Szponzorált tartalom

2020.07.01. 07:00

Szenvedélyük az ingatlan, megnyílt a Duna House irodája Nagykanizsán

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg legújabb, impozáns irodáját Nagykanizsán a Duna House. Az ingatlanközvetítő hálózat munkatársai a Fő utca 15. szám alatti helyiségben várják az ügyfeleket.

20200629, Nagykanizsa, Duna House ingatlaniroda nyitó. Balogh László polgármester, Beke Judit Duna House franchise partner (fekete csipke), Szemler Tamás Duna House franchise igazgató, Varga Anikó (piros) Duna House értékesítési igazgató Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A megnyitón, Balogh László polgármester is köszöntötte a Duna House munkatársait. Bízik abban, hogy a nagykanizsai Duna House csapata minél hasznosabb tanácsokkal segítheti a lakásvásárlás vagy éppen eladás előtt állókat.

Szemler Tamás, a Duna House (DH) franchise igazgatója szintén szólt az egybegyűltekhez. Beszédében kifejtette: különösen nagy öröm a hálózatuk számára, hogy az ország több pontján nyithatnak irodákat. Nagykanizsa, a dél-nyugati régió központjaként fontos helyszínnek számít.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A városban már évek óta tevékenykedő, volt franchise partnereink tavaly nyugdíjba vonultak, átadták a stafétát – folytatta Szemler Tamás. – Az egyik pénzügyi szakértőnk, Póczak Norbert ajánlásával találtunk rá Beke Juditra és kivételesen jó csapatára.

Szavaiból kitűnt, hogy a rövid idő alatt már rendkívül dinamikusan tevékenykedő „honfoglaló” kanizsai iroda szerepe azért is kiemelkedőnek ígérkezik, mert az országos trendeknek megfelelően 2020-ra Zala megyében is emelkedett az első lakásvásárlók száma.

A fiatalok számos kormányzati támogatást vehetnek igénybe. A megyében élők örülhetnek mert a fővárosinál és jó néhány nyugati megyénél kedvezőbb árakon juthatnak mindenhez. A szakértői segítségért ráadásul nem is kell messzire menni, a megyében már harmadik irodáját nyitotta a Duna House, így Zalaegerszeg és Keszthely után Nagykanizsa is felkerült az ingatlanközvetítő térképére. Hálózatunk küldetése és egyben mottója: „Szolgáljuk az embereket, szenvedélyünk az ingatlan”. Egy olyan nagy Duna House család tagjai lehetünk, mely Kelet-Közép Európa legnagyobb ingatlanközvetítő csoportja, a tágabb régióban Magyarországon kívül Csehországban és Lengyelországban is.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szemler Tamás a kapcsolat megpecsételéseként franchise plakettet adott át a nagykanizsai iroda partnerének, Beke Juditnak.

Beke Judit lendületes köszöntőjében hangsúlyozta, hogy húsz év kereskedelmi és tíz év pénzügyi tapasztalattal vállalta ezt a feladatot, mivel úgy érzi, hogy Nagykanizsa lakosságának a jelenlegi gazdasági helyzetben így teheti a legjobb szolgálatot. Nagyon izgalmas ingatlanpiaci folyamatok zajlanak jelenleg, amelyből adódóan sokkal több szakértői segítséget kérnek az eladók és a vevők egyaránt. Ezekben szeretnének segítséget nyújtani a Nagykanizsán és térségében élőknek, hogy a lehető legjobb áron és leggyorsabban adják el lakásukat, vagy találják meg új otthonukat. A pontos ár és az abszolút 21. századi korszerű hirdetési stratégia meghatározása, valamint a kiterjedt vevői adatbázis jelentős segítséget nyújthat azoknak, akik hatékonyan szeretnék intézni ingatlan ügyeiket, a szakértőik mindenben állnak ügyfeleik segítségére.

Eztán méltatta a DH vezetőit, akik végig segítették és támogatták az elindulásban, s persze kiemelte a kanizsai csapat tagjait, akik a pandémia időszakában is kitartóan dolgoztak az ügyfelekért.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Egyetlen céljuk: a régió legjobbjai szeretnének lenni.

A Duna House adatai szerint 2018-ról 2019-re átlagban 17%-ot drágultak a lakások Zala megyében, amelyek négyzetméteréért tavaly átlagosan 262 ezer forintot fizettek a lakásvásárlók. A tavalyi év utolsó negyedévétől kezdve érett szakaszába lépett az ingatlanpiac, így a szakértői várakozások szerint a kétszámjegyű áremelkedésnek vége szakadhat. 2020 első negyedéves adatai igazolták is ezen várakozásokat jelenleg stagnáló árakat mutattak a Duna House adatai, hosszú távon azonban továbbra is enyhe emelkedéssel számolnak a szakemberek. A koronavírus okozta sokkot a májusi és júniusi országos adatok alapján kiheverte az ingatlanpiac, a kereslet és a tranzakciók száma is fokozatosan emelkedik. A vevők helyzete kicsit erősödött, így kicsit magasabb alkuval is számolhatnak egy-egy adásvétel során.

A piacon a vevők motivációját, így az ingatlanvásárlás okait egyedül a Duna House vizsgálja, amiből kiderült, hogy Zala megyei viszonylatban emelkedett az első lakásvásárlók aránya, amellyel így a legnépszerűbb vásárlási indok lett a nagyobb lakásba költözés mellett. A befektetésként vásárolt lakások aránya az első negyedéves adatok alapján csökkent, de itt főleg a nagyobb városokban, mint Zalaegerszegen és Nagykanizsán inkább erősödést várnak a szakemberek, hiszen a bizonytalanabb gazdasági környezetben az ingatlan, mint befektetés kiváló eszköz lehet. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában