Szponzorált tartalom

2021.11.26. 08:00

Légkondicionálókat adományoztak a Kanizsai Dorottya Kórháznak

A DAB Pumps Hungary Kft. számára különösen fontos a társadalmi felelősségvállalás. A cég nemrégiben három klímaberendezés adományozásával támogatta a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház szemészeti osztályát.

20211118, Nagykanizsa, A DAB Hungary Kft. három klímaberendezés adományozásával támogatta a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház szemészeti osztályát. Luciano Vairo, ipari mérnökség DAB Italy, Davide Bertapelle ügyvezető igazgató DAB Hungary Kft., Stajrits Zoltán termelési vezető DAB Hungary Kft., dr. Czigány Róbert osztályvezető főorvos, Kanizsai Dorottya Kórház Nagykanizsa, Szantner Gábor pénzügyi vezető DAB Hungary Kft., Csoba Norbert személyügyi vezető DAB Hungary Kft.. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Davide Bertapelle ügyvezető igazgató DAB Pumps Hungary Kft. elmondta: a történet nyolc évvel ezelőtt kezdődött, amikor a DAB eldöntötte, hogy Magyarországra jön és Nagykanizsát választotta telephelyéül. Azzal a céllal, hogy folyamatos fejlődés mellett kialakítson egy termelési lokációt. Az eredeti ötlet az volt, hogy egy majdnem 1000 négyzetméteres csarnokot bérelne a vállalat és egy Olaszországból áttelepített szerelősorral kezdené meg a működését.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Ma ott tartunk, hogy a kanizsai ipari parkban 15 ezer négyzetméter a gyártóterületünk, de az általunk megvásárolt további részekkel együtt összesen 50 ezer négyzetméter területtel rendelkezünk – folytatta. – Jelen pillanatban a gyárunkban kilenc szerelősor működik, egy új műanyag fröccsöntő részleg és egy villanymotor-tekercselő részleg is megtalálható szintén több gyártósorral. Nagykanizsa tárt karokkal fogadott bennünket, odafigyelnek a cégünkre, ezért elhatároztuk, hogy szeretnénk meghálálni ezt a fajta gondoskodást. Ekkor döntöttük el, hogy a Kanizsai Dorottya Kórházat támogatjuk, méghozzá annak is a szemészeti osztályát, akiknek ezúttal három légkondicionáló berendezést adományoztunk. Az egészségügyi intézmény ebben a járvány időszakban különösen rászorul a segítségre, szeretnénk ezt a kapcsolatot ápolni. Jó példa lehet a többi kanizsai cég számára is, hogy a társadalmi felelősségvállalás mennyire fontos napjainkban.

A kórház szemészeti osztályának osztályvezető főorvosa, dr. Czigány Róbert kiemelte: az intézmény déli tájolással épült, vagyis tavasztól késő őszig szinte fullasztó meleg van az osztályukon. Ezt csak fokozzák a számítógépek, ami az adott intervallumban egy átlagos napon közel 30 Celsius fokos hőmérsékletet eredményez. Ez az időszak mindannyijuknak nagy megterhelést jelentett, fizikailag és lelkileg egyaránt.

Fotó: DAB Pumps Hungary Kft.

- A kórházvezetés a létszükséglethez fontos eszközöket, berendezéseket igyekszik beszerezni, ám például egy légkondicionáló készülék vásárlásra háttérbe szorult – fogalmazott a doktor. – Ugyanakkor a minőségi munka alapfeltétele, hogy kellemes levegőben foglalkozzunk a betegekkel, ezért is óriási segítség a DAB Pumps Hungary Kft. támogatása. A három berendezésnek köszönhetően így már minden rendelőben lesz hűtés, az adományozott kondicionálók konkrétan azokat az adott rendelőket hűti, ahol ez korábban nem állt rendelkezésre.

Davide Bertapelle hozzátette: minden cégnek vannak üzleti céljai, mint pl. a bevétel és a forgalom növelése. A DAB Csoport ezzel szemben nagy hangsúlyt fektet a környezetre és az emberekre vonatkozó célokra egyaránt. 2025-ig 50%-kal szeretnénk csökkenteni CO2-kibocsátásunkat: ennek érdekében jövőre azt tervezzük, hogy a teljes tetőfelületet napelemekkel borítsuk be, hogy ezzel az energiaszükségletünket teljes mértékben fenntartható módon fedezzük. Munkatársainkkal kapcsolatban a cél egyszerű: szeretnénk növelni az elégedettséget és a motivációt, komfortérzetet teremtve minden munkatársunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában