Szemünk világa

2017.10.13. 07:00

Fókuszban a szemünk fénye – A megelőzés fontosságát hangsúlyozzák a szemészek (x)

KECSKEMÉT A legmodernebb eszközökkel vizsgálták a látogatókat a Semmelweis Egyetem szemészei és a Trend Optika csoport szakemberei a látás világnapján.

Nagyidai Zoltán ügyvezető igazgató Trend Optika csoport Keményfi Norbert ügyvezető igazgató Essilor Optika Kft Mák Kornél Kecskemét alpolgármestere Prof. Dr Németh János Semmelweis Egyetem, Program a jó látásért programbizottság elnöke Dankovics Gergely Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 programigazgató Dr Tóth Gábor Semmelweis Egyetem szemorvosa

Idén október 12-én ünnepeltük a látás világnapját. A látás hónapjának rendezvényét 2000 óta tartják meg minden év október második csütörtökén, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra a tényre, hogy a vakság 80 százaléka megelőzhető, illetve gyógyítható. Mint minden betegségnél, itt sem lehet eleget hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát.

Nagyidai Zoltán ügyvezető igazgató Trend Optika csoport
Keményfi Norbert ügyvezető igazgató Essilor Optika Kft
Mák Kornél Kecskemét alpolgármestere
Prof. Dr Németh János Semmelweis Egyetem, Program a jó látásért programbizottság elnöke
Dankovics Gergely Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020 programigazgató
Dr Tóth Gábor Semmelweis Egyetem szemorvosa

A világnapi rendezvényen, amelyet kecskeméti Trend Optika szalon előtt tartottak, részt vett Prof. Dr. Németh János Semmelweis Egyetem, Program a jó látásért programbizottság elnöke. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, az esemény lebonyolításában és a lakosság tájékoztatásában most is segédkezett a Trend Optika csoport. A cég szemész szakorvosai és diplomás optometristái a legmodernebb berendezésekkel, funduskamerával segítették a Semmelweis Egyetem szemészeinek munkáját.

Ez a gép a legkiválóbb csúcstechnológiás eszköz a szemfenék ellenőrzésére. A pupilla gyors és fájdalommentes fotózását jelenti, annak tágítása nélkül. A felvételek kiértékelését a Semmelweis Egyetem szemklinikáján végzik, az adatok egy zárt elektronikus rendszerbe áramlanak. A fényképeket tíz évre visszamenőleg megőrzik, és az évenkénti esedékes kontrollvizsgálat során összehasonlító vizsgálatokat végeznek.

A vizsgálat teljesen érintés-, valamint fájdalommentes, és egész évben elérhető a Trend Optika csoport üzleteiben: Kecskeméten, Szombathelyen, Győrben és Budapesten is.

Elsősorban a cukorbetegség szemfenéki szövődményeinek megelőzésére használják ezt a speciális orvostechnikai eszközt, mostanra viszont már mindenféle szemfenéki rendellenesség megfigyelhető vele. Évente ezer cukorbeteg veszíti el a szeme világát a szemfenéki szövődmények következtében. Látásuk megmenthető lenne, ha időben sikerülne diagnosztizálni a betegséget, a diabétesz retinopátiát.

A Trend Optika elhivatott szakemberei egyik legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy ösztönözzék az embereket a látásellenőrzésre, amely minden életkorban ugyanannyira fontos. Negyvenéves kortól javasolt az évenkénti szűrés, de már csecsemőkorban érdemes elkezdeni a rendszeres vizsgálatot, hogy a legkisebb felmerülő elváltozást is azonnal orvosolni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában