hirdetés

2019.11.08. 09:17

Nilfisk, a legnagyobbak közt

A világ egyik vezető takarítógép-gyártója, a Nilfisk Production Kft. Nagykanizsán nyitotta meg hétfőn a legújabb, egyben legnagyobb magyarországi gyártóegységét.

Fotó: KRISZTIAN KOVACS

A dán székhelyű vállalat, amely a dél-zalai városban 480 embernek ad munkát, több, mint húsz éve van jelen Magyarországon. A világ legnagyobbjai közt számon tartott takarítógép-gyártójaként ipari és lakossági felhasználóknak kínálja termékeit. A cég hazánkban két gyártóegységgel dolgozik, Szigetszentmiklóson és Nagykanizsán. Szigetszentmiklóson padlótisztító gépek és seprőgépek gyártásával foglalkoznak, Nagykanizsán az ipari porszívók mellett magasnyomású mosóberendezéseket gyártanak. Világszerte negyven értékesítési központjuk van, amelyek jóvoltából több, mint 100 országban elérhetőek a termékeik. Az éves bevételük 1.054 millió euró, illetve a céget 2017 óta jegyzik a dán NASDAQ tőzsdén. A Nilfisk legfőbb törekvése, hogy hagyományos gyártó cégből az innovatív, digitális takarítási alternatívák szolgáltatója legyen.

Fotó: Kovács Krisztián

A cég magyarországi jelenlétét erősíti a legújabb, nagykanizsai gyártóegység is. A 32 ezer négyzetméteres létesítményben közel fél ezren dolgoznak: ennek köszönhetően a város legnagyobb munkáltatói közt tartják számon a vállalatot. A termelőüzem avatóján a skandináv vállalati kultúrát a helyi adottsággal, szakértelemmel ötvöző vállalat munkatársaival közösen ünnepelt.

Az átadó ceremónián Hans Henrik Lund, a Nilfisk vezérigazgatója és ügyvezető elnöke is részt vett. Elmondta: nagyon keményen dolgoztak mindannyian az elmúlt két év során, hogy egyszerűsítsék, egységesítsék és hatékonyabbá tegyék a termelést.

Fotó: Kovács Krisztián

- Magyarországon különböző erőfeszítéseket tettünk azért, hogy megerősítsük az itteni cégeink működését. Mindannyian nagyon elégedettek vagyunk a magyarországi munkaerővel – bocsájtotta előre Hans Henrik Lund, aki arról is beszélt, miként alakították globális szinten szervezeti egységeiket. Több gyárukat új helyre költöztették. Hazánkban is meglátták a lehetőségeket: mind Szigetszentmiklóson, mind pedig Nagykanizsán. A már említett konszolidáció révén pedig még nagyobb rálátást nyertek a munkaerőpiac által kínált dolgozói-potenciálokra. A nagykanizsai közösségben pedig – az erős jelenlétnek köszönhetően – „nagyobb hangjuk és szemük van”.

- Szilárd bázisunk van Nagykanizsán, a lábnyomunkat kialakítottuk. Az elmúlt hónapokban közel 300 új alkalmazottal bővültünk a városban – közölte Hans Henrik Lund.

- Mindig az volt az álmunk, hogy kis gyárból naggyá nőjük ki magunkat, ami igazi értékeket képvisel– ezt Kalocsai Norbert, a Nilfisk magyarországi gyártásának ügyvezetője mondta az ünnepségen. – Nagyszerű emberek, kiváló adottságok, szakértelem jellemzi cégünket. Úgy vélem, nagyon jó csapattal vagyunk jelen Magyarországon: mindenki olyan szakember s egyúttal olyan tudással rendelkezik – Nagykanizsán és Szigetszentmiklóson egyaránt – amelynek köszönhetően olyan szinten tudjuk működtetni az üzemeket, hogy büszkék lehetünk az eredményeinkre.

 

Az ünnepségen Soeren Pap Tolstrup, a Nilfisk globális gyártásáért felelős alelnök is beszédet mondott, melyben hangsúlyozta: gyártási tevékenységüket világszerte koncentrálták, ennek tükrében döntöttek úgy, hogy megszilárdítják magyarországi jelenlétüket.

Kirsten Geelan, Dánia magyarországi nagykövete is részt vett a gyáravatáson. Utalt arra, hogy Dániában mindenki ismeri a Nilfisk vállalatot, amely minőségi gyártásával magas szinten szolgálja ki vásárlóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában