Ízelítő

2022.12.09. 08:30

Családi nap, jászóház és termelői napok - Programok a Balaton körül

ZH

Hévíz város karácsonyfája

Forrás: Hévíz Város Önkormányzata

Gyertyagyújtás

Keszthelyen vasárnap 17 órakor Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész gyújtja meg az öröm gyertyáját a Fő téren. Közreműködik a Helikon Kórus.

Előadás

A gyönyörű magyar tengerke címmel Tar Ferenc történész tart előadást a 19. századi Balatonról pénteken 16 órától a keszthelyi Balaton Színházban, a Kőrösi Csoma Sándor Klub rendezvényén.

Ünnepi forgatag

A keszthelyi Fő téren vasárnap 15 órától kézműves játszóházba várják a gyerekeket. Ugyancsak 15 órától fellép a Trestelle Trió, majd 16 órától a Csány-Szendrey Általános Iskola diákjai adnak adventi műsort. 17.30-tól a BB Jazzy Pop Duó szórakoztatja a jelenlévőket.

Termelői napok

Szombaton 10 órától folytatódik az Adventi Termelői Napok sorozata a hévízi piacon. Vomberg Frigyes séf segítségével hagyományos ünnepi ételekkel ismerkedhetnek a látogatók.

Családi nap

Adventi családi napra várják az érdeklődőket szombaton 10 órától Keszthelyen a Balatoni Múzeumba. A résztvevők például mézeskalácsot és karácsonyi díszeket készíthetnek.

Adventi csobbanás

Szombaton 14 órától rendezik a 2. adventi csobbanást a gyenesdiási Játékstrandon. Az érdeklődők Gipsztrigrissel, vagyis a Keszthelyi Rozmárral – polgári nevén: Ferenczi Ottóval – közösen mártózhatnak a Balatonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!