HIRDETÉS

2018.09.24. 15:58

ADA Hungária Bútorgyár Kft.

Az ADA Hungária Bútorgyár Kft. és az ADA Nova Kft. a hazai bútoripar legfontosabb szereplői közé tartoznak. A társaságok egyaránt az osztrák ADA konszern tagjai, a rendkívül stabil piaci és pénzügyi pozíciókkal rendelkező ADA Möbelwerke Holding AG 100%-os tulajdonában álló leányvállalatai.

zaol.hu

Az ADA-csoport védjegye mindig is a minőség volt. Erősségei a rugalmasság, az egyedi igényeknek való megfelelés, a rövid teljesítési határidők, a sokszínűség, az innováció. Az egyedi vevői igényeknek való megfelelés, illetve a folyamatos és magas szintű termékfejlesztési tevékenység biztosítja az ADA konszern hosszú távú piaci növekedését. Az olyan fontos vevői, mint pl. a Lutz és a Kika megkövetelik a legmagasabb minőségi színvonalat és a folyamatos fejlesztést.

A cégcsoport az iparágon belül jelentős piaci részesedéssel bír, Ausztriában piacvezető. Az ADA felvevőpiacait elsősorban Németország, Ausztria, Svájc, kisebb részben egyéb nyugat-európai országok (pl. Olaszország, Hollandia, Belgium) jelentik, de még tengeren túli piacokra is szállít – ennek megfelelően a magyarországi ADA gyárak is kb. 98%-ban exportra termelnek.

A két magyarországi leányvállalat is jelentős pozíciókkal bír a hazai bútorpiacon. Első külföldi leányvállalatként jött létre az ADA-csoporton belül az ADA Hungária Kft. 1992-ben, s hajtotta végre idén gyárberuházásának immár III. ütemét. Évente kb. 41.000 bútort készít, s ezzel a nyugat-európai bútorpiac meghatározó szereplője. Második magyarországi leányvállalatként 2002-ben került sor az ADA Nova Kft. (korábbi nevén NOVA Bútor Kft.) megalapítására: először novai, később egy zöldmezős gyárberuházás révén egy zalaegerszegi telephellyel. A folyamatos, dinamikus bővülés eredményeként – 2016-os adatok szerint – a cég az ország 2. számú bútoripari vállalatává fejlődött. Mára a két magyarországi leányvállalat súlya nagyjából kiegyenlítetté vált.

A statisztikai állományi létszám a két társaság összességében az elmúlt években folyamatosan nőtt, elsősorban az ADA Nova Kft. állományi létszámának dinamikusan emelkedése következtében. Fejlesztési terveink további munkahelyteremtéssel számolnak.

A körmendi ADA Hungária Kft. elsősorban kárpitozott bútorok, ülőgarnitúrák, ágyak, étkezősarkok gyártására specializálódott, míg az ADA Nova Kft. ágyakat, ágyrácsokat, matracokat gyárt.

Az ADA Hungária Kft.-nél egy kb. 35 fős csapat, az ADA Nova Kft.-nél egy kisebb team foglalkozik termékfejlesztéssel. A fejlesztés Körmenden kizárólag a fő gyártott termékcsoportot jelentő kárpitozott bútorokra irányul; Nován saját fejlesztésűek az ágyak és matracok. Az ADA igyekszik minden lehetőséget megragadni a piaci igények megismerésére: részt vesz a legnagyobb európai bútoripari kiállításokon, vásárokon (Köln, Milano), ahol is tájékozódhat az aktuális piaci trendekről, igényekről, árakról. Folyamatosan konzultál beszállítóival, illetve bevonja megrendelőit a termékek fejlesztésébe. Környezetirányítási rendszer-tanúsítványaink is hozzájárulnak a magas minőségi és környezetvédelmi előírásoknak való megfeleléshez.

Vállalati kultúránkban kiemelt szerepe van a környezettudatosságnak, energiahatékonyságnak. Törekszünk arra, hogy az anyagok maximális kihasználása mellett kevés hulladékot termeljünk, alapvetően minden folyamatunkban igyekszünk környezettudatosan eljárni. Az ADA-csoport a fenntartható fejlődés zálogát a környezetvédelemben látja. Törekszünk arra, hogy cégeink gazdasági fejlődése az ökológiai és szociális szempontok együttes figyelembevételével valósuljon meg.

Az ADA-vállalatok legfontosabb pénzügyi, gazdálkodási mutatóira a stabilitás, kiszámíthatóság jellemző. Az ADA Holding pénzügyi helyzete rendkívül stabilnak mondható; kimagaslóan jó, első osztályú bonitással rendelkezik.

A vállalatok komoly múlttal, tradícióval rendelkeznek Magyarországon. Erős, stabil a sok éves ADA-múlttal rendelkező munkavállalók jelentette belső szakmai bázis. Az új munkavállalóinkat döntően magunk tanítjuk ki a kárpitos szakmára. Számos kollégánk 10, sőt többen 20 éves ADA-s jubileumukat is ünnepelték már. Maga az ADA Hungária Kft. pedig tavaly ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját.

Az ADA-csoport Magyarországon is igyekszik jó munkafeltételeket, megfelelő, európai színvonalú munkakörnyezetet biztosítani dolgozói számára. Az ADA stabil munkahelyet, hosszútávú biztos megélhetést kínál a dolgozóinak, akik kulturált, színvonalas munkaköröket tölthetnek be. A teljesítményarányos béren és 13. havi fizetésen felül a dolgozóknak nyújtott kedvezmények között szerepelnek: ötletprémium, toborzási prémium, kedvezményes bankszámlacsomag, kedvezményes telefonos tarifacsomag, sportversenyeken való részvétel támogatása, tartósan beteg dolgozóink támogatása. Az ADA tanfolyamokat, képzéseket biztosít dolgozói számára, szakmai tovább fejlődésük érdekében.

Elégedettségi felmérések keretében kutatjuk a dolgozók véleményét. Figyelünk a fejlesztendő területekre, s biztosítjuk a képzés, fejlődés lehetőségét. Támogatjuk, finanszírozzuk a munkához szükséges szakmai kompetenciák megszerzését (targonca-, emelőgép-kezelői, hegesztő tanfolyamok, stb.).

Kiemelten fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, mind a munkavállalók, mind a környezeti fenntarthatóság, mind a helyi, kulturális értékek megőrzése tekintetében. Erre vonatkozóan az ADA Hungária Kft. és az ADA Nova Kft. számos társadalmi, karitatív tevékenységet végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában