Hirdetés

2018.08.21. 08:31

Minden szülő legnagyobb kincse gyermeke egészsége

De vajon eleget törődünk-e vele, kiterjed-e mindenre a gondoskodásunk?

A gyermekek szemvizsgálatának fontossága megkérdőjelezhetetlen. Dr. Gáti Éva szemész szakorvos elmondja, hogy a gyermekek sajnos általában nem jelzik, ha probléma van látásukkal, hiszen így szokták meg, számukra ez a természetes. Ezért a szülőnek kell felismernie az árulkodó jeleket és probléma esetén gyermekszemészhez fordulni.

Gyanús jel lehet a szemdörzsölés, hunyorgás, könnyezés, pirosság, fejfájás, közelhajolás, olvasás-, írás-, tanulási nehézségek. Kiemelten fontos a gyermek szemét ellenőrizni, ha a családban előfordul szemüveges, kancsal, tompalátó. A többi szűrővizsgálathoz hasonlóan panasz nélkül is érdemes kontrollt végeztetni, mert a látás minősége a mindennapi teljesítményre, életvitelre is hatással van, a gyermekeknél pedig ezáltal befolyásolja az olvasási és tanulási készséget.

A fiatalok nem elégséges dioptria ellenére is élesen láthatnak magas fokú alkalmazkodóképességüknek köszönhetően. Ez azonban olyan megerőltető, hogy a nap végére fáradtságot, szem- és fejfájást tapasztalhatnak. A korai szakaszban felismert tünetek kezelésével megelőzhetjük a felnőttkori panaszokat.

„A szemüveges gyermekeknél nagyon fontos a rendszeres, állandó szemüvegviselés és évenkénti ellenőrzés, hogy az esetleges változásokat időben felfedezzük és korrigálhassuk.” – tudtuk meg a doktornőtől.

A szemüveg legfőbb funkciója ugyan a megfelelő látásélmény, de nem szabad megfeledkezni az esztétikai szempontokról sem, mivel a gyermek akkor viseli szívesen a szemüveget, ha jól érzi magát benne. A kényelmet fokozhatja a jól megválasztott, könnyű, vékony, esztétikus szemüveglencse is.

A Dinter és Admirál Optika kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre, ezért széles választékot biztosít gyermek szemüvegkeretből, hogy a kicsik is biztosan megtalálják a számumra tökéletes szemüveget.

FELHÍVÁS

Minden gyereknek és felnőttnek jár egy ingyen pár szemüveglencse!*

A támogatásról érdeklõdjön a Dinter és Admirál Optikákban!

A Dinter és Admirál Optikában több mint 20 éves szakmai tapasztalattal, szemész szakorvosokkal, diplomás optometrista kontaktológusokkal és látszerész mesterekkel várjuk Önöket.

Az akció ideje alatt ingyenes szűrővizsgálatot biztosítunk minden iskolás korú gyermek és diák számára!

 

A*Komplett szemüvegvásárlás esetén.

További részletek az üzletekben!

Az akció 2018. augusztus 1-31-ig tart.

 

DINTER OPTIKA

Keszthely, Kossuth L.u. 30.

Tel.: 83/314-285

ADMIRÁL OPTIKA

Hévíz, Kölcsey F. u. 4.

Tel.: 83/340-960

Hévíz, Deák téri üzletház

Tel.: 83/342-060

Üzletünkben rendelnek:

Dr. Angyaláti Enikő szemész főorvos, kontaktlencse specialista

Gyurkó Ágnes optometrista

Moór Éva optometrista-kontaktológus

Ángyánné Nagy Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában