HIRDETÉS

2018.08.11. 11:44

BI’BOR-FA: Az emberközpontú cég

A három évtizede Zalaszentgrótról indult faipari vállalkozás mára 40 fővel már jelen van nemcsak a hazai de nemzetközi piacon is. A sikerek mellett a BIBORFA megőrizte az emberközpontúságát, egyik fő szempontjuk az ember fejlesztése egyéni sikere és megtartása.

zaol.hu

dav

A BI’BOR-FA 1994-ben alakult Zalaszentgróton, 20 m2-en, 2 fő asztalossal. 2018 elején Zalaegerszegre költözött a cég, és egy 5000m2 alapterületű üzemben végzi a termelést.

- A jól felszerelt géppark -köztük csúcstechnológiás számítógép vezérelte technikával- az egyik záloga annak, hogy a BI’BOR-FA már több mint egy évtizede versenyképes az EU.-ban is. –mondja Borbiró Frigyes a cég egyik ügyvezetője. Bár az utóbbi években –folytatja a cégvezető- már azokon túlra is eljutottak a munkáink. A termékpalettánkon főként egyedi és műemlék nyílászárók valamint szállodai és közösségi bútorzat található. Jelenleg a termékek több mint 60%-a külföldi piacokra készül.

- A cég fejlődésének mindig meghatározó eleme volt a jól képzett szakembergárda, – mondja Bors Attila ügyvezető. A kezdetektől fontos számunkra, hogy dolgozóink képességeinek elismerése, anyagi juttatások formájában is megjelenjen. Ezen túlmenően igyekszünk figyelmet fordítani arra is, hogy mindenki olyan területen végezze a munkáját, ahol sikeresnek tudja érezni magát. Ez javítja dolgozóink közérzetét -ezáltal egészségi állapotát- és így eredményesebb a munkavégzés is.

BÍBOR-FA

A cégvezetés ennek tudatában folyamatosan szervezi, formálja a csapatot. A javuló teljesítmény növeli a cég erejét, ami lehetőséget teremt arra, hogy a megbízható, folyamatosan magas szinten teljesítő dolgozók, kiemelt fizetésben részesüljenek. A stabil átgondolt gazdálkodás pedig a bérek napra pontos kifizetését garantálja, így teszi kiszámíthatóvá dolgozóik biztos megélhetést. Ezek az irányvonalak adták a cég szlogenjét is:

BI’BOR-FA „Az emberközpontú cég, ahol hosszútávon tervezheted a jövőd!”

Bors Attila ezt két esettel is alátámasztotta:

  • Csak pár éve működött a BI’BOR-FA 7 fővel, mikor egyik éjjel leégett a műhelyünk. A tűzeset után az első lépésünk az volt, hogy kifizettük a fiúk bérét, majd átszerveztük őket egy másik céghez a munkáinkkal együtt. Mikor őket biztonságban tudtuk, 3 hónapon belül, baráti kölcsönökből, bizományba kapott gépekkel, hitelbe kapott telephelyen folytattuk a munkát, régi új csapatunkkal.
  • A másik esemény a közelmúltat idézi: A váratlanul lesújtó válság lecsökkentette a megrendeléseinket. A 30 fő fölötti állományunknak, így nem tudtunk elég munkát biztosítani. Az első gondolatunk az volt, hogyan tudjuk átvészelni a helyzetet úgy, hogy mindannyiunk munkahelye megmaradjon. Elkezdtünk esetenként haszon nélkül, sőt esetenként veszteséggel elvállalni munkákat, ezzel sajnos felélni cégünk tartalékait is, de a stratégia elérte a célját, senkit nem kellett elbocsátani, sőt a válság megmutatta csapatunk erejét. Jelenleg újra felszálló ágban van a gazdaság. Nőnek a bevételeink, emelkednek a fizetések, de azért készülünk a válságra is. Mi a BI-BOR-FÁ-nál hosszútávon tervezzük a jövőt, akiknek ez fontos, őket hívjuk közénk, mert velük még erősebbek leszünk…
  •  

    Jelenleg nyitott pozícióink:

  • asztalos ( elsősorban átlag feletti szakmai kvalitással rendelkezők asztalosok jelentkezését várják)
  • közvetlen termelésirányító (német vagy angol nyelvtudás előny)
  • Részmunkaidős ügyintéző számítógépkezelői ismeretekkel.
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában