Hirdetés

2023.05.13. 08:00

Két év kihagyás után ismét eseménydús lesz a Pünkösd Gencsapátiban

Számos újítással és a legnépszerűbb hazai előadókkal várja a vendégeket az idei Pünkösdi Királyság

2023. május 26-28. - 3 napig tartó dínom-dánom

Akárcsak a fesztiválozók, úgy a szervezők is nagyon fájlalták, hogy az elmúlt 3 évben a pandémia miatt nem kerülhetett megrendezésre ez a népszerű esemény. Épp emiatt még nagyobb lelkesedéssel várja mindenki az idei Pünkösdöt!

Ebben az évben kifejezetten a közönség kívánsága szerint válogatták össze a line-upot: hazánk legnépszerűbb előadói, igazi közönség-kedvencek érkeznek a Fesztiválra.

Sokféle zenei stílus képviselteti magát: itt lesz Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company, a Tankcsapda, az Edda Művek, a Halott Pénz, a Valmar, Nótár Mary és Kis Grófo, Manuel, Bárány Attila, vagy az I <3 2000s csapata - csak hogy néhányat említsünk. Természetesen egy ilyen kaliberű régiós rendezvényről nem hiányozhat a helyi illetőségű favorit, az Ocho Macho sem!

 

A Pünkösdi Fesztivál neve összefonódott a nagy hagyományokkal bíró Gencsi Söprű Néptáncfesztivállal. Pünkösd vasárnap délután több órán át a néptáncosoké és a népzenészeké a főszerep Gencsapátiban. A világ minden tájáról elképesztő táncosokat vonzó esemény remek kikapcsolódás a vasárnapi ebéd után kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Fontos újításokat is hoz az idei év:

  • Dátum: Praktikus okokból a Fesztivál háromnapos lesz: ezúttal péntek-szombat-vasárnap kerül megrendezésre, így Pünkösdhétfőn jut idő majd kipihenni a mulatságot.
  • Helyszín: A korábbi helyszín közelében, de pár száz mérettel odébb épül fel a Pünkösdi Királyság. Ez a helyszín ideálisabb a terepviszonyok, a megközelíthetőség és a parkolás szempontjából is a korábbinál.
  • Készpénzmentes: Az idei Pünkösdi Fesztivál készpénzmentes lesz. A kiszolgálás meggyorsítása érdekében a Pünkösdi Fesztivál területén minden kereskedelmi egység készpénzmentes fizetéssel üzemel majd. Használható a paypass-os bankkártya, valamint a jegypénztárakban tetszőleges összeggel feltölthető fesztiválkártya. (Az esemény végén a kártyán fennmaradó összeg visszaváltható.)
  • Környezetbarát: A környezettudatosság és a tisztább fesztivál-környezet érdekében a helyszíni fogyasztás idén is csak Repohárban (környezetbarát visszaváltható pohárban) történik majd.

Ez a rendezvény nagy kedvenc, igazi gyöngyszem régiónkban: büszkén állíthatjuk, hogy ez Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb feltörekvő zenei és gasztronómiai fesztiválja.

A Szombathely melletti Gencsapátiban megrendezett pünkösdi esemény már tízezreket vonzó hatalmas mulatsággá nőtte ki magát.

A Fesztiválra belépők online a TIXA rendszerén keresztül, vagy személyesen a kihelyezett jegyértékesítési pontokon, illetve a helyszínen is válthatók.

További információ a fentiekkel kapcsolatban a hivatalos honlapon található: https://gencsapatipunkosd.hu/

Életre szóló élmény, feltöltődés vár minden látogatót a 3 napos, hatalmas, szabadtéri pünkösdi buliban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában