PROGRAMAJÁNLÓ

2018.08.31. 07:30

Kavalkád az ősz jegyében Zalában

Zalai Hírlap

Lendván szombaton tartják a hagyományos szüreti felvonulást Fotó: Archív

Őszi kavalkád

Szombaton 15 órakor kezdődik Zalaegerszegen, az Apáczai Művelődési Központ mellett az Őszi kavalkád című rendezvény, amely a városban működő szociális intézmények, segítő szervezetek számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A lakosság tájékozódását segítő programot egyebek mellett zenés-táncos kulturális műsor, lovaglási lehetőség, játszóház, kreatív műhely, egészségügyi szűrés, légtorna, valamint spinningbemutató is színesíti.

Klasszikusok éjszakája

A klasszikus zenét népszerűsítő estre várják az érdeklődőket szombaton 19 órától a zalaszentgyörgyi Porta Tájházba. Huszti Bernadett, Kardos Eszter, Horváth Szilárd és Németh Bálint műsorát követően kerti parti keretében kötetlen beszélgetésre is mód nyílik a komolyzene műhelytitkairól.

Pacsa napja

Szombaton 11 órakor, a művelődési házban kezdődnek Pacsán a városnapi programok. Ekkor ünnepi műsor, Kisudvarnok bemutatkozása és kitüntetések átadása lesz soron, délután és este pedig jótékonysági főzés, kulturális bemutató, koncert, bál és tűzijáték kínál élményt.

Főhajtás

A Mol Bányász Szakszervezet pénteken 10 órától a bányásznap alkalmából megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tart a nagykanizsai Petőfi utcai Olajbányász szobornál.

Találkozó

Mától vasárnapig immár harmadik alkalommal gyűlnek össze a kávécukorgyűjtő hobbi szerelmesei. A háromnapos nemzetközi találkozót a zalakarosi Hotel Spaban tartják.

Hálaadó mise

A nemespátrói evangélikus gyülekezet vasárnap 14 órakor hálaadó istentiszteletre várja a híveket a helyi evangélikus templomba.

Szól a nóta

Szombaton 14 órától dalostalálkozót szerveznek Sormáson. A helyi dalárdán kívül több környező település énekes csoportja és zenekara szórakoztatja a közönséget.

Ünnepel a község

Falunapra várják szombaton Hosszúvölgyön a település apraját-nagyját. A zenés, táncos produkciókkal fűszerezett programkavalkád 15 órakor kezdődik.

Családi nap

Nemespátrón családi napot rendez szombaton a település közalapítványa. A 16.30-kor kezdődő rendezvényt sportprogramok és vendéglátás színesíti.

Szüreti felvonulás

Lendván, a város központjában szombaton tartják a hagyományos szüreti felvonulást, amelyet ezúttal is a Vinarium fesztivál részeként rendeznek meg a határon túli városban. Az egész napos program délelőtt kilenc órakor térzenével kezdődik, majd 11 órakor magát a felvonulást tekinthetik meg az érdeklődők. Délután kettőtől további zenés programok és gasztronómiai bemutatók, kóstolók várnak a résztvevőkre. Ezzel párhuzamosan – 11 órától – a városi könyvtár udvarán mesefoglalkozásokat tartanak a gyermekek részére.

Szőlőmustra

Pusztaszentlászlón szombaton délután két órától tartják a VI. Újhegyi Szőlőmustrát. A résztvevők több helyszínen is megtekinthetik a szüret előtt álló ültetvényeket, illetve a szervező Újhegyi Borbarátok Egyesülete a szőlőműveléshez és borkészítéshez vásárolt eszközeit is bemutatja.

Halászléfőző verseny

Szombaton Balatongyörökön a móló melletti sétány lesz a helyszíne a Györöki szüret és halászléfőző verseny programjainak. Reggel 9 órától délig tartanak a Halász Lajos- emlékkupa futballverseny mérkőzései. 14 órakor zenés szüreti felvonulás indul a Kossuth utcából, fél háromtól pedig kóstolni lehet az elkészült halászleveket. Délután fellép a Kis-Balaton Néptáncegyüttes, a Tom White & the Mad Circus, s a közönség megtekintheti Szűcs Péter Pál és Lázin Beatrix operattparádéját is. A műsorok közötti szünetben 17 órakor adják át a Virágos Balatongyörökért, valamint a halászléfőző verseny díjait, a napot pedig buli zárja a Crazy Monday együttessel.

Hangversenyek

Két ingyenes hangversennyel is várja a közönséget a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. Ma 20 órakor a The Sound of Füred Zenei Fesztivál és Mesterkurzusok „A jövő Mesterei” klasszikus zenei koncerten fellépnek a mesterkurzus résztvevői, valamint Bálint János Liszt-díjas fuvolaművész, őket zongorán kíséri Kéry Tamás és Juan Diego Galindez. Szombaton 19 órakor kezdődik Laki Krisztina énekmester nemzetközi mesterkurzusának zárókoncertje, amelyen Mezei Pál zongoraművész kíséretével áriák és klasszikus dalok csendülnek fel.

Engesztelő imaórák

Minden hónap első szombatján – így szeptember 1-jén, azaz most szombaton is – 16 órától keresztúti ájtatosság, rózsafüzér és szentmise várja a zarándokokat a búcsúszentlászlói kegytemplomban. S lesz gyónási lehetőség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!