hirdetés

2019.12.13. 11:00

Nem mind arany, ami fénylik, vagy mégis?

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a használt autóktól azért szabadulnak a gazdáik, mert műszaki hibásak vagy komoly sérülésük van. Jó tudni, hogy gyöngyszemeket rejtegethetnek a használtautó portálok.

: A luxuskategóriás autóktól jellemzően azért válnak meg a gazdáik, mert megunták és újat vesznek.

Általánosan tartja magát a tévhit, hogy csak az új autó a jó autó, mert a használttal csak baj van. Tény, hogy nem könnyű hibátlan használt autót találni a piacon, de a helyzet korántsem fekete és fehér.

Miért kerül egy autó a piacra?

Magyar piacon az autók alapvetően azért kerülnek a piacra, mert a gazdájuk igényei valami okból változtak. Ez az ok annyi féle lehet, ahány autóról beszélünk.

A használt autók piacán is lehet egészen különleges autóritkaságokat találni türelemmel keresgélve.

Lehet, hogy baba érkezett a családba és nagyobb autóra váltanak, ami egyébként a leggyakoribb ok a családi autók váltásánál. Luxus kategóriás autóknál a tulajdonosok sokszor csak megunják, valami másikon, vagy éppen egy új darabon akad meg a szemük. Előfordulhat, hogy vidékre költözik valaki és a nagyobb távolságokhoz egy biztonságosabb, erős autóra van szüksége, ezért a szeretett Smartját piacra rakja, vagy épp fordítva. A vidéki terepjáró bizonyul kényelmetlenül nagynak a nagyvárosi forgalomban.

Nemzetközi piacon pedig az elsődleges szempont, hogy új vagy fiatalabb autóra váltanak a tulajdonosok.

Hogyan keresgéljünk használtautót?

A használtautó piacon bőven lehet értékes darabokat találni. Persze mindig benne van, hogy kavicsfelverődés nyoma látszik, rozsdásodni indult, vagy valamilyen káresemény részese is lehetett az autó, ezért nem mindegy, hogy hol, kitől és hogyan vásárolunk.

: A luxuskategóriás autóktól jellemzően azért válnak meg a gazdáik, mert megunták és újat vesznek.

Egy kevéssé ismert kiváló piac az árverezett autók között keresgélni. Erre vannak már kiváló nemzetközi autó licit oldalak, ahol kategóriákba sorolva találhatóak meg az eladó használt autók, és állapotukat pontos és hiteles dokumentáció írja le.

Kincsek bújnak meg az árverési oldalakon

A nemzetközi autó árverési oldalakon túlzás nélkül állítható, hogy bármit meg lehet találni. Bármilyen véglegekben utazunk, legyen szó autóroncs felvásárlásról, balesetes autóról kisebb hibákkal, vagy éppen alig futott és megkímélt luxus kategóriás járműről és járműritkaságokról, a határ csak a szerencsénk és az éppen aktuális kínálat.

Érdemes türelmesen várni és keresgélni. A nyugaton nagyon sok kiváló állapotú autó kerül piacra pusztán csak azért, mert a lízingideje lejárt és a gazdája inkább egy újba ül át kis ráfizetéssel. Ugyanakkor az eladó törött autóktól sem kell megijedni, mert ezek az oldalak hiteles információt nyújtanak a jármű állapotáról, így könnyen kifoghatunk egy-egy olyan darabot, ami motorikusan tökéletes és némi karosszéria kalapálás után hosszútávra is értékálló választásnak bizonyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában