Hirdetés

2018.11.06. 14:19

Szívesen dolgozunk több generációval az irodában

Munkahelyünkön sok időt töltünk, tehát az irodai lét befolyásolja életminőségünket. A legtöbb embernek fontos, hogy kikkel osztja meg professzionális életét. Mi magyarok sok tekintetben rendkívül rugalmasak vagyunk.

Egy jó konyha otthonossá teszi a munkahelyet is

A jelenlegi munkaerő-apály idején, mikor nehéz megfelelő jelentkezőt találni számos pozícióra, jó tudni a cégvezetőknek, hogy mivel csalogathatják magukhoz a munkavállalókat.

Az igényes környezet ma már alapkövetelmény – a fiatalabb munkaerő nem igazán áramlik oda, ahol például dohos levegő, rossz megvilágítás, nyomasztó terek vannak a munkahelyen.

Az olyan cégek, mint az In-Management magas színvonalú helyszíneken tesznek lehetővé irodabérlést. Egy tágas, világos, modern hely garantáltan népszerűbb lesz és inkább jelent megtartó erőt, mint egy régi típusú lakásiroda.

Egyszerű eszközökkel is sokat tehetünk a lojalitásért. Például egy jó irodai konyha – ahol bármikor lehet egy kávét főzni és egy kellemeset beszélgetni – komoly megtartó erő.

Nem kerül vagyonokba, ha ennél kicsit tovább megy a munkaadó, és például a hét egy napján közös reggelit szervez és finanszíroz.

A piacvezető cégek ennél sokkal többet igyekeznek nyújtani: közös programok sorát, pihenőszobákat, edzőtermet – mindazoknak, akik bent dolgoznak. Népszerű ugyanis az otthon dolgozás vagy ‘digitális nomádkodás’, mint lehetőség.

Jól működik a sokféle korúakból álló csapat

Az sem mindegy természetesen, kikkel töltjük a hétköznapokat. Ma már a homogén munkahelyek nem nyerők. A többgenerációs csapatmunka az új hívószó, és a hazai munkavállalók a Ranstadt Workmonitor jelentése szerint kimondottan szeretnek is változatos életkorú kollégákkal együtt lenni.

Ahol huszas és ötvenes munkatársak együtt dolgoznak, ott az eltérő kommunikációs stílus jelenthet kihívást, de sokkal színesebb, heterogénabb ötletek jellemzik a közös munkát.

A multigenerációs munkahelyeket érdekes módon leginkább a harminc körüliek és az ötven év felettiek kedvelik.

Nemzetközi szinten változó, mennyire elfogadott, hogy vegyes a csapat és netán huszonévesek a vezetők. A japánok például kimondottan elutasítóak azzal, ha netán van egy másoknál fiatalabb főnök, míg az indiaiakat ez nem zavarja.

A felettes tekintetében a magyarok sem annyira rugalamasak, a megkérdezettek háromnegyede jobb szereti, ha vele egykorú vagy nála idősebb kolléga irányítja.

A munkatársat illik bejelölni és visszajelölni

Nemcsak a valós életben, a közösségi felületeken is kapcsolódnak a kollégák, és a hazai munkavállalók kimondottan ‘bevállalósak’ ezen a téren. A Ramstadt felmérésére választ adók nyolcvan százaléka ‘virtuális barát’ olyanokkal, akikkel a közös munkahely az összekötő kapocs.

A főnöküket bejelölni már kevesebben szokták idehaza: nálunk minden második dolgozó van felettesével barátságban mondjuk a Facebookon.

A szociális média használata erősen kultúrafüggő, ugyanis a japánoknak csak 19 százaléka, a franciáknak pedig harminchat százaléka barátkozik közvetlen főnökével a neten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában