Gyertyagyújtás, koncertek, termelői vásár

2022.11.25. 08:30

Programok a Balaton térségből az első adventi hétvégén

Péter B. Árpád

Az első adventi gyertya

Alsópáhokon szombaton 16 órakor az úgynevezett Csali-kanyarnál lévő köztéri parkban gyújtják meg az első adventi gyertyát. Ezután a Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban 17 órától a Kvartett Canzone Kamaraegyüttes ad ünnepi koncertet.

A keszthelyi Helikon Liget Egyesület tagjai vasárnap 15.30-tól gyújtják meg az első adventi gyertyát a Halászcsárdánál, ahol a történelmi egyházak képviselői mondanak köszöntőt.

Hévízen vasárnap 16 órától lobbantja lángra az első adventi gyertyát s mondja el gondolatait Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor. Közreműködik a Szentlélek-templom Ardens Ignis Kórusa.

Vonyarcvashegyen vasárnap 16 órakor gyújtják meg a térség adventi koszorúján az első gyertyát a polgármesteri hivatal előtti téren. Ekkor avatják fel s áldják meg a település új betlehemét, közreműködik az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely.

Keszthelyen vasárnap 17 órakor Tál Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa gyújtja meg az első gyertyát a város adventi koszorúján a Fő téren. Közreműködik a Salve Regina Kórus. Előtte 15 órától kézműves játszóház, majd 16 órától a Ranolder-iskola adventi műsora várja az érdeklődőket.

Zalaapátiban vasárnap 19 órakor a községháza előtti adventi koszorún Vincze Tibor polgármester lobbantja lángra az első gyertyát, imád mond Cséry Gergő plébános. Közreműködnek a település óvodásai és iskolásai, valamint a Capella kamarakórus.

Karácsonyra készülve

A Balaton-vidéki karácsonyi ünnepkör a néphagyományban címmel Molnár Csenge néprajzkutató tart előadást pénteken 16 órától a keszthelyi Balaton Színház Simándy termében, a Kőrösi Csoma Sándor Klub szervezésében.

A Gulág emléke

A Közösségi Értékekért Egyesület pénteken 17 órától megemlékezést tart a Gulág-rabok emléktáblájánál a keszthelyi Várkertben.

Koncert

A 45 éves Musica Antiqua Együttes ad adventi koncertet pénteken 19 órától a hévízi protestáns templomban. Az esten a város zeneiskolájának művésztanárai működnek közre.

Termelői napok

Szombaton délelőtt megkezdődik az Adventi Termelői Napok-sorozat a hévízi piacon. Ezúttal a zalai sütemények állnak majd a fókuszban, a nap vendége Madarász Ildikó, „A vidék háziasszonya” lesz.

Adventváró délután

Szombaton 16.30-tól a keszthelyi Fő téren a Hó-Hahó Bábszínház előadását 17.30-tól táncos flashmob követi, majd 18 órától Szabó Leslie lép fel.

Motolla

Vasárnap 18 órakor nyílik a keszthelyi Balaton Színházban a 40 éves Szövés és népi kismesterségek szakkör Motolla című kiállítása, amit dr. Petánovics Katalin néprajzkutató nyit meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!