programtipp

2020.09.16. 07:00

Hamarosan megrendezik a Kulturális Örökség Napjait Keszthelyen

Szeptember 19-én és 20-án rendezik meg a Kulturális Örökség Napjait Keszthelyen.

Szabó Judit

A Balatoni Múzeum is ingyen látogatható szombaton Fotó: SZJ

Szombaton, 19-én 16 órakor Mészáros T. László fotográfus életműkiállítása nyílik meg a Balatoni Múzeumban. Aznap a múzeum tárlatai ingyen látogathatók, akárcsak a Georgikon Majortörténeti Múzeum, vasárnap pedig a Történelmi Panoptikum. A Szendrey-emlékszobában vasárnap 14-től 16 óráig díjmentes tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

A Balatoni Múzeum is ingyen látogatható szombaton Fotó: SZJ

A Helikon Kastélymúzeum szombaton 10, vasárnap 15 órakor Festetics II. Tasziló örökségét mutatja be egy séta keretében, melyre előzetesen regisztrálni kell.

A Pethő-házban szombaton 13-tól 18 óráig pétanque-versenyeket rendeznek. Ugyanott 18 órakor a Babos–Piller Jazz Duó lép fel, rossz idő esetén az előadás elmarad.

Vasárnap 13 órakor Szántó Éva idegenvezető bemutatja a Pethő-házat mint a város legrégibb világi épületét. Aznap 13.30-tól a zsinagógát és a Bibliai Kertet is megismerheti s közönség. A látogatást Rejtő Gábor, az izraelita hitközség elnöke vezeti. SZJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!