HIRDETÉS

2019.03.05. 08:23

Nyelvvizsga díj visszaigénylés? Lehetséges!

Túl jól hangzik az ingyenes nyelvvizsga? Pedig ha megfelelsz pár feltételnek, és nem keverted el a befizetést igazoló számlát, te is könnyen visszaszerezheted az összeget. Mutatjuk, merre indulj!

Megvan a nyelvvizsgád? Szuper! Most keresed a megfelelő vizsgaidőpontot, és tervezed a várható költségvetést? Még jobb! – mindkét esetben légy résen, nehogy lemaradj a neked is járó nyelvvizsga díj visszaigénylésről. Kár lenne veszni hagyni ezt az összeget, hiszen az eljárást minimális munka- és időbefektetéssel elindíthatod. A számládra visszautalt forintoknak úgyis találsz majd jó helyet!

Ki és miért fizeti vissza a vizsgadíjamat?

A kedvezmény 2018. január 1-étől érvényes, és célja, hogy megkönnyítse a nyelvvizsgához jutást, illetve csökkentse az azzal járó anyagi terheket. Éppen ezért a Magyar Államkincstár nem latolgat, nem válogat, hanem mindenkinek, aki megfelel a követelményeknek, visszautalja a befektetett összeget.

A rendelkezés minden, magyar akkreditációval rendelkező, B2 és C1 szintű, komplex általános és szaknyelvi vizsgára, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgára vonatkozik. Ráadásul a honosítható nyelvvizsgák honosításának díja is visszaigényelhető. Nyelvek közül hatalmas a választék: jogosult vagy visszaigényelni vizsgadíjadat, ha angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn tudásodról szereztél bizonyítványt.

Nekem is jár?

Röviden? Ha nem múltál el 35, a kezedben lévő sikeres nyelvvizsga még nincs egy éves, és magyar állampolgár vagy, akkor igen! A díj visszaigénylés nyelvvizsga után nem atomfizika, kis odafigyeléssel gyerekjáték lesz – az adminisztrációban ráadásul az Euroexam is segít.

A visszatérítés 35 év alatt mindenkinek jár, aki sikeres akkreditált, komplex közép- vagy felsőfokú vizsgát tett, fel tudja mutatni a kiállított számlát, melyen saját neve akár befizetőként, akár a közlemény rovatban szerepel, és nem rest egy formanyomtatványt kitölteni, illetve ahhoz bizonyítványának fénymásolatát hozzácsatolva az igénylést elindítani.

Mit kell tennem?

Mindenekelőtt szerezz egy menő nyelvvizsgát, amivel egyébként is iszonyúan fontos mérföldkövet pipálhatsz ki jövőd alakításában. Ásd elő a vizsgadíj befizetésekor kiállított számlát, töltsd ki a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság formanyomtatványát – ehhez minden adatot elérsz saját Euroexam fiókodban –, csatold a bizonyítvány másolatát, és add fel az igénylést.

Akkor se mondj le a visszatérítésről, ha már pár hónapja megszerezted angol vagy német nyelvvizsgádat. Bizonyítványod megszerzése után ugyanis kereken egy éved van, hogy visszakérd a vizsgadíjat. Persze itt sem érdemes az utolsó pillanatokra játszani, ezért jobb, ha beállítasz magadnak egy emlékeztetőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában