Szponzorált tartalom

2020.11.24. 14:15

Mit tehet egy vállalkozó az előre nem látható káreseményekkel szemben?

Egy sikeres vállalkozás legfőbb alapismérve a tudatos vállalkozói szemlélet. Ez nagyon sok odafigyelést, megfontoltságot és felelős döntéshozatalt igényel.

Érdemes, sőt, már-már kötelező tisztában lenni minden jogi, illetve vagyonkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, valamint gondoskodni kell arról, hogy az előre nem látható káresemények ne döntsenek romba egy sikeres vállalkozást.

Gondoljunk csak a magánéletünkre: ugyanúgy, ahogy élet-, vagy lakásbiztosítást kötünk, a vállalkozásunkat is megilleti ez a figyelem, hiszen az ördög soha nem alszik, és sajnos bármikor történhet olyan esemény, ami 10, de akár több 100 milliós károkat is előidézhet.

A Pannon-Safe vállalkozói biztosítással foglalkozó szakértői szerint a vállalati vagyonbiztosítás megkötésével nagymértékben tudjuk csökkenteni az üzleti kockázatokat, és sokkal több lehetőségünk nyílik az pénzügyi tervek megvalósítására.

Mire terjed ki a vállalati vagyonbiztosítás, illetve mik a leggyakoribb veszélyforrások egy vállalkozás életében?

A vállalati vagyonbiztosítás elsősorban a vállalkozás birtokában lévő vagyontárgyak biztosítását fedezi, további kiegészítésként pedig igényelni lehet például, hogy azok a termékek is biztosítva legyenek, amik a szállítás során sérültek meg. Azonban a legtöbb ilyen biztosítási forma kiterjed a víz, vagy tűz okozta károkra, illetve a földmozgások által bekövetkezett veszteségekre is.

Talán nem is gondolnánk, de a leggyakoribb káresetek a termékek körül mérhetők, amelyek esetenként jelentős összegű károkat tudnak előidézni. Legyen szó akár egy termék előállításáról vagy szállításáról, sok esetben olyan balesetek tudnak bekövetkezni, amiknek az anyagi vonzata elképesztően magas. Ugyanúgy ide tartozik a termékek nem rendeltetésszerű használata, illetve az irodákban és gyárakban történő balesetek száma is.

Mindezek mellett pedig érdemes a meglévő biztosításainkat folyamatosan nyomon követni, valamint aktualizálni.

Fontos, hogy mindig naprakészek legyünk!

Ahogy egy vállalkozás fejlődik és növekszik, feltehető, hogy a biztosítani kívánt vagyon mértéke is növekedni fog. Fontos, hogy az érvényben lévő biztosításunk erre a növekedésre is kiterjedjen, valamint az sem utolsó szempont, hogy mindezt egy megfelelő biztosító társaságnál kössük meg. Az életben sokszor adódnak olyan szituációk, amikor érdemes ajánlásokra, vagy a jó hírnévre hagyatkozni, de egy biztosítás esetében nem feltétlenül ekkor járunk a legjobban. Mindenkinek személyre szabott konstrukciókra van szüksége, valamint egy megbízható tanácsadóra. A biztosítás megkötésénél ne arra törekedjünk, hogy minél kényelmesebb legyen, hanem hogy minél eredményesebb!

A vállalati vagyonbiztosítások egy részének az évfordulója január 1-én van. Ha az érintettek biztosító váltáson törik a fejüket, akkor december 1-ig kell felmondaniuk a meglévő szerződésüket. Mulasztás esetén újabb egy évet kell várniuk a váltással.

A vagyonbiztosítás tehát szükséges mindazok számára, akik felelősen tekintenek a jövőjükre, nem szeretnék elveszíteni a már eddig elért sikereiket, és nem szeretnék, hogy a jövőbeli tervek elérésének az útjába olyan nem várt káresemények álljanak, amiket egy egyszerű biztosítás megkötésével könnyen kiküszöbölhettek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában