hirdetés

2021.10.27. 08:00

Fejleszt és bővít az Anton Paar ShapeTec Hungary

Közel negyedszázada jelentek meg a műszeripari alkatrészek gyártóinak sorában, és azonnal külföldi piacokra léptek ki. Ma már a korszerű, szinte laboratóriumi tisztaságú üzemcsarnokukból kikerülő több ezerféle termékből a tengerentúlra is jut.

A Déli Ipari Parkban autóbusszal, kerékpárral is jól megközelíthető helyen áll az üzemcsarnok

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Az Anton Paar ShapeTec Hungary Kft. nyolcvan dolgozójának teljesítményét még az osztrák határ menti régióban is versenyképes fizetéssel ismerik el.

Minderről Pongrácz Zoltán ügyvezető szólt érdeklődésünkre.

A megyeszékhely Déli Ipari Parkjában álló üzemépület színezése alapján egyszerűen csak sárga-szürke csarnok néven emlegetett cég múltját pedig Boronyák Árpád technológus osztotta meg velünk. Szavaiból kitűnt, a kezdet 1998 májusára nyúlik vissza. A megszűnő MOM kilenc szakemberével közösen akkor alapították meg a Terra-Net Kft.-t. A cég forgácsolással finommechanikai precíziós alkatrészek gyártását vállalta alumíniumból, rézből és főleg műanyagból. Elsősorban az élelmiszeriparban és az orvosi eszközök gyártásban érdekelt cégek a partnereik.

A Déli Ipari Parkban autóbusszal, kerékpárral is jól megközelíthető helyen áll az üzemcsarnok
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Már az alapításkor létrejött az együttműködés az ausztriai székhelyű Anton Paar ShapeTec-kel, amely aztán 2019-ben megvásárolta az egerszegi vállalkozást.

A Terra-Net az előző esztendőben, 2018-ban költözött a Déli Ipari Parkba, ahol a 7000 négyzetméteres területen felhúzott új épületben a kornak megfelelő körülmények, világos gyártótér, modern étkező és szociális helyiségek fogadják a dolgozókat, akiknek a munkája a koronavírus-világjárvány alatt sem volt veszélyben. Zökkenő nélkül termeltek, egyetlen napra se kellett leállniuk, tudtuk meg az ügyvezetőtől.

A tulajdonosváltással az eddig is töretlen fejlődés újabb lendületet kapott, a meglévő berendezések sora mellé például öttengelyes marógép és Okuma esztergagép került a gyártócsarnokba. Az anyacég vállalatirányítási rendszerét is átvették, és további fejlesztést terveznek. Ehhez a létszámot is bővítik: a számítógép vezérlésű megmunkálógépek működtetésére CNC gépi forgácsoló szakemberek, valamint kiszolgáló személyzet jelentkezését várják. Emellett hamarosan újra visszakapcsolódnak a duális szakképzésbe, ezzel is segítve az utánpótlást, árulta el Pongrácz Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában