Hirdetés

2019.01.08. 07:00

Nézze meg receptjeit, leleteit az EESZT Lakossági Portálján

2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel az azokat a dokumentumokat, amelyek a betegek ellátása során keletkeznek.

A Lakossági Portálon (eeszt.gov.hu) történt bejelentkezés után elérhetővé válnak egészségügyi adataink, így a rendszer használatával meg tudjuk tekinteni zárójelentéseinket, leleteinket, kiváltatlan receptjeinket. Emellett nyomon tudjuk követni azt is, mikor, melyik orvos tekintette meg adatainkat.

A Lakossági Portálon természetesen azt is beállíthatjuk, hogy az egyes kezelőorvosok mely adatainkhoz férhetnek hozzá. Értesítést kérhetünk arról, ha valamilyen dokumentumot – beutalót, vényt, egyéb egészségügyi dokumentációt – feltöltöttek velünk kapcsolatban az EESZT-be. A TÉR a jelenleg elérhető legmagasabb fokú adatés kibervédelemmel van ellátva.

Fő feladata, hogy összekapcsolja az egészségügyi ellátókat egymással – beleértve a kórházi, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátást, valamint a gyógyszertárakat is –, illetve hatékonyabb gyógyítást és kényelmet biztosító szolgáltatást nyújtson a lakosság számára.

A lakossági portálnak köszönhetően a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban születő dokumentumok (zárójelentések, beutalók, leletek) zöme is nyomon követhető otthonról. Törekvésük, hogy a laborleletek szintén 1-2 napon belül elérhetők legyenek, s ne kelljen (akár vidékről) beutazni értük.

– A portálon mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy gyorsan betekintést nyerjen a leleteibe, legyen szó akár szövettani, vagy MR vizsgálatról – mondta el dr. Halász Gabriella főigazgató. – A lakosság így közvetlenül juthat hozzá saját egészségügyi adataihoz, ami nagyon jelentős előrelépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában