Szponzorált tartalom

2020.08.07. 15:58

Miként válasszunk megfelelő személyi kölcsönt?

<a href="https://akolcson.hu/szemelyi-kolcson/">Személyi kölcsön</a>? Bizony, szükség van a segítségre, elsősorban azért, mert a széles kínálatot rendkívül nehéz átlátni, ráadásul, mint tudjuk, az ördög mindig a részletekben rejlik.

Senior couple reading documents and calculating bills to pay in living room at home.Retirement couple and loan bankruptcy money concept

A pénzintézetek, hitelezők rendkívül sokféle személyi kölcsönt kínálnak. A különböző termékek között nem könnyű eligazodni, megtalálni azt, amely éppen megfelelő nekünk.

Először is érdemes tisztázni azt, hogy pontosan mi az a személyi kölcsön, mikor beszélünk erről a hitelfajtáról. A személyi kölcsön nem véletlenül az egyik legnépszerűbb hiteltermék hazánkban: az igénylése egyszerű és gyors, a kölcsön összege bármire felhasználható. A személyi kölcsön tehát egy szabad felhasználású hitel, komoly előnye továbbá, hogy nem kell hozzá önerő, vagy ingatlanfedezet. Ahogy említettük, szinte mindenki számára hozzáférhető, viszonylag egyszerű hozzájutni és ha megkaptuk, bármire el lehet költeni a felvett pénzösszeget.

Az már világos, hogy mit jelent a személyi kölcsön és mik az előnyei, no de hogyan választom ki a számomra megfelelőt az irdatlan sok termék közül? Ahogy említettük, körültekintően kell választani (ez minden hiteltípusra igaz), ezért érdemes megtekinteni az ajánlatok részleteit. Ez a legkönnyebben úgy lehetséges, ha valaki összegyűjti egy oldalon ezeket a termékeket. Az akolcson.hu pontosan ezt kínálja, használatával egyszerűen és gyorsan összehasonlíthatóak a bankok, hitelintézetek ajánlatai.

Először is azt kell átgondolnunk, hogy milyen célból szeretnénk személyi kölcsönt igényelni. Mekkora összegre tartanánk igényt, milyen nagyságú törlesztőrészletekben gondolkodunk, és milyen futamidőben. Ha ezekre a kérdésekre, ismerjük a választ, el is kezdhetjük böngészni az ajánlatokat.

A hitelezők igénylésünknél elsősorban azt vizsgálják, hogy mekkora havi jövedelemmel rendelkezünk, van-e már kölcsönünk, illetve azt, hogy milyen adósok vagyunk. Ha nem szerepelünk az adóslistán, a KHR-en aktívan, vagy passzívan, valószínűleg nyert ügyünk van. Amennyiben szerepelünk a listán, akkor sem kell teljesen lemondanunk a személyi kölcsönről, akad szolgáltató, amely így is hitelezhet nekünk. Ezek mellett a feltételek mellett a munkaviszony is számíthat, illetve olyan dolgok is például, hogy a jövedelmünk bankszámlára jön, vagy sem.

Egy személyi kölcsön ára bizonyos szempontból apróságokból tevődik össze, éppen ezért érdemes megnézni azt, hogy hol vannak kedvezmények, akciók. A pénzintézetek gyakran hirdetnek, reklámoznak ilyen időszakokat, termékeket.

A személyi kölcsön keretein belül felvehető összeg a néhány tíz-, vagy százezer forinttól a 10 millió forintos hitelig terjedhet. A hitelbírálat általában néhány napig tart, kisebb összeg esetében akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt kölcsönhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában