Szponzorált tartalom

2019.05.29. 05:00

Alapvető keresőoptimalizálási trükkök saját weboldalhoz

Ma már mindenki tudja, hogy az interneten milyen sok pénzt lehet keresni, hiszen évről-évre növekszik az interneten elköltött összegek száma Magyarországon is. Egy jó webáruházzal nemcsak kiegészíthetjük, de helyettesíthetjük is offline üzletünket.

Forrás: Shutterstock

Saját weboldalunkon pedig szolgáltatásainkat promotálhatjuk vagy egy-egy termék szektorban erősíthetjük meg pozíciónkat. A weboldal és a webshop azonban önmagában nem elegendő a sikerhez, és sajnos még nagyobb marketing költséggel sem garantált, hogy potenciális vevők fogják elárasztani webcímünket.

Fotó: Shutterstock

Az ideális megoldás, ha előre gondolkodunk és hosszú távra tervezünk. Így nem csak a dizájn kialakítását, hanem a kampányokat és a keresőoptimalizálást is előkelő helyen kezeljük az online felületünkön. A legkifizetődőbb minden bizonnyal, ha megfelelően optimalizált, keresőbarát oldallal rendelkezünk, hiszen így minőségi, érdeklődő látogatókat szerezhetünk a legnagyobb keresőből (Google), akik nagyobb hányada fog ügyfelünkké vagy vásárlónkká válni.

Ezek a legfontosabb keresőoptimalizálási teendők

Noha nem közvetlenül keresőoptimalizálással kapcsolatos, ám rendkívül fontos, hogy egyszerű, letisztult és átlátható weboldalunk legyen, amit a felhasználók könnyen tudnak kezelni. Az ott töltött időt ugyanis a Google figyeli és értékeli, akárcsak a struktúrát és a logikai felépítést. Ezenkívül pedig a ránk mutató minőségi linkek, vagyis a prémium linképítés is rendkívül jelentős, akárcsak az oldalon belüli hivatkozások kialakításai (belső linkek).

A blog ma már elengedhetetlen egy webáruház számára is, részletes, releváns tartalmat posztoljunk rendszeresen, hogy a Google jutalmazhasson bennünket és előkelőbb helyre soroljon majd bennünket a szükséges, gondosan kiválasztott kulcsszavainkra. A mobilra optimalizált kialakítás szintén fontos, akárcsak a gyors betöltés és az informatív oldalelemek.

Fontos, hogy a webfejlesztők is értsék a dolgukat, de a marketingesek, SEO szakértők és az oldaltulajdonosok is összehangoltan, egymással karöltve dolgozzanak a siker érdekében.

Forrás: www.seopont.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában