostörténész, Tarnóczky Attila emléktábláját avatják fel Nagykanizsán, a Vasemberház utcai homlokzatán.

Ünnepi műsor és dalostalálkozó

Szombaton 15 órakor ünnepi műsort és dalostalálkozót rendez a nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban a 150 éves Kiskanizsai Polgári Olvasókör.

Dartsverseny

Dartsversenyt rendeznek szombaton 16 órától Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési Házban.

Közösségi faültetés

Több mint kétszáz fa telepítésével közösségi faültetés lesz szombaton Orosztonyban. Mindenkit, aki szeretne tevőlegesen is részt venni a Thúry György várkapitány nevét viselő fasor kialakításában, várnak a szervezők (a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány, a Zalai Falvakért Egyesület, valamint a Tízmillió Fa Mozgalom) 10 órára a település kultúrházának udvarára.

Baráti országok pénzei

Vasárnap éremgyűjtő találkozót és kiállítást rendeznek Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A tárlat ezúttal a baráti országok forgalmi pénzeit mutatja be, megnyitója 9 órakor kezdődik.

Vasárnap éremgyűjtő találkozót és kiállítást rendeznek Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap / Archív

Térzenekoncert

Ma 14 órától térzene­koncert részesei lehetnek a vendégek a keszthelyi sétáló­utcán. A program a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. köztéri klasszikus sorozatának része.

Zsolnay Miklós titkos élete

A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület Kőrösi Csoma Sándor Klubjában P. Horváth Tamás történész Zsolnay Miklós titkos életét mutatja be ma 16 órától a keszthelyi Balaton Színházban.

„Nemkönyv” bemutató

Pénteken 18 órakor „nemkönyv” bemutatóra várják az érdeklődőket Vasváron, a Kossuth utcai Békeházba. Gergye Rezső Viru(lá)s most és mindörökké címmel teszi közzé karanténgondolatait. Közreműköd­nek a vasvári színjátszók és a Tarisznyás együttes.

Túra

Szombaton Öveges József fizikaprofesszor emlékére szervez túrát a Pákai Természetbarát Klub. A program 9 órakor az Öveges-emlékháznál kezdődik, ahol megemlékeznek Öveges Józsefről születésének 125. évfordulója alkalmából, majd a vétyemi ősbükkös felé veszik az irányt a résztvevők. A túra hossza közel 10 kilométer.

Trófeaszemle

A Lovászi Olajbányász Vadásztársaság szombaton 11 órakor a helyi vadászháznál tart trófeaszemlét, ahol az idei idényben elejtett gímszarvasbikák trófeáit mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!