Szponzorált tartalom

2020.12.25. 06:00

Meghatározó piaci szereplő, növekvő beruházások

A nagykanizsai AVIUS Kft. üvegszállal erősített kompozit műanyagokat (GRP) gyárt 2002-es alapítása óta. A cég az elmúlt 18 évben jelentős átalakuláson ment át, s mára a kezdetben pár 10 fős családi cég egy stabil lábakon álló 210 fős vállalat lett. Az Avius Kft. dinamikus fejlődése lehetővé tette, hogy 2020-ban jelentős mértékű beruházást hajtson végre. Ezt a stabil, minőségre érzékeny gyártáson alapuló biztos piaci háttér, s a növekvő belföldi és külföldi kereslet eredményezte. – fogalmazott Csamangó Antal, a cég ügyvezetője.

Az Avius Kft. partnereinek teljeskörű szolgáltatást ad a tervezéstől, a gyártáson át a helyszíni szerelésig.

A különféle összetevőkből előállítható – s ezáltal tervezhető tulajdonságú – kompozit anyagokat a vevő rajza alapján fúrással, marással vagy menetes betétekkel szállítják. A legyártott profilok CNC gépekkel történő̋ megmunkálása nagyfokú precizitást eredményez, mellyel a darabok pontos illeszkedése érhető el, biztosítva a helyszíni telepítés során az elemek egyszerű és gyors összeszerelését. A felhasználhatóságát a kézi megmunkálási lehetőségek teszik teljessé. Az összeszereléstől, a ragasztáson át, a csavarozásig és a védőréteget biztosító́ lakkozásig garantálja az Avius Kft. a gyors és problémamentes kivitelezést profiljaira és rácsaira.

A termékeket magas mechanikai szilárdság, alacsony fajlagos súly, korrózió-, illetve vegyszerállóság, elektromos- és hőszigetelő képesség jellemzi, ráadásul könnyen szerelhetők és minimális karbantartást igényelnek.

A kompozit anyagok szeleskörű felhasználhatósága azt eredményezte, hogy növekvő sebességgel váltják fel a hagyományos anyagokat (pl. acél, fa) az ipar számos területén. Jellemzően készülnek ezekből a profilokból, de készíthetők gépkocsibeállók, stégek és még sok minden más is.

Az emberi erőforrás stratégiánk fókuszában a munkahely, s a munka színvonalának javítása, a stabil, kiszámítható terhelés, a képzés és teljesítményértékelés áll. Ennek eredményeként a cégben minimálisra csökkent a fluktuáció, az Avius Kft. egyre vonzóbb munkahely a térségben. Versenyképes fizetésre, s fejlődési lehetőségre számíthat, aki nálunk helyezkedik el. Különös figyelmet kapnak az új belépők, akiket 3 havonta értékelünk, s fejlődésük alapján kerülnek át a következő bérsávba. – tájékoztatott a cég vezetője.

Az AVIUS Kft. biztos jövőképpel rendelkezik, s erre alapozva egyre gyorsuló ütemben folytatódik a cég technológiai modernizálása, melyet erőteljes digitalizációval tesznek hatékonnyá.

A dinamikus fejlődés miatt a cég folyamatosan keres gépészmérnököket az előtte álló kihívások kreatív megoldására, de az egyéb álláslehetőségekről – és a cégről magáról is – tájékozódni lehet a megújult weboldalukon: www.avius.hu.

Végezetül az ügyvezető megköszönte az Avius Kft. dolgozóinak az egész éves munkáját, Boldog karácsonyt kívánva nekik, és minden kedves olvasónak is!

AVIUS Szakértő a GRP-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában