Hirdetés

2021.04.04. 12:32

Ideje lecserélni a szemüveged? Így válassz új keretet!

A szemüveg, amellett, hogy nagyon fontos a funkciója, mára egyértelműen kiegészítő lett. Egyre divatosabb és vagányabb kereteket készítenek, így mind inkább lehetőség van olyat választani, ami igazodik az arcformánkhoz. Ennek köszönhetően mára a szemüveg nem egy szükséges rossz, hanem divatkellék – de azért nem árt a küllem mellett a minőséget is szem előtt tartani.

Forrás: Oleggg/Shutterstock.com

Nyilvánvalóan fontos, hogy egy keret jól álljon, de az is, hogy tartós legyen és bírja a strapát, ami a szemüvegek napi szintű használatával jár. A keret ára és a külcsín mellett ezért az is egy fontos tényező, hogy erős, színvonalas legyen.

Az eyerim collection keretei szerencsére kiválóan ötvözik a minőséget a divattal, ezért ezekben a szemüvegkeretekben biztosan nem fogsz csalódni! Amellett, hogy szemüveged sokáig szolgál majd, biztos lehetsz benne, hogy szuperül passzolni fog hozzád – amennyiben jól választasz.

Fotó: Oleggg/Shutterstock.com

Hogyan válaszd ki a megfelelő szemüvegkeretet?

Könnyűnek hangzik, hogy válassz olyan keretet, ami jól áll neked, de a gyakorlatban nem annyira egyszerű ezt kivitelezni: sokan ilyenkor jönnek rá, hogy fogalmuk sincs, mi áll jól nekik. Az alábbiakban egy kis segítséget igyekszünk nyújtani a választáshoz:

  • Milyen a fejformád? A fejforma nagyon sokat számít az ideális szemüvegkeret megtalálásában. Az ovális arcúaknak szinte bármi jól tud állni, de egy szögletesebb formánál már érdemes figyelni, hogy a keret lágyabb, kerekebb legyen. A kerek archoz pedig jobban passzol a szögletesebb határozottabb keret.
  • Milyenek a tónusaid? Mivel a keretek színesek, figyelembe kell venned, hogy milyen árnyalatok passzolnak a hajadhoz, szemedhez bőrödhöz. Nagyon tönkrevágja az összképet, ha a keret formája jó lenne, de a szín üti a szemed színét! Alaposan nézd meg, mi passzol hozzád igazán.
  • Hogyan öltözöl? A ruhatáradat uraló színvilágot is érdemes figyelembe venni, hiszen a szemüveg egy álland kiegészítő lesz. Ha például sok pirosat viselsz, a lila keret nem egy jó választás. Gondold át, milyen táskák, cipők, egyéb kiegészítők jellemzők a megjelenésedre – ezekhez jó, ha passzol a szemüveg.
  • Milyen a stílusod? Divatos például hölgyeknél a kissé cicás vonalú szemüveg, de nem biztos, hogy ez a Te stílusodhoz illik, ahogy az erőteljes, határozott vonalú keretek sem valók mindenkinek, van, aki soknak érzi – ez pedig látszik kívülről is. Olyat viselj, amit össze tudsz egyeztetni a személyiségeddel!
  • Szánj időt a szemüvegkeret kiválasztására, hiszen napi szinten fogod viselni, fontos, hogy szeresd!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában