Ajánló

2022.12.02. 08:30

Ezek a programok várnak a balatoni térségben a hétvégén

ZH

Forrás: ZH-archív

Együnk halat! 
Szombaton délelőtt folytatódik a hévízi piacon az Adventi Termelői Napok, ezúttal a „Karácsonykor együnk halat!” mottó jegyében. Vendég Ruprecht László séf lesz. 

Szelfi a Mikulással 
Pénteken 15 és 19 óra között Mikulás-váró programot rendeznek családoknak a hévízi sportcsarnokban. A résztvevők társasjátékozhatnak, ünnepi asztaldíszeket készíthetnek, s 17 óra után a Mikulással fotózkodni is lehet. Végül az Áldás együttes ad koncertet. 

Adventi programok 
Keszthelyen, a Népművészeti Alkotóházban szombaton 15 órától családi játszóház várja az érdeklődőket, 16.30-tól a Fő téren fellép az Üstökös Kompánia, 18 órától pedig Szakonyi Milán. A Balaton Színházban 16 órától megyei néptáncgála lesz. Vasárnap 10 órától a Festetics Imre Élmény­központban „Állati” Mi­kulás-napot tartanak, a Fő téren 15 órától várja a gyerekeket a kézműves játszóház, majd 16 órától az Egry József Általános Iskola diákjai, aztán a Hevesi Sándor Színház művészei adnak műsort. 

Culinaria Hungarica
A Culinaria Hungarica könyvsorozat első két kötetét mutatják be vasárnap 15 órától Keszthelyen, a Balaton Színház Simándy termében. A házigazda Szálinger Balázs József Attila-díjas író lesz, s eljönnek a kötet szerzői is: Ambrus Lajos, Fehér Béla, Gálffy Zsuzsanna és Bogdán Csilla.

Gyenesdiáson szombaton 18.30-kor lobbantja lángra a második adventi gyertyát Paksy Tímea kilencszeres világbajnok és tízszeres Eb-győztes kajakos a Pásztorháznál.

Energiaválság
Energiaválság és gazdasági szankciók – Küzdelem a békéért Ukrajnában címmel tart előadást pénteken 17 órától a keszthelyi Amazon Házban dr. Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője.

Keszthelyen, a Fő téri betlehemnél Zichy Emőke református lelkész gyújtja meg a második adventi gyertyát s mondja el ünnepi gondolatait vasárnap 17 órakor. Közreműködik a Református kórus. 

Hévízen vasárnap 16 órakor lobban lángra a második lila gyertya a Festetics téren. A résztvevők meghallgathatják dr. Udvardy György veszprémi érsek adventi gondolatait, majd a Brunszvik Teréz óvoda fiataljai, illetve a Szentlélek-templom Ardens Ignis kórusa ad ünnepi műsort. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!