Hirdetés

2018.04.06. 19:17

Harminc év, ezer projekt

MULTIFORM - A beruházók partnere

Kemény munka, szakavatott gárda, kreativitás és családias légkör jellemzi a cég mindennapjait. Mert, mint Horváth Attila, a veszprémi Multiform Kft. ügyvezető igazgatója mondja, az elvárt teljesítményre csak összeszokott, jól felkészült és egymással szemben toleráns társaság képes. A 30 évvel ezelőtti koncepciót követik ma is.

A partnerek elégedettek, egyik-másik több tulajdonosváltáson is átesett, de a Multiform Kft. mindig biztos pont az életükben – mondja Horváth Attila, ügyvezető igazgató

 

– Cégünk ennek az elvnek jelentős gazdasági előnyeit élvezi. Lépésről lépésre haladtunk a siker útján, a szakavatott, szívós társaság példás együttműködéssel építette fel a vállalkozást, amelyet sajátjának tekint, amelyben megbízhatnak a megrendelők és amely évtizedek óta biztos munkahelyet jelent az ott dolgozók számára. A vállalkozás három évtizedes életútja töretlen volt, de közel sem könnyű – mondja Horváth Attila, aki úgy kezdte, mint minden hozzá hasonló mérnökember a nyolcvanas években: több ezer dolgozót foglalkoztató országos mamutvállalat egyik irodáján volt tervező. Fiatal férjként és családapaként belső késztetést érzett arra, hogy a saját lábára álljon. Persze ehhez kellett egy jó adag egészséges önbizalom és nem utolsó sorban egy kiváló csapat. Az ügyvezető a rendszerváltozás előtt még gmk-ban, azaz gazdasági munkaközösségben gondolkodott, ami még közel sem volt igazi vállalkozásnak minősíthető, viszont arra megfelelő cégforma volt, hogy a különböző szakágakból verbuvált csapatával saját útjára lépjen.

A Multiform Kft. a rendszerváltozás előtt az 1930. évi V. törvénycikk szerint alakult, harminc évvel ezelőtt a 106. induló vállalkozásként jegyezték be az országban, és azóta nyereséggel gazdálkodik. Induláskor találtak egy piaci rést, mondja a cégvezető: ha valakinek sürgősen kellett a munka, azt a Multiform gyorsan, olcsón és kiváló minőségben elvégezte. A partnerek elégedettek voltak, a mai napig megvannak, és még ha egyik-másik több tulajdonosváltáson is átesett, a veszprémi cég mindig biztos pont az életükben. Sokukkal ma is együttműködnek, néhánnyal stratégiai partnerekké váltak – még azokban az években, amikor Magyarországon gazdasági életében ez a fogalom ismeretlen volt.

– A kis lépések vitték előre és tartották életben a vállalkozást. Elkerültük a túlzott kockázatvállalást, és igyekeztünk a szakmánál, azaz a mérnöki munkánál maradni. Volt, hogy emellett mással is foglalkoztunk, de csak a válságok idején. A 2008-as pedig már egy cseppet sem rendített meg bennünket, mert addigra eléggé megerősödtünk.

Horváth Attila arra is büszke, hogy megrendeléseiket nem egy állami vállalattól örökölték (ami sok céggel előfordult), mai ügyfélkörüket szakmai ismereteiknek, tehetségüknek, szorgalmuknak köszönhetik. A cég megőrizte a függetlenségét, nem élt az elköteleződésből adódó érdemtelen előnyökkel, viszont – mondja a cégvezető – nyugodtan, tiszta lelkiismerettel tudnak bárki, főleg a gyerekeik szemébe nézni.

– Mindig hittem abban, hogy ha valaki becsületesen és jól végzi a munkáját, valószínűleg nem fog meggazdagodni, de tisztességesen megélhet. Ez az utat jelöltem ki magamnak, és elégedett is vagyok.

Három korosztály tiszteli egymás tudását és kitartását, megbízóik pedig a szívósságukat, szakmai jártasságukat és utópisztikus kreativitásukat

 

A Multiform tervezőirodának két évtizede partnere a nemesvámosi MTD Hungárai Kft. amelyek nagy ívű fejlődését gyártócsarnokok építése és bővítése kísérte.

Multiform Kft.

8200 Veszprém, Kádártai út 27.

Telefon: +36 88 567 100

Fax: +36 88 567 200

Mobil: +36 30 9697 450

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában