hirdetés

2021.09.06. 11:15

Pohármentes versennyel vár a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek

A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak a szeptember 19-i rendezvényen.

Fotó: KKM hivatalos sajtófotó

Egy napos lesz a futófesztivál

- Idén egy hosszú napba sűrítjük a programokat, szeptember 19-én vasárnap várjuk a sportolókat és a szurkolókat a Balaton-partra – tudtuk meg Bedő Beától, a KKM főszervezőjétől.

- A hagyományosan szombati versenyszámok közül a rövid távú futamok, a 2,5 és az 5 km vasárnap a reggeli órákban 8.30-kor kezdődnek, tízkor lesz a maraton, félmaraton és a váltók rajtja, 12.30-kor a 10,5 km. A Zalai Hírlap gyerekfutamok a nagy verseny után, délután kerülnek megrendezésre.

Fotó: KKM hivatalos sajtófotó

Védik a környezetet

Az idei évtől nem lesznek műanyag poharak a frissítőállomásokon. Egy éve alapítottuk meg a magyarországi futóverseny szervezőkkel ezt a környezetvédelmi kezdeményezést, a Pohármentes Versenyeket.

Ez azt jelenti, hogy megkíméljük a környezetet az eddig versenyenként kidobott 20-30-40-50 ezer pohárnyi műanyag szeméttől. Ezzel egy nagyfokú környezetszennyezést tudunk megszüntetni.

A vizet és az izotóniás italt a versenyzők a frissítőállomásokon maguknak töltik vagy a saját kulacsukba, vagy a verseny előtt megvásárolható, évekig használható speciális soft műanyagból készült, akár zsebbe is rakható néhány grammos pohárba.

Fotó: KKM hivatalos sajtófotó

Új pályaútvonal

Az idei évben a Balaton-parton töltjük el az egész napot, a versenyközpontot is itt építjük fel a korábban megszokott Fő tér helyett.

A pályaútvonal módosítása kényszerűségből született, ezért maradunk a Balaton parton az 5,275 km-es pályánkkal.

Fotó: KKM hivatalos sajtófotó

A védettség fontos

Mivel 500 fő feletti rendezvény lesz a KKM, így a jelenlegi szabályozások értelmében a résztvevőknek vagy védettségi kártyára vagy bármilyen sportág versenyengedélyére van szüksége az induláshoz.

Akinek sem védettségi kártyája, sem versenyengedélye nincs és korábban már regisztrált, annak a nevezését áttesszük a 2022-es pünkösdi versenyre, vagy visszautaljuk a befizetett nevezési díjat.

Ezek a szabályok egy ekkora tömegrendezvény esetében most sajnos szükségesek, de örülünk egyáltalán annak, hogy 2 év után újból versenyt rendezhetünk és, hogy bőven túllépjük az 500 fős létszámot mivel ennél jóval több indulónk lesz.

Fotó: KKM hivatalos sajtófotó

Előnevezés

Bár a verseny napján akár még a helyszínen is lehet nevezni, a kedvezményes előnevezési határidő 2021. szeptember 12. Ezen a linken biztosítsd be a helyed a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában