Látás

2017.10.31. 06:00

Meghosszabbították a „ Látás hónapja” kampányt DINTER és ADMIRÁL Optikákban!

A Dinter és Admirál Optikákban, mint a kampány kijelölt üzleteiben ingyenes látásellenőrzést és szaktanácsadást végeztek október hónapban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják november 15-ig az ingyenes szűrőprogramot.

Magyarországon közel 1.5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. A program célja az, hogy minél többen vegyenek részt látásellenőrzésen, továbbá célja az előregyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás.

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és a dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.

Szinte minden korosztály érintett. Noha távolra jó is a látásunk az olvasás 40 éves kor körül már problémát okoz. Ez egy természetes jelenség, ezt nevezzük presbyopiának. Az évek múlásával szemünk veszít rugalmasságából, ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy „kezünk egyre rövidebb”, az apró betűk összemosódnak, az olvasnivalót egyre távolabb kell tartani, hogy élesen lássuk.

A multifokális szemüveglencsék átveszik a szem -az idő múlása során elveszített – munkavégző képességét, és viselőjük visszanyerheti a természetes éleslátás élményét. A progresszív vagy más néven multifokális lencsék rendelkeznek távoli és közeli látómezővel. A kettő közötti átmenet az úgynevezett látócsatornában kerül kialakításra így alkalmas a közbenső távolságra lévő tárgyak nézésére. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően ez a folyosó egyre szélesebb és a széli részek torzítása egyre kisebb.

A modern életforma megváltoztatta a látásunkkal és így a szemüvegünkkel kapcsolatos elvárásainkat is. Egyre több feladatot végzünk egyszerre és gyorsan váltogatunk a nézési távolságok között. Fontos számunkra, hogy mindez gyorsan és zökkenőmentesen történjen és meg tudjuk tartani korábbi lendületünket, így egyre nagyobb teret szeretnénk élesen látni, főleg közeli, karnyújtásnyi távolságon belül.

Az új technológiának köszönhetően a fej mozgatása nélkül több távolságra is éles látást tesz lehetővé, az Essilor által kifejlesztett új Varilux X névre hallgató multifokális szemüveglencse. Például az okostelefon és a mellette lévő könyv vagy egyéb digitális eszköz is élesen látható a szemüvegviselő számára. Mindemellett minimális széli torzítása távolra is széles látóteret biztosít. A Trend Optikákban a Látás Hónapja Kampány keretében 100%-os elégedettségi garanciának köszönhetően most kockázatmentesen próbálhatja ki ezt az új XTend technológiával fejlesztett Varilux X series multifokális szemüveglencséket is akár 50% kedvezménnyel.

A „Látás hónapja” kampány keretében most ingyenes látásellenőrzés és szaktanácsadáson túl, szürkehályog- és glaukóma szűrést is ingyenesen végzik a legkorszerűbb géppark használatával szemész szakorvosok, dipl. optometrista kontaktológusok a keszthelyi Dinter Optika és a hévízi Admirál Optika üzleteiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában