Támogatott tartalom

2020.11.29. 07:00

Tinédzserkori álmát váltotta valóra

A divatos és önkifejező megjelenés, valamint a női metakommunikáció fontos eleme a jó érzékkel kiválasztott ékszer és az ékszerek megfelelő kombinációja, ami csipetnyi művészet is egyben.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsaiak jól ismerik a Fő utcán található Petró Galériát, hiszen mióta az 1990-es évek közepén megnyitott, aktív szereplője a város gazdasági és kulturális életének. Petró Ágnes rajz szakos tanárként és a képzőművészet szerelmeseként ifjú­kori álmát váltotta valóra azzal, hogy húsz éve megnyitotta művészeti galériáját, amely, bár folyamatosan fejlődött, alakult, művészethez való ragaszkodása megmaradt.

Petró Ágnes tinédzserként rendszeresen kiállításokra és kulturális programokra járt, mindig is érdekelték a különféle művészeti ágak. Már akkoriban elképzelte, milyen jó lenne egyszer a saját galériájában fogadni a művészeket. Érdeklődésének megfelelően biológia és rajz szakos tanárként diplomázott, de kizárólag utóbbi tantárgy oktatása felé fordult. A Mező-gimnáziumban művészettörténetet, a Hunyadi-iskolában, az intézmény bezárásáig, rajzot tanított. Néhány évvel később pedig lehetősége adódott álma beteljesítésére: a Fő utca 19. szám alatt megnyitotta a Petró Galériát.

Petró Ágnes üzletvezetőként és tulajdonosként hisz a csapatmunka erejében
Egy gyönyörű Swarovski-medál
Fotó: Szakony Attila

 

– Kezdetben műalkotásokat, festményeket és szobrokat kínáltunk eladásra – folytatta. – Aztán élővé tettük a kiállítóteret, hiszen beszélgetős esteknek, különféle zenés előadásoknak adtunk helyet. Az ünnepekhez kapcsolódóan kézműves foglalkozásokat tartottunk, például ízléses karácsonyi díszeket és dekorációkat készítettünk. A kanizsaiak egyre inkább megismerték a helyszínt, azonban az igények megváltozásával már kevesebben vásároltak értékes festményeket. A piac változására azonnal reagáltunk: képkeretezést vállaltunk, majd a kerámiák ­forgalmazására ­tértünk át. Ezt követték az ékszerek, azok közül is az egyedi dizájnt és a művészeti értéket képviselők. Egy viszonteladó kapcsán találkoztunk először a Thomas Sabo márkával, majd a világ 3. legnagyobb ékszergyártója, a Pandora csatlakozott a kínálatunkhoz, amit rövid időn belül a Swarovski és más kisebb márkák tettek teljessé. Minderre nagyon büszkék vagyunk, hiszen vidéken, de országosan is kevés olyan üzlet működik, ahol a három legnagyobb divatékszer márka együtt megtalálható.

A kor digitális kihívásainak megfelelve indították el később a divatékszerbolt webáruházat, amellyel az egész országban képesek voltak hatékonyan megjelenni és értékesíteni. Az elindulást követően a vásárlók visszajelzéseit is figyelembe véve fejlődött és alakult ki a mai, meghatározó ékszer- és óragyártók modelljein alapuló kínálat. A termékek közvetlenül a gyártóktól érkeznek, gyári csomagolásban, díszdobozban. Ez azért fontos, mert az ékszervásárlás talán egyik legnagyobb rizikója a hamisítványok gyakori felbukkanása, azonban mint gyári forgalmazók, garantálják az eredeti, biztonságos, gyári termékeket.

A galéria vezetője kiemelte: a világ ugyan átalakult, viszont a képzőművészet még mindig fontos szegmens számukra. Ezért nemrég leporolták és korszerűsítették a Petró Ékszer és Galéria weboldalát, amelyen most kortárs alkotók, festők és fotósok mutathatják be műveiket, kollekciójukat. És, ha a járványhelyzet engedi, akkor az aktuális kulturális programokról is olvashatnak ezen a felületen, addig pedig nincs is másra szükségük az embereknek, mint néhány jó könyvre. A megfelelő olvasnivaló kiválasztásához pedig itt az új szolgáltatás, a könyvajánló, ahol friss könyvekről lehet előzetesen informálódni.

További cikkeink:

https://www.zaol.hu/nokfokuszban/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában