HIRDETÉS

2018.08.20. 11:00

Hungarocell szigetelés – Elavult lenne, vagy csak becsapós az elnevezés?

A Hungarocell szigetelés rendkívül elavult módszernek hangzik, ami az anyagát illeti. Egyszerűnek és kevésbé profinak hat, hiszen ezt a szót ma már ritkán hallani. De van a dologban egy fordulat, mégpedig az, hogy a hungarocell szigetelés még ma is az egyik legjobb megoldás és a legminőségibb szigetelőlapokat épp ebből az anyagból állítják elő.

A Hungarocell szigetelés korszerűbb nevén nem más, mint a polisztirol szigetelés. Ugye mennyivel jobban hangzik? Pedig ugyanazt takarja a két elnevezés, bár azért az évek folyamán a régebbi hungarocell lapokhoz viszonyítva hatalmas fejlődésen ment keresztül a szigetelések gyártása. A polisztirol lapok olyan gyártási technológiával készülnek, melynek hatására Hugarocell ugyan, de már mégsem az, amit régebben megszoktunk. Sokkal több extrát „tud”, ráadásul a különböző szigetelési igényeknek, elvárásoknak is külön polisztirol lapokat fejlesztettek ki.

 

 

Miért Hungarocell a Hungarocell?

 

 

A hungarocell valójában nem egy anyagtípust hivatott jelölni, hanem egy bizonyos anyagon, szigetelő, védő, tömőanyagon maradt rajta a leghíresebb gyártójának neve. Sok esetben van erre a jelenségre példa, a Rekortán is ilyen, amit a mai fiatalok biztosan nem tudnának hová tenni, míg nem derülne ki számukra, hogy ez az a gumis tömörített anyag, amiből a futókörök pályája vagy a játszóterek, aktív parkok aljzata készül. A Hungarocell ma EPS vagy XPS polisztirol néven kapható, melynek több Típusát különböztetjük meg. Homlokzati szigetelésre az EPS 80, padlás szigetelésére az EPS 100 való, de ezek grafitos változata az EPS G 80 vagy az EPS G 100 már egy újabb innováció eredménye, mely jobb szigetelőértéket hoz. Ha lábazati hőszigetelésről van szó, akkor viszont az XPS polisztirol lapok jöhetne szóba. És ez mind mind Hungarocell.

 

Ha valaki látott már élőben polisztirol szigetelőlapokat, annak is valószínűleg feltűnk, hogy mennyire hasonlít ez az anyag a Hungarocellre. Hát igen, mivel ugyanaz a kettő csak van némi innováció az új lapok gyártása mögött. A polisztirol szigetelés külön laponként vagy egész rendszerben is megvásárolható, a mai legkorszerűbb megoldások között is élvonalbeli, mert kitűnően tartja a hőt, könnyű, és légáteresztő is egyben. Fontos azonban, hogy csak az adott falazathoz passzoló típus és a profi kivitelezés adja meg a szigetelés maximáls előnyeit, ezért nem mindegy, hogy EPS vagy XPS és nem mindegy, hogy grafitos vagy EPS 80, esetleg 100 áll a csomagoláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában