Támogatott tartalom

2020.11.29. 07:00

A sikernek van receptje, de tenni is kell érte

A siker mindig csak pillanatnyi állapot. Jóval fontosabb számomra, hogy gyönyörű kislányaim és odaadó, szerető társam van. Az pedig, hogy sikerült megvalósítanom az álmom, hogy saját üzletem legyen, szintén az élet ajándéka, ahogy az is, hogy éjjel van hova álomra hajtani a fejünk.

Szabó Zsófia

Gyönyörű és boldog család. Diána, Benjamin, Fruzsina és Dorina Fotó: Katona Tibor

Nyilván lehet még sok dologra vágyni, de telhetetlennek lenni nem szabad. Én értékelem e kincseket, nagyon boldog, szerencsés nő vagyok.

Ha valaki megkérdezi, miről álmodtam kislányként, meglepődik a válaszon: cukrász akartam lenni, ám felnőttként végül az üzleti világban találtam meg a helyem. Kreatív szakmára vágytam, ugyanakkor olyan munkakörre, amelyben tudok fejleszteni, tervezni, s egyúttal a saját főnököm lenni. A tanulásban és a kemény munkában hiszek: bőrtárgykészítő és műkörömépítő iskolát is végeztem, utóbbi szakmában több évig dolgoztam. Ahogy minden más elfoglaltságomat az életben, azt is teljes odaadással csináltam. Dédelgetett álmomat, hogy saját kis élelmiszerboltom legyen, felnőttként valósítottam meg.

Mi kellett ehhez?

A vőlegényem, Sbül Benjamin mindig hisz és hitt az álmaimban. Kislányaim, a 11 éves Dorina és a 9 éves Fruzsina szintén rengeteg szeretetet adnak. Nekik köszönhetően olyan hátterem van, ami erőt ad vágyaim megvalósításához. A Drissini egy olyan kis olaszos hangulatú, vintage stílusú családias üzlet, ahol ­közvetlen kapcsolatot építhetek ki a ­vevőkkel. Itt a kávé vagy háztartási cikk mellé jó szót, kedvességet is kap a vásárló. S arra is nagyon figyelek, hogy csak olyan termékeket kínáljak a betérőknek, amit magam is fogyasztok, vagy használok. Minőségre ­törekszem, a futószalagszerű ­kiszolgálást hírből sem ismerem. A fejlődésben viszont hiszek: ­sosem szabad beleülni a jóba. Mindig egy kicsivel előbbre kell lépni.


Gyönyörű és boldog család. Diána, Benjamin, Fruzsina és Dorina
Fotó: Katona Tibor

 

Ha sakkozni kellene a szerepköreivel, melyeket helyezné előre?

Természetesen a családomat. Velük vagyok teljes, ők jelentik számomra a boldogságot, az erőt s mindent, ami számít. Egy közhelyes mondás szerint egy 21. századi nő egyedül is megállja a helyét az életben. Szerintem azonban család és biztos háttér nélkül nem lehet százszázalékosan ­teljesíteni. Vélhetően nem tartanék itt, ha a szeretteim nem lennének. Persze rá kell hangolódni és figyelni egymásra. A közös nyelvet egy családi-baráti kapcsolatban is tanulni kell. A magánéletemben is azt vallom, amit az üzleti világban: elengedhetetlen a folyamatos megújulás, fejlődés.

Igaz ez a sportra is?

A fitnesz két éve a szenvedélyem. Feltölt, kikapcsol és nem utolsósorban számos előnye van annak, ha egy nő sportol, a külcsín és a belbecs szempontjából egyaránt. E téren sokat köszönhetek Liszli Erikának (elismert edző, többszörös világ- és Európa-bajnok testépítő, dietetikus – a szerk.), aki emberileg és szakmailag a kezdetektől támogat. 2019-ben nemzetközi testépítő versenyt szerveztünk közösen Zalaegerszegen. A sport pedig nem csak a kondíció és a már említett előnyök miatt ad sokat. Erika miatt is, akivel barátok lettünk. A vőlegényemmel is közös szenvedélyünk a fitnesz.

Előre megtervezi a mindennapjait?

Anélkül nem fekszem le, hogy a következő napomat órára pontosan meg ne tervezném. Habár sok elfoglaltságom van, egyiket sem érzem tehernek. A családomtól rengeteg szeretetet kapok. Amikor például Dorina kislányom maga készítette főtt étellel vár haza, vagy ahogy a vőlegényem, aki mindenben társam és partnerem, átölel és támogat, az mindenhez motivációt és lendületet ad. Természetes, hogy tele vagyok energiával és élettel.

Vigh Diána

Édesanya, menyasszony, üzletasszony és sportoló. A csupamosoly zalaegerszegi hölgy megannyi ­szerepkörben áll helyt nap mint nap. Amikor akad pár szabad perce, akkor is ­ötletel, koncepciókat gyárt. ­Diána ugyanis azt vallja: olyan nincs, hogy valamire ne lehessen időt szakítani. Mert szerinte, ha valaki az időhiánnyal takarózik, akkor nem is akar igazán cselekedni...

További cikkeink:

https://www.zaol.hu/nokfokuszban/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában