Hétvégi ajánló

2022.12.09. 08:30

Gospel karácsony, családi nap és vásár - Programok Zalaegerszegen és környékén

ZH

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bőrtárgyak, gyapjú

December 9-én, pénteken Zalaegerszegen, a Göcseji Tudásközpontban rendezik meg 13 és 18 óra között a következő, Szőröstül-bőröstül című vásári forgatagot, amelyen a bőrtárgyak készítéséről és a gyapjú sokoldalú feldolgozásáról tudhatnak meg többet az érdeklődők. Lesz mesterségbemutató, néprajzi ismeretterjesztő előadások, kiállítás, jótékonysági cipősdoboz-akció, s ezen felül koncertek szórakoztatják a közönséget, akik helyi termékekből válogathatnak.

A Dísz téren

December 9-én, pénteken 16 órától az Egerszegi Advent jegyében a Dísz téren a Landorhegyi és az Űrhajós óvoda, valamint a Pálóczi-zeneiskola ütős zenekara ad műsort. December 10-én, szombaton 16 óra 30 perctől a Zirano színház előadását láthatják, majd a gyertyagyújtást követően csellón és zongorán karácsonyi dallamok csendülnek fel, s végül a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar énekel.

Elődeink élete

December 10-én, szombaton 15 órakor különleges tárlatvezetést tart Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban az Elődeink élete című kiállításon Béres Katalin történész-főmuzeológus. A kiállítás kurátora elmeséli Zalaegerszeg évszázadokon átnyúló történetét és közben megismerheti a látogató, hogyan s mivel készültek elődeink a karácsonyi ünnepre. A tárlatvezetés végén a vendégeket egy finom teára invitálják, s egy korabeli családi süteményrecepttel is gazdagabbak lesznek.

Családi nap a bábszínházban

Családi napot tartanak a zalaegerszegi Griff Bábszínházban környezetvédelem és a fenntartható fejlődés jegyében. A program vasárnap 10 órakor kezdődik, lesz interaktív, környezettudatosságra nevelő játszótér, többféle kézműves foglalkozás. A Tintaló Cirkusz produkciójának időpontjai: 10.30, 14.30, 15.50, 16.30 óra. A bábos előadásokban 11 órától az Aprók Színháza műsora, a Pötty várja a legkisebbeket. Holle anyó története 15 órától lesz látható, a Téli szonett pedig 17 órakor kezdődik.

Nován szombaton 10 órától 13-ig az önkormányzat előtti parkolóban lesz adventi termelői vásár és bolhapiac.

Szombaton karácsonyi ünnepség lesz Nemesnépen 15 órától a faluházban. Betlehemes játékot adnak elő a helyi színjátszók.

Zalaháshágyon, a templomban a vasárnap 9.15 órakor kezdődő szentmisét követően a salomvári Süle Ferenc Emlékkórus közreműködésével tartanak adventi kórushangversenyt.  

Reszneken vasárnap tartják a falukarácsonyt és az idősek napját a kultúrházban. A program 12.30 órakor ebéddel kezdődik, majd 13.15 órakor ünnepi köszöntőt mond Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és ajándékozásra is sor került. Ezután 13.45-ko ünnepi szentmise kezdődik, majd 14.15 órakor Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Kercsmár István polgármester felavatja a központban a megújult, energetikai korszerűsítésen átesett önkormányzati épületet. 15 órától műsor következik, fellép: BB Duó Hévíz, Székely Andrea, a Hevesi-színház művésze, Bognár Gyula nótaénekes, majd meggyújtják a harmadik adventi gyertyát és disznótoros vacsora zárja a napot.

Koncertek

Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban szombaton 19 órakor Gospel Karácsony címmel az amerikai Vincent Bohanan & the Sound of Victory kórus mutatja be műsorát. A Keresztury Dezső VMK-ban ugyancsak szombaton este a Sziámi zenekar egykori zalai tagjai által alapított Világegyetemisták ad koncertet. A 21 órakor kezdődő program előzenekara a Magyarucca lesz. Nagykanizsán, a Kanizsa Arénában szombaton 21.30 órától Emlékek éjszakája program lesz, amely során Korda György és Balázs Klári, Náksi Attila, a Peat Jr. & Fernando feat. Sheela projekt, D.J. Szatmári és Szakos Andi, az egykori Happy Gang énekes Cory és Spy the Ghost lép színpadra. Az est házigazdája és rezidens lemezlovasa Navidal lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!