PR

2017.12.08. 13:28

Protein átverés – A nagy leleplezés(x)

Futótűzként terjed annak a leleplező video sorozatnak előzetese, melyet a Panhellen készített az egész nemzetközi fehérje piacon jelenlévő megtévesztésekkel kapcsolatban. Íme a video és az összefoglaló a sokakat megdöbbentő sorozatról.

Bár a Panhellen kezdetektől hangsúlyozza az étrend-kiegészítők tudományos hátterének, az azonosnak tűnő hatóanyagok közti óriási különbségek megismerésének fontosságát, „a reklámzaj és a cenzúrázatlan megtévesztés elnyomja a tudományos tények halk szavát” – ahogy Téti István, a Panhellen Magyarország ügyvezető igazgatója fogalmaz.

Elkészült egy átlagosan öt perces részekből álló videósorozat, melyben a megalkuvás nélküli minőségről ismert cég az esetlegesen megtévesztő reklámokkal, címkedizájnokkal és marketing szövegekkel állítja szembe azokat a tudományos információkat és az eddig kizárólag bennfentesek által ismert gyártói „trükköket”, amelyek megismerése feltehetőleg meg fogja változtatni a fogyasztók étrend-kiegészítőkről alkotott képét.

A Panhellen weboldalán (magyar nyelven) itt elérhető videosorozatból kiderül, hogyan téveszthetik meg a fogyasztókat bizonyos termékek, mit tesznek a proteinbe, hogy jobbnak tűnjön, miről ismerhető fel a valódi prémium (egy olyan piacon, ahol szinte mindent „prémiumnak” neveznek) és hogyan szűrhető ki a silány minőség.

A Protein Titkok videók az alábbi témákkal foglalkoznak:

  • Milyen adalékokkal növelik meg egyes gyártók a protein termék látszólagos fehérje-tartalmát, hogy jobbnak tűnjön?
  • Hogyan hitetik el egy alacsony minőségű termékről, hogy prémium?
  • Milyen megtévesztéseket alkalmaznak a címkéken, a terméknevekben és a reklámokban?
  • Milyen vonzó látszatot kelthetnek egyes esetekben az egyik fehérje típussal kapcsolatban, ami gyökeresen eltér a valóságtól?
  • Milyen mellékhatásokat okozhat egy rossz minőségű protein készítmény?
  • Melyik fehérje hogyan hasznosul és kinek mi a jó?
  • Milyen egyszerű teszttel lehet kiszűrni a silány minőséget és felismerni a valódi prémiumot?
  •  

    Mindez és még sok olyan információ kiderül a videókból, amit érdemes tudnia mindenkinek, aki fogyaszta vagy tervez kipróbálni bármilyen fehérje kiegészítőt.

    A cég hangsúlyozza: Ez a tudásanyag nem csak Panhellen fogyasztóknak hasznos, hanem mindenkinek, aki használ – rendszeresen vagy időnként – protein kiegészítőket. Hozzáteszi, szerencsére vannak jó proteinek a piacon. Csak képesnek kell lennünk a marketing ködön átlátva felismerni, hogy (márkától függetlenül) mi a jó és mi a haszontalan vagy káros. Ebben segítenek a videók.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában