HIRDETÉS

2018.10.05. 10:53

Tippek vendégváráshoz

Vendégeket hívnál, de félsz, hogy túl sok gond lesz az előkészületekkel? Tippjeinkkel a vendégvárás csupa öröm és szórakozás lesz.

Vendégeket hívnál, de félsz, hogy túl sok gond lesz az előkészületekkel? Tippjeinkkel a vendégvárás csupa öröm és szórakozás lesz.

Mérd fel a helyszínt

Mielőtt vendégeket hívnál, mérd fel a lehetőségeidet. Sok jó ember kis helyen is elfér, de azért jobb, ha tényleg annyian lesztek, ahányan kényelmesen le tudtok ülni, és nem kell minden percben azon aggódnod, hogy ki esik hasra a másikban, veri le a nagymama vázáját, vagy amortizálja le a lakást.

Gondolj a szomszédokra

Egy kisebb délutáni összejövetel még valószínűleg rendben van (bár azért szomszédja válogatja), ha azonban este nagyobb társaságot fogadsz, vagy tudod, hogy hangoskodni fogtok, mindenképp szólj előre a szomszédoknak. Így ők is előre fel tudnak készülni, és ti is zavartalanul szórakozhattok. Ez a szabály nem csak a házibulikra érvényes. Már az is zavaró lehet, ha egy kártyaparti közben nagyokat nevettek, esetleg egy picivel hangosabban hallgatjátok a zenét.

A jó vendégségben jó a kaja

A vendéglátók rémálma, hogy milyen étellel várják a vendégeket. Persze pár zacskó rágcsálnivaló is jó lehet, de ha házi készítésű finomságokban gondolkozol, adunk egy pár tuti tippet.

Hacsak nem egy különleges eseményről van szó, aminek tiszteletére több fogásos vacsoramenüvel szeretnél előállni, gondolkozz gyorsan elkészíthető, ízlésesen tálalható, könnyedén fogyasztható finomságokban. Nem is szükséges közvetlenül az esemény előtt órákat főzőcskézni. Rengeteg olyan fogás létezik, amik hidegen is nagyon finomak, így akár egy nappal korábban is elkészítheted. A vendégváró falatkák tökéletesen megfelelnek erre a célra. Próbáld ki ezeket

 

  • Különböző fűszerezésű fasirtgolyók, amiket ha sütőben sütsz ki, még az olajszagot is megúszod.
  • Zöldségkrémek, amiket mini szendvicsekre kenhetsz (sült paprikakrém fetával, padlizsánkrém)
  • Egyéb kencék, mártogatósok, amiket pirítóssal, pogácsával, vagy akár nyers zöldségekkel (pl. hasábokra vágott répával, uborkával, zellerszárral) ehettek. Ilyen a fokhagymás márványsajtkrém, a kapros-tejfölös ömlesztett sajtból kikevert kence, a tonhalkrém, lazackrém is.
  • Igazi jolly-joker a leveles tészta, amit boltban a hűtőpultban feltekerve kaphatsz. Ebből csinálhatsz pizza tekercset vagy mindenféle finomsággal töltött batyut is. Kis virsli darabkákat köré is tekerheted, mindegyik változat kisül 10 perc alatt a sütőben
  • És mi legyen a desszert?

    Itt is érdemes falatkákban vagy könnyen szeletelhető süteményekben gondolkozni. örök klasszikus a kókuszgolyó, ennek szeletelt változatát is könnyen, sütés nélkül elkészítheted, elég, ha golyók helyett egy szögletes edénybe nyomkodod a masszát, és hagyod állni pár órát.

    A muffin is mindig nyerő, ezt is elkészítheted előre, és ha van elég formád, egyszerre nagyobb mennyiséget is ki tudsz sütni.

    A jolly joker leveles tészta természetesen édességnek is kiváló, olajozd meg, szórd meg kakaóval és porcukorral, tekerd fel, majd vágd fel ujjnyi vastag szeletekre, 10 perc alatt a sütőben kész is a kakaós csiga.

    Mi lesz a szórakozással?

    Ha a beszélgetés, evés-ivás mellett szórakoztatni szeretnéd a vendégeket, készülj klassz játékokkal. Egy csoportos kártyaparti vagy egy jó activity garantálja a jó hangulatot. Ha bevállalósak vagytok, és tudsz hozzá szerezni felszerelést, a karaoke is elképesztő vicces. Mondjuk ehhez lehet, hogy előtte le kell gurítani egy-két koktélt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában