Hirdetés

2020.01.10. 07:00

„Velük építjük a jövőt” – Sorra újulnak meg a bölcsődék, óvodák Zalaegerszegen

Az elmúlt években sok százmillió forintból újultak meg a zalai megyeszékhely óvodái, sőt, az andráshidai intézmény egy 360 millió forintos beruházással felépített, teljesen új épületbe költözött. Modern, 21. századi körülmények közt folyhat tehát a városban az óvodapedagógiai munka.

Varga Lívia

Az ovisportpálya átadója a Kodály utcai óvodában, 2018 szeptemberében, középen Balaicz Zoltán

– A 2014-ben hivatalba lépett új városvezetés egyik legfontosabb célja és programja az volt, hogy Zalaegerszeg jövője, az utánunk jövő generációk érdekében az elkövetkezendő esztendőkben újuljon meg minden bölcsőde, óvoda és iskola. E tekintetben jól állunk, hiszen a bölcsődékkel nagyjából végeztünk, és az óvodák felújításával is jól haladunk – mondja elöljáróban Balaicz Zoltán polgármester. – A Cseperedő Bölcsőde 105 millió forintból korszerűsödött, a landorhegyi óvoda rekonstrukciójára közel 100 millió forintot fordítottunk, a Mikes utcai óvoda felújítása 84 millió forintból, a Petőfi utcai 145 millióból, a Kodály utcai 134 millió forintból valósult meg. Andráshidán pedig 360 millió forintból épült meg az új óvoda. Emellett városszerte ovisport pályák létesültek, s 350 milliós kormányzati támogatásból újjáépítik a keresztény szellemiségű Szent Család Óvodát is – sorolja a polgármester. – A város óvodáiban nagyon sok kisgyerek szerez életre szóló élményeket, s Zalaegerszeg közössége számára nagyon fontos az a munka, amit e nevelési intézményekben végeznek.

Az ovisportpálya átadója a Kodály utcai óvodában, 2018 szeptemberében, középen Balaicz Zoltán
Andráshidán 360 millió forintos ráfordítással épült új óvoda 2017-ben Fotók: ZH Archívum

Kiemeli: ott is tervezik a rekonstrukciót, ahol eddig elmaradt, így például a ságodi, a Napsugár, a Kosztolányi és az Űrhajós utcai intézményben. Számos játszótér is megújult az elmúlt években, sőt, ezek teljes korszerűsítésére és bővítésére külön programot fogadott el a közgyűlés. – Az utánunk következő nemzedéknek éreznie kell a bizalmat, azt, hogy számítunk rájuk, megbecsüljük őket – folytatja Balaicz Zoltán. – Egy település jövőjét a fiatalok jelentik, nem mindegy tehát, hogy azt velük együtt építjük, vagy nélkülük. Fontos, hogy jól érezzék magukat szülővárosukban, hogy felnőttként is lakhelyül válasszák, tudásukkal, munkájukkal gazdagítsák azt, s itt akarják felnevelni gyermekeiket. Csak így lehet a zalai megyeszékhely a 21. század nyertese. Legfőbb célunk, hogy jó legyen zalaegerszeginek lenni.

Az elmúlt években a város fejlődésének megindulásával együtt kedvező folyamatok láthatóak a népesség bővülésében is, emeli ki a polgármester, megjegyezve: bár az újszülöttek számának növekedése egyelőre nem annyira látványos, a folyamatos és egyenletes növekedés reményt keltő. Jó óvodapedagógusokra tehát mindig igény lesz Zalaegerszegen, számukra, ha szükséges, a lakhatásban is segít a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában