Kézművesség, felvonulás

2022.11.03. 21:00

Szent Márton-napi rendezvény Alsópáhokon

Hagyományteremtő szándékkal, idén 2. alkalommal szervezik meg november 11-én, pénteken Szent Márton-napi rendezvényüket az alsópáhokiak.

Zaol.hu

Programok: 

14.00 – 16.00 Márton-napi kézműves az iskolában
16.45-től gyülekező Alsópáhokon a Szent Flórián szobornál (Balassi B. u. 9.)
17.00 mécses, gyertyás, énekes felvonulás a templomhoz Szent Márton kíséretében
17.30 Szent Márton élete képekben: vetítés Szent Márton életéről a gyerekek által rajzolt képek segítségével a templomban
18.00 szerény agapé, beszélgetés, kézműves, rajzversenyben résztvevő gyerekek jutalmazása a plébánián, „Legszebb Márton-lámpások” díjazása, eredményhirdetés

Idén azt kérik a szervezők, hogy a résztvevők otthon készítsék el saját, családi Márton-napi lámpásukat, amit a felvonulásra hoznak, és a plébánián benevezhetik a „Legszebb Márton-lámpás” díjra. Előnyt élveznek azok a lámpások, amelyeken megjelenik a Szent életéből egy-egy momentum, ikonikus esemény. Az első három helyezett díjazásban részesül.

Szent Márton élete – rajzverseny: bármilyen technika (filc, ceruza, festék stb.) segítségével A/4-es nagyságban kedvenc jelenetet vessenek papírra Szent Márton életéből, és legkésőbb nov. 9-ig adják le névvel ellátva a hittanórán vagy a plébánián. A képekből vetítést rendeznek a templomban, illetve a legigényesebb munkák díjazásban részesülnek. Bővebb információ, nevezés: Paulics Piroska hitoktatónál. (Tel.: 06-20-7752-109)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!