Hirdetés

2020.11.19. 10:31

Összefoglaltuk, melyek a netes bútorvásárlás előnyei

Ruhát, élelmiszert, tisztítószert bátran vásárolunk a neten, élünk a kiszállítás lehetőségével, a bútorok esetében azonban sokakban van még egy kis ellenérzés. Pedig nem kellene, hogy legyen, mert a netes bútorvásárlásnak rengeteg előnye van. Össze is szedtük, melyek ezek!

A 2020-as év arról marad emlékezetes, hogy megváltoztatta az emberek életét, szokásait. Kézfogás helyett öklöst adunk, a pénztárca és a telefon mellett automatikusan rakjuk a maszkot is a zsebünkbe. Alkalmazkodunk a koronavírus által okozott újszerű helyzethez.

Ennek egyik hozadéka, hogy egyre többen döntenek az online vásárlás mellett. Ez a legbiztonságosabb megoldás, hiszen nem kell kilépni a lakásból, nem kell idegenek közé menni, a kényelmes karosszékből meg lehet szerezni mindent, amire szükségünk van. A ruhák, élelmiszerek, kozmetikumok tekintetében már bátran használjuk ezt a lehetőséget, a bútorokat tekintve még félősebbek vagyunk. Pedig nem kellene, mutatjuk, hogy miért! A további részletekről itt lehet tájékozódni: expedo.hu

Hatalmas akciók elérhetők a neten

A webshopokon történő bútorvásárlás a legtöbb esetben olcsóbban elérhető terméket jelent. A kiszállításnak néha van díja (sokszor ingyenes), ám az alapár kisebb, hiszen az eladó cégnek nem kell belekalkulálni a bemutatóterem fenntartását, az alkalmazottak, eladók fizetését. Ennél fogva könnyedén előfordulhat, hogy pénz takarítunk meg azzal, ha otthon maradunk, és a neten vesszük meg a kinézett asztalt vagy széket. Ennek másik oka a netes webáruházak közötti hatalmas versengés: elképesztő akciókba lehet belefutni, ha élelmes az ember.

A másik előny: nem kell kompromisszumot kötni. A bútorok nagyméretű tárgyak, a fizikai üzletekben nem fér el sok ezekből, még lapra szerelve sincs meg minden. Az internetről azonban gyakorlatilag bármit megszerezhetünk, csak ki kell várni az ilyenkor előírt szállítási időt. Ez nem csupán a típusokra, a színekre is igaz: ha megvan a tökéletes bútor, ami az üzletben csak feketében kapható, de nekünk fehérben kell, biztos, hogy a neten találunk erre is megoldást.

Sokat érnek a vásárlói visszajelzések

A méret miatt aggódunk? Felesleges, hiszen a termékleírásokban minden erre vonatkozó adatot meg lehet találni. Csak egy centi kell hozzá, hogy otthon kimérjük a helyet a kinézett kanapénak, sarokülőnek, amelyet aztán a házunkhoz szállítanak. Kipróbálni sajnos nem lehet a neten keresztül ezeket, ám azt megtehetjük, hogy elolvassuk a vásárlói visszajelzéseket. Nincs olyan bútor, amelyet mi vennénk meg először a világon, így biztos, hogy találunk hozzá véleményeket. Ha mind pozitív, nincs mitől félnünk, ha mind negatív, felejtsük el a tervünket, folytassuk a netes barangolást.

És akkor a jolly joker az érvek között: a netes vásárlások esetében elérhető a visszaküldési lehetőség, ezt a cégeknek kötelező beépíteniük a vásárlói jogok közé. Ha kinéztük életünk étkezőasztalát, ám élőben, beállítva a helyére mégsem tetszik az, a megadott határidőn belül jeleznünk kell a cégnek, ahonnan vásároltuk, majd kezdhetünk egyeztetni a visszaküldésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában