Programajánló

2019.12.13. 07:00

Jégkaland, tábortűz és az advent varázsa vár rád a hétvégén Zalában

Mutatjuk, hogy milyen programokkal várnak a hétvégén Zala megyében.

Zalai Hírlap

Ezen a hétvégén már a harmadik gyertya lobban lángra az adventi koszorún

Fotó: Shutterstock

December 13.

Adventi programsorozat

Pénteken 18 órakor Nagykanizsán, az Erzsébet téren folytatódik az Adventi forgatag. Tulman Géza műsorát a Zalagyöngye Táncegyüttes követi, szombaton Szabó- Siklódi Lia énekel, fellép a Pántlika Néptánccsoport és a Nagykanizsai Fúvószenekar. Vasárnap 17.30-tól az Édes Kettes zenekar koncertezik, majd meggyújtják a harmadik gyertyát az adventi koszorún. A keszthelyi adventi programsorozat e hétvégi nyitányaként szombaton 17.30-kor a Sétálóutcán és a Fő téren zenél a Boombatucada, majd a Cimbaliband. 19 órakor a Karmelita Bazilikában a Helikon kórus adventi hangversenyét hallhatja a közönség. Vasárnap a gyerekeket 14 és 16 óra között a Balaton Színházban karácsonyi játszóházba várják. 16 órakor a Fő téren a Napsugár együttes szórakoztat. A városi betlehemnél 17 órakor a harmadik adventi gyertya meggyújtása alkalmából Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész mondja el gondolatait. 17.30-kor a Nagyik karácsonyán a Balaton Színházban a Hevesiszínház művészei lépnek fel. 18.30-kor a Fő téren a Swing á la Django együttes koncertezik. A hévízi adventi programok részeként ma és holnap 14 és 17 óra között a Belvárosi Múzeumban kézműves-foglalkozás lesz. Szombaton és vasárnap is 15.30-kor nyílik meg a Mesekuckó a Festetics téren. A Festetics téren ma 17 órakor kezdődik Zsemlye Veronika koncertje. Szombaton Király Martina és Bokor Zsolt lép fel. Vasárnap 14 órakor az Erzsébet királyné utcában jótékonysági sütivásárt rendeznek. 16 órakor gyújtják meg a harmadik adventi gyertyát, majd 17 órakor kezdődik a Sage Acoustic Duo gospel estje. Szombaton 16 órakor Zalakaroson az adventi programon fellép a nagyrécsei Ritmuskórus. A fürdősétányon betlehemi műsor várja az érdeklődőket, majd szentmise lesz az Isteni Irgalmasságtemplomban, ahol vasárnap 11-kor a Zalakarosi Fúvósegyüttes lép fel.

Ezen a hétvégén már a harmadik gyertya lobban lángra az adventi koszorún
Fotó: Shutterstock

Előadás a könyvtárban

Pénteken 18 órakor Nagykanizsán, a Halis-könyvtárban Pogány vagy keresztény? avagy Koppány vezér a Képes Krónikában címmel Szántai Lajos művelődéskutató tart előadást.

A község ünnepe

Dobronakon, a művelődési házban pénteken 18 órától tartják a község ünnepét, amelynek keretében az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket is átadják. Ünnepi köszöntőket Marjan Kardinar polgármester és Varga Edit, a helyi magyar önkormányzati nemzeti közösség elnöke mond. Fellép a Dobronaki Nótázók énekegyüttes és a Prasnati zenekar.

Koncertek

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban pénteken este nyolctól a Quimby ad koncertet. A zenekar a húsz évvel ezelőtt megjelent Ékszerelmére című albumának anyagával turnézik, de legnagyobb slágereit is bemutatja. A Quimby előtt D.J. Bootsie szórakoztatja a közönséget. Az Angels Clubban holnap este az AK26 és HRflow lép fel. Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban ma a Fáraó bulizenekar játszik. Keszthelyen, a Club Of Colorsban holnap este Newl, Steve Judge, Christopher, SomX és Dorian keveri a zenét.

December 14.

Adventi gyertyagyújtás

Hagyárosböröndön, a templom előtt szombaton 18 órától kerül sor az adventi koszorú 3. gyertyájának meggyújtására. Ezt követően a szervezők beszélgetésre hívják a résztvevőket a kultúrházba. Pacsán vasárnap 14.30-kor kezdődik az adventi program a művelődési házban, ahol a Nőszirom Kulturális Egyesület ad karácsonyi műsort. 17 órakor a szoborparkban lucázási népszokásokat mutatnak be az óvodások, majd meggyújtják a harmadik gyertyát, ezt az iskolások és a Szivárvány Dalkör műsora követi. Zalalövőn, a Szent László-templom melletti téren felállított betlehemnél vasárnap fél öttől adventi gyertyagyújtásra és ünnepváró együttlétre hívják az érdeklődőket. Műsort az általános és művészeti iskola tanulói adnak. Szentgyörgyvölgyön, a többfunkciós szolgáltató központnál vasárnap 15 órakor Mikolai Ágnes református lelkész mondja el a téli ünnepkörhöz kapcsolódó gondolatait, majd meggyújtja az adventi koszorú harmadik gyertyáját. Nován, a Gönczi Ferenc Művelődési Otthon udvarán vasárnap 16 órakor gyújtják meg a harmadik gyertyát, majd a Göcsej Szíve Dalkör mutatja be ünnepváró műsorát.

Vadrózsák dalolnak

Zalaegerszegen, a Móricz- galériában szombaton 17 órakor az Építők Vadrózsa Dalköre ad karácsonyi koncertet, vendégként fellép a Kis-Hétrét Zenekar.

Kustánszegi tábortűz

Szombaton a kultúrházban rendezik meg a kustánszegi közös karácsonyvárást. A gyerekek műsora után szalonnasütés és forró tea várja a résztvevőket a tábortűznél.

Termelői vásár

Szombaton 8 órakor Galambokon először szerveznek adventi termelői és kézművesvásárt az új piactéren. 8.30- kor pedig Sebestyén Bence Gyógynövények a mindennapokban címmel tart előadást.

Szépkorúak köszöntése

Szombaton 12.30-kor Gelsén ünnepi műsorral színesített idősek napi rendezvényt tartanak az iskola aulájában. Ramocsán, az önkormányzati épületben szombaton 13 órakor tartják a szépkorúak köszöntését, amit karácsonyi ünnepséggel kötnek össze.

Kézműves-foglalkozások

Szombaton Zalakaroson, a Móra-iskolában 9 órakor adventi kézműves-foglalkozást szerveznek. Lehetőség lesz mézeskalácssütésre, asztali és karácsonyfadísz készítésére. Zalacsében, az önkormányzati hivatal épületében szombaton 16 órától mézeskalács-díszítő kézműves-foglalkozást tartanak. A keszthelyi Balatoni Múzeum adventi karácsonyi délutánján szombaton 14 és 17 óra között a gyerekek karácsonyi díszeket készíthetnek és mézeskalácsot díszíthetnek, hogy idén is legyen saját kezűleg készített ajándék a fa alatt a szülők, nagyszülők örömére.

Romakarácsony

Szombaton 16 órakor Szepetneken a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tartja karácsonyi ünnepségét a Királyi Pál ÁMK tornatermében.

Gyermekverskötet

Szombaton 14 órakor Zalakaroson, a Civil Házban Nagy János Tündérálom című gyermekverskötetét mutatja be. A könyvet Lengyák István ajánlja az érdeklődők figyelmébe, a megzenésített verseket Kardos Ferenc, a Halis-könyvtár igazgatóhelyettese adja elő.

Vadászat

Szombaton 9-kor a keszthelyi Vadászati Múzeum parkjából indulhatnak az érdeklődők a Vadászati Kulturális Egyesület Solymász Rendjének nyílt napján szervezett vadászatra.

December 15.

Jégkaland

Vasárnap a zalaegerszegi Jégcsarnokban Jégkaland című program várja az érdeklődőket 10-től és 16 órától. Az ingyenes korcsolyázáson kívül karácsonyváró programok várják az előzetesen regisztrált résztvevőket.

Besenyői ünnepvárás

Zalaegerszeg besenyői városrészében a közösségi házba vasárnap 15 órakor karácsonyváró ünnepséget tartanak.

Baki pántlikák

Bakon vasárnap 14 órakor a Baki Pántlika Néptáncegyüttes adventi műsorral hangolja az ünnepre a község lakóit. A műsor után az egybegyűltek közösen készíthetnek karácsonyfadíszeket, amelyek közül egyet mindenki elhelyez a falu karácsonyfáján.

Karácsonyfadíszítés

Vasárnap 10 órakor Sandon a falu karácsonyfájának feldíszítésére és a díszek elkészítésére várják az érdeklődőket a kultúrházhoz.

Ötvenéves jubileum

Vasárnap 15 órakor Molnáriban, a kultúrházban működő Pávakör 50 éves évfordulóját ünnepli. A köszöntők után a kör tagjai horvát és magyar dalokból álló műsorát hallgathatják meg az érdeklődők. A rendezvény ideje alatt fényképkiállítás idézi fel a csoport múltját.

Hangverseny

Vasárnap 19 órakor Nagykanizsán, a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogaszszony- templomában rendezi meg adventi hangversenyét a Farkas Ferenc Énekegyüttes.

Gesztenyesütés

Ezen a hétvégén jó hangulat és gyerekprogramok is várják a vendégeket a Gyenesdiási adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásáron. Ennek részeként vasárnap 15.30-tól lehet kóstolni a sütimustrára benevezett finomságokat.

Az advent varázsa

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központban vasárnap Az advent varázsa címmel egész napos program várja az érdeklődőket. A rendezvény fél 10-kor a Paprika Jancsi Bábszínháza előadásával kezdődik, majd kézműves-foglalkozás lesz és kézművesvásár nyílik. 15 órától Szilágyiné dr. Ferencz Ibolya háziorvos a méz egészségünkre gyakorolt hatásairól tart előadást, fél négytől a helyi általános és művészeti iskola tartja karácsonyi gálaműsorát. Fél hattól a helyi civil szervezetek invitálják adventi találkozóra az érdeklődőket, hat órától pedig Gergely Róbert, Udvarhelyi Boglárka és Újvári Gergely műsorával zárul a program.

Falukarácsony

Csesztregen, a művelődési házban vasárnap 17 órától tartják a falukarácsonyi rendezvényt, ahol a helyi óvodások, iskolások, valamint a település civil csoportjai adnak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!