Hirdetés

2019.04.08. 10:01

Schneider Electric: energia mindenhol

Az energiához való hozzáférés mindenki alapvető joga. Azonban ahogyan ma energiaforrásainkat és a megtermelt energiát használjuk, kihatással van a jövő generációira. A Schneider Electric ezért az energiagazdálkodási feladatok digitális átalakításával és automatizálásával azon dolgozik, hogy megoldást nyújtson az ezzel kapcsolatos problémákra.

A vállalatoknak, a lakosoknak, a kormányzatoknak egyre nagyobb az energiaigényük, miközben csökkenteni szeretnék a környezetre gyakorolt hatásukat, és megbízható, jól működő lakóházakra, épületekre, gyárakra, berendezésekre van szükségük. Hogy ebben segítsen, a Schneider Electric olyan innovatív technológiákat alkot, amelyek újraformálják az ipart, átalakítják a városokat, és gazdagabbá teszik életünket.

A párizsi székhelyű vállalat 1991 óta van jelen Magyarországon, ahol az otthonok, az épületek, az áramszolgáltatók, az adatközpontok és az ipari létesítmények számára kínál energetikai és automatizálási, valamint információs technológiai termékeket és szolgáltatásokat. Megoldásai így a lakások villanykapcsolóitól az erőművek központi vezérléséig szinte mindenhol megtalálhatók. A több mint 237 milliárd forint éves konszolidált árbevételű cég budapesti központjában, zalaegerszegi, gyöngyösi, valamint kunszentmiklósi gyáraiban és szigetszentmiklósi nemzetközi logisztikai központjában összesen mintegy 1800 főt foglalkoztat, így a hazai munkaerőpiacon is meghatározó jelenléttel bír.

MG Zala: kismegszakítók 10 000 m2-en

 

A Schneider Electric Zala-megyében két gyárat is üzemeltet, amellyel jelentős beruházónak számít a régióban. Az 1993-ban alapított MG Zala gyár fő profilja a kismegszakító-gyártás, melyekből 2018-ban közel 24 millió darabot gyártottak, kiegészítő alkatrészekből pedig további 20 milliót. Ezek a termékek világszerte biztosítják a folyamatos energiaellátást, vezérlik, illetve védik a villamos berendezéseket és az embereket. A létesítményben a termelés évek óta folyamatosan bővül, így egyre több munkavállalót alkalmaznak egyre nagyobb területen. A jelenleg több mint 400 főt foglalkoztató üzemben 2018 óta már közel 10000 m2-en zajlik a gyártás. A gyár tehát hosszú távon stabil munkahelyet és fejlődési lehetőségeket jelent a dolgozók és a város számára. A következő években a jelenlegi termelés közel 45 százalékát olyan intelligens berendezések fogják kiváltani, amelyek épületfelügyeleti rendszerbe köthetők. Ezek az eszközök minden üzemeltetéssel kapcsolatos adatot digitálisan gyűjtenek és elemeznek, ezáltal lehetővé teszik a prediktív karbantartást és segítik a hibaelhárítást, valamint hatékonyabbá teszik a működést.

ZEG: villamosberendezés-gyártás nagyüzemben

 

A ZEG villamosberendezés-gyárban a kis-és középfeszültségű villamos elosztóberendezések műszaki tervezése, gyártása és ellenőrzése történik. A létesítményben tavaly összesen 6100 darab nagyteljesítményű kapcsolóberendezést, középfeszültségű elosztóberendezést és komplett ipari elosztóberendezést szállítottak számos európai és a kontinensen kívüli országba. A 2016-ban felavatott új, 1600 m2-es raktárépülettel duplájára nőtt a raktározási kapacitás, így könnyen tudják teljesíteni a különféle megrendelési igényeket. Idén a tervek között a gyártási területek átalakítása szerepel, hogy a vevői elvárások miatt megnövekedett termelési kapacitást még jobban ki tudják szolgálni.

Energiahatékonyságban az élen

 

2019-ben a Schneider Electric számára kiemelt projekt, hogy EcoStruxure Plant & Machine megoldását mindkét zalai üzemében bevezesse, így a közeljövőben kézzelfogható eredményeket felmutatva, saját példájával járhat elöl a szektorban. Az EcoStruxure olyan integrált energiahatékonysági megoldás, amely egyesíti az energiaellátást, az automatizációt, valamint a szoftveres eszközöket. Az architektúrára épülő IIoT-technológiák segítséget nyújtanak az intelligens gyártásban: hatékonyabbá teszik az emberi munkát, és a digitális eszközökből jövő információk azonnali feldolgozásával képesek önállóan is irányítani a komplex rendszereket, ezzel pedig növelik a nyereségességet és a termelékenységet. Az EcoStruxure használatával jól mérhető a működési megtérülés és automatizáltan, valós időben menedzselhetők a kockázatok, veszélyhelyzetek.

 

Minden üzlet mozgatórugója az ember

 

Az energiahatékonysági fejlesztések része a gyáregységek fűtési és világítási rendszerének korszerűsítése is, amivel több mint 20 százalékos energiamegtakarítás érhető el. Az innovatív beruházások mellett azonban a Schneider Electric a munkatársak megtartására, elkötelezettségük növelésére is nagy hangsúlyt fektet. „Számunkra a kollégák által felhalmozott tudás és tapasztalat a legfontosabb érték, ezért számos HR-programmal támogatjuk őket, hogy minél jobban érezzék magukat a cégnél. A visszajelzések alapján a családias munkahelyi légkör és a kellemes munkakörnyezet az egyik legnagyobb vonzerő a Schneidernél. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy tavaly közel 30 kollégánk ünnepelte legalább tízéves évfordulóját, akik közül sokan már negyed évszázada dolgoznak a gyárban” – hangsúlyozta Józsa Edina, az MG Zala kismegszakítógyár HR-vezetője.

 

„Mindkét gyár stratégiai prioritásai között szerepel a vállalati well-being, azaz jóllét, illetve a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése. Az év során számos rendezvényt szervezünk ennek jegyében, ezenkívül rendszeres masszázst és sportolási lehetőségeket biztosítunk a munkavállalók számára” – tette hozzá Gyovai Irma, a ZEG villamosberendezés-gyár HR-vezetője.

A Schneider Electric számára kiemelten fontos a nemi egyenlőség is, ezért a két üzemben együttvéve kiegyenlített a nemek aránya, a gyermeket nevelő nőket pedig rugalmas munkaidő-beosztással is támogatja a cég.

 

Az élethosszig tartó tanulás jegyében a kollégák a hagyományos oktatási formákon túl digitális képzéseken is részt vehetnek. Az edukáció a munkabiztonság szempontjából is kulcsfontosságú, hiszen a rendszeresen szervezett oktatások és különböző tréningek mind a dolgozók biztonság-tudatosságának növelését szolgálják.

 

 

A Schneider Electric zalai gyáregységeinek aktuális állásajánlatairól itt tájékozódhat.

 

További információval kapcsolatban érdeklődjön a Schneider Electric munkatársainál:

 

MG Zala kismegszakítógyár

Kismegszakítók és tartozékok gyártása

8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 55.

Józsa Edina, HR-vezető

+36 30 399 2777

 

ZEG villamosberendezés-gyár

Közép- és kisfeszültségű elosztóberendezések gyártása

8900 Zalaegerszeg, Egervári út 9.

Gyovai Irma, HR-vezető

+36 30 948 5011

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában